ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.9.2015 | 17:02

Σκατα πτυχια

Ηρθε μια κοπελιτσα χτες στο σπιτι πρωτη φορα,να μου φτιαξει τα νυχια,λογω επικειμενου γαμου το Σαββατο ενος συγγενικου προσωπου.Πιανουμε κουβεντα για την ανεργια και μου λεει:-Δεν ηθελα πτυχια εγω,που θα δουλευα? Εγω ηθελα αμεση επαγγελματικη αποκατασταση ετσι οπως ειναι η κατασταση σημερα και σκεπτομενη οτι οτιδηποτε εχει να κανει με τη γυναικα αποδιδει χρημα, ετσι σπουδασα "νυχια".Δουλευω καθε μερα,ολη μερα,αλλα και οποτε εχω ορεξη ομως,διοτι αν δεν εχω,δεν θα κλεισω ραντεβου.Με αποτελεσμα,μετα απο πολυ τρεξιμο βεβαια,να καταφερω να βγαζω 1000 περιπου ευρω το μηνα μεσο ορο.Η μια το λεει στην αλλη,εχω σελιδα στα social media,τρεχω οπου κι αν μου πουν και εχω σταθερα 3 με 4 πελατισσες τη μερα.Κι υπολογιζω εγω τωρα,κρινοντας απο το ποσα της εδωσα εγω κι η αδερφη μου που τα καναμε μαζι και μουτζωνομαι,που εφαγα τα νιατα μου στα θρανια,για 520€ κι αυτα με καθυστερηση και ποτέ στην ωρα τους.Καταλαβες? Να' ναι καλα η κοπελιτσα και να τα βλεπετε εσεις αυτα,που αγχωνεστε που δεν περασατε καπου! Μυαλο θελει και θεληση!
13
 
 
 
 
σχόλια
Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή τη θεώρηση. Στην Ελλάδα έχουμε μία λανθασμένη αντίληψη. Ότι πρέπει να σπουδάζουμε για τα λεφτά και συνεπώς όσο καλύτερη σχολή ή όσο πιο πολλοί γίνονται οι τίτλοι τόσο πιο πολλά θα μας αποδώσουν σε μισθό. Είναι πολύ δυστυχές το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ σπουδών και αποκατάστασης. Αλλά, πιστεύω ακράδαντα ότι όταν κάνεις αυτό που θέλεις πραγματικα - αυτό που θα έκανες και τσάμπα ρε αδερφέ - τότε και μόνο είσαι κερδισμένος. Συν του ότι έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιτύχεις σε αυτό. Τα πτυχία παιδιά δεν είναι διασφάλιση μισθού, είναι γνώσεις. Το σχολείο δεν είναι προετοιμασία για τις πανελλήνιες και βαθμοθηρία, είναι γνώσεις. Ναι, οκ, πολύ ρομαντικά θα μου πείτε μερικοί όλα αυτά, αλλά μιας και έτυχε να σπουδάσω ψυχολογία, κάτι ξέρω από προσωπικά κίνητρα.Γιαυτό θεωρώ ότι πρέπει να μετατοπιστεί το κίνητρο του καθένα. Αν προτεραιότητα έχει η προσωπική σου ικανοποίηση, τότε είτε σπουδάσεις είτε δεν σπουδάσεις, είτε παίρνεις 500 είτε 1000 θα είσαι το ίδιο ευχαριστημένος. Οι ώρες που θα φάμε δουλεύοντας, καλώς ή κακώς, θα απαιτούν καθημερινά ένα οκτάωρο από τη ζωή μας. Εγώ προτιμώ να με γεμίζουν στο μυαλό, παρά στην τσέπη.
Ρε παιδιά μην νομίζετε ότι και οι κοπέλες που κάνουν νύχια είναι και αγράμματες, γιατί κάτι τέτοιο αφήνουν μερικά σχόλια να εννοηθεί. Προσωπικά έχω δυο φίλες από την σχολή (θεωρείται και "καλή" σχολή τρομάρα της) που όταν πήραμε πτυχίο και μετά επειδή είδαμε τι παίζει με τα δωρεάν μεταπτυχιακά (ας μη το αναλύσω παραπάνω..) αυτές αποφάσισαν να πάνε να μάθουν και να φτιάχνουν νύχια καλύτερα. Τελικά κι εγώ βλέπω πόσο ανόητη ήμουν που δεν έκανα το ίδιο γιατί τα χρήματα που παίρνουν εγώ δεν πρόκειται να τα δω ούτε ζωγραφιστά...
Αααααχ και να 'ξερες τι ειπες τώρα... Κάθε μερα τα λεω στον εαυτό μου... και μυαλό δεν βάζω! Προσωπικά παω στα δυσκολότερα, με περισσότερες ευθύνες και λιγότερα λεφτα και αναρωτιέμαι το γιατι... τελος παντων...
η εξομολογηση σου με εκφραζει ΠΑΡΑ πολυ!... Τελειωνω μια σχολη που δεν με εχει κερδισει και ειμαι απογοητευμενη! Υπαρχουν δουλειες σαν και αυτες που αναφερες (νυχια)..που βγαζεις τρελα λεφτα! Να χεσς τα πτυχια και τα 40000 χιλιαρικα που εφαγα τα χρονια των σπουδων μου! Μετανιωσα!
Και όλα αυτά φυσικά χωρίς να πληρώνουν φόρους και εργοδοτικές εισφορές και ΙΚΑ και οτιδήποτε άλλο!!! Γιατί στην Ελλάδα, μπορεί ο καθένας να κλέβει το κράτος και να μην ασχολείται μαζί του κανένας! Και ο κόσμος που είναι υπάλληλος των 520 ευρώ να ζηλεύει τον κάθε απατεωνίσκο που βγάζει 1000 ευρώ. Να μην δέχεστε να σας κάνουν τίποτα όσοι/όσες δεν δίνουν απόδειξη!!!! Μετά μας φταίνε οι ευρωπαίοι και τα μνημόνια!!!!
Δεν πηγαίνω σε σπίτια πλέον.Έχω καταξιωθεί στο χώρο μου.Μαντεύω εξ' αποστάσεως!Θα σου δώσω τραπεζικό λογαριαμό, όποτε χρειαστείς τις υπηρεσίες μου, μου καταθέτεις ένα δεκάευρω.Επίσης παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα μαντικής σε όσους/-ες δεν κατάφεραν φέτος τουλάχιστον να περάσουν κάπου.Παιδιά μην αγχώνεστε!Μυαλό και θέληση χρειάζεται!Και εκλεκτή πελατεία...
Εσύ έφαγες τα νιάτα σου στα θρανία ενώ αυτή έφαγε τα νιάτα της δουλεύοντας.Τώρα τρέχει όλο το 24ωρο για το χιλιάρικο ενώ εσύ βγάζεις τα μισά στο 8ωρο, καθισμένη στο γραφειάκι σου, σχολιάζοντας στις εξομολογήσεις με το άψογο μανικιούρ σου που σου κόστισε μόλις 10€ στην άνεση του σπιτιού σου.Not bad...
Αυτού του είδους τις απόψεις πραγματικά δεν μπορώ να τις καταλάβω..Ο καθένας επιλέγει να πορευθεί διαφορετικά τη ζωή του και ό,τι και να επιλέξει θα θυσιάσει πολλά για να το καταφέρει..Αλλά προς θεού μην υποτιμούμε τις σπουδές ή τις δουλειές γραφείου..Τιμή της και καμάρι της της κοπέλας που δούλευε από μικρη αντι να σπουδάσει αλλά την ώρα που εκείνη δούλευε και εβγαζε κάποια χρήματα,άλλοι βγάζουν τα μάτια τους πάνω στα βιβλία και δεν αγοράζουν ούτε κάλτσα προκειμένου να μην δουλεύουν και να καταφέρνουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους...Και ας μην ξεχνάμε και αυτούς που καταφέρνουν να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους..Και όσον αφορά τις δουλειές γραφείου,ποιος σου είπε ότι είναι απλές και ξεκούραστες;Εγώ προσωπικά όποιον ξέρω να δουλεύει σε γραφείο δε σηκώνει κεφάλι και πάει σπίτι του μόνο για ύπνο και όλα αυτά για 400-500ε..Εύκολο είναι να γενικεύει κανείς..
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τις ''σπουδές'' της νυχατζούς δε νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ μυαλό από πλευρας της εργαζόμενης όσο υπάρχουν γυναίκες που βαριούνται να λιμάρουν και να βάψουν τα νύχια μόνες ή νιώθουν και καλά in με την ατάκα α στις 6 δεν μπορώ έχω νύχια τους θα υπάρχει πολύ ψωμί στο χώρο...
Το σίγουρο όμως είναι ότι προσβάλλεις και την επαγγελματία και τις σπουδές της, όπως και τις γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν επαγγελματικό μανικιούρ.Άλλωστε όπως σε όλα τα επαγγέλματα, χρειάζεται ταλέντο και να γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο.Καμία γυναίκα δεν αισθάνθηκε ποτέ σημαντική όταν λέει ότι έχει ραντεβού για νύχια ή μαλλιά,Ψωμί όπως λες στο χώρο της αισθητικής θα υπάρχει πάντα, οι γυναίκες έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν την φροντίδα ενός ειδικού χωρίς να πρέπει να απολογούνται για αυτό.
Τι σπουδές χρειάζεται χρυσή μου να βάψεις το νύχι θα μας τρελλάνεις ???Ο κύκλος της κονόμας τα κάνει όλα δημιουργεί ψευτοανάγκες αναμένει τη ζήτηση και δίνει προσφορά. Ειδικός θεωρείται ο ποδολόγος για την φροντίδα πχ των ποδιών σου που είναι αναγκαία για να μπορείς να περπατάς χωρίς προβλημα και οχι η μανικιουρίστα Σούλα που σου βάφει το νυχάκι κοραλλί .
Φυσικά και δεν έχω σκοπό να σε τρελάνω, άλλωστε αυτό το καταφέρνεις μια χαρά και μόνη σου.Εσύ μπορεί να το θεωρείς ψευτοανάγκη το μανικιούρ και να πιστεύεις ότι είσαι ανώτερο ον επειδή δεν βάφεις τα νύχια σου, αλλά τα ανώτερα όντα έχουν στοιχειώδη ευγένεια και δεν αντιμετωπίζουν υποτιμητικά επαγγελματίες που δουλεύουν στον τομέα της αισθητικής και φυσικά δεν δαιμονοποιούν τις γυναίκες που ασχολούνται με την εμφάνιση τους.Και φυσικά θέλουν κάποια εκπαίδευση για να μάθουν να φτιάχνουν νύχια.
Α καλά ...όταν θα μάθεις να μιλάς με επιχειρήματα και όχι με αυθαίρετα συμπεράσματα ίσως και να είσαι σε θέση να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε .Άντε βάψε το νυχάκι τώρα και πιάσε κουβέντα με τις φίλες σου για τα μανό .Δεν είσαι και για κάτι παραπάνω σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις τα λεγομένά μου .

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ