Πολιτική θύελλα φέρνει η υπόθεση Φλαμπουράρη - Φέρεται να έχει έως και σήμερα το 50%+1 των μετοχών

Πολιτική θύελλα φέρνει η υπόθεση Φλαμπουράρη - Φέρεται να έχει έως και σήμερα το 50%+1 των μετοχών Facebook Twitter
10

«Δεν είμαι μέτοχος στην εταιρεία και έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου. Δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας κοινός θνητός» δήλωνε σήμερα το πρωί ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Στη συνέχεια κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης.

Επιπλέον υποστήριξε ότι, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης της Αριστεράς.

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον κύριο Φλαμπουράρη να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το νέο μετοχολόγιο, γιατί κανένας άλλος, αν δεν έχει νόμιμο συμφέρον, δεν μπορεί να παει στη ΓΕΜΙ, το μητρώο του ΕΒΕΑ, δηλαδή για να το ζητήσει. Επίσης τόνισε πως πρέπει να παρουσιάσει τα χαρτιά της εφορίας, γιατί η μεταβίβαση συνεπάγεται και άμεση πληρωμή του φόρου.

"Άδειασμα" όμως ήρθε και από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα ο οποίος είπε πως  «κανονικά δεν έπρεπε ο Φλαμπουράρης να συμμετέχει στον διαγωνισμό» και εκτιμά πως πρόκειται για «ηθικό θέμα που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει».

Την ώρα που ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωνε πως δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία ΔΙATMHΣΗ ΑΤΕ το protothema.gr το οποίο ξεκίνησε τις αποκαλύψεις της υπόθεσης επιμένει πως ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατέχει μέχρι και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ».

Το τελευταίο του δημοσίευμα αναφέρει πως σήμερα το πρωί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων, συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕ.ΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», με σκοπό να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός.

Τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.135 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» όντας ο βασικός της μέτοχος.

Το protothema.gr αναφέρει πως  έως και σήμερα το πρωί ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθούσε να είναι μέτοχος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ποσοστό 50,01% και 650.135 μετοχές. Άλλωστε μόλις προχθές στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕ.ΜΗ (Γενικό Μητρώο Εταιρειών) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τροποποιώντας το αρθρο 6 του καταστατικού της ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιό της σε 1.300.000 μετοχές προς ένα ένα ευρώ τη μετοχή.

Αυτό το δεδομένο εξάλλου προκύπτει και από το μετοχολόγιο που κατατέθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όταν υπέγραψε την ανάληψη της επίμαχης εργολαβίας ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο τέως υπουργός να ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την διοίκηση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όμως κανονικά ο κ. Φλαμπουράρης παρέμενε βασικός μέτοχος μέχρι και σήμερα το πρωί υπογραμμίζει το protothema.gr.

Πολιτική θύελλα φέρνει η υπόθεση Φλαμπουράρη - Φέρεται να έχει έως και σήμερα το 50%+1 των μετοχών Facebook Twitter
Το έγγραφο που αποκαλύπτει το Capital.gr

Tο έγγραφο που υπάρχει και παρουσιάζει το Capital.gr είναι η αναλυτική κατάσταση των μετόχων της Διάτμηση ΑΤΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε διενεργήσει το διαγωνισμό για την εργολαβική σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ.

To capital.gr σημειώνει επίσης πως για την ώρα, η πλευρά Φλαμπουράρη δεν έχει προσκομίσει έγγραφο που να πιστοποιεί ότι δεν είναι μέτοχος στην τεχνική εταιρεία. Και πέραν αυτού, για να ολοκληρωθεί μεταβίβαση μετοχών απαιτείται να έχει αποτιμηθεί η αξία των μετοχών, να έχει καταβληθεί φόρος μεταβίβασης και να υφίσταται συμφωνητικό πώλησης.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Όταν ή πολιτική οντότητα δεν επαγγέλλεται κάτι τότε ελέγχεται ως ανεπαγγελτη.Όταν επαγγέλλεται κάτι , θεωρείται διαπλεκομενη!Ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε νόμιμα στην εταιρία με την οποία σχετίζεται/σχετιζόταν ο Φλαμπουραρης ναι ή όχι;Δεν ξερω αν είναι νόμιμο να είναι μέτοχος εταιριών όντας υπουργός , αλλά θα μπορούσε να κινεί και τα νήματα υπογείως. Άρα καλύτερα ή κατοχή μετοχών να είναι φανερή προς γνώση όλων!ΣΣ: Ας μην κρίνουμε τώρα ποιοι είναι οι 'καταγγελοντες'! Αρχάγγελοι της κάθαρσης φέροντες φωτοστεφανα .... Ο ορισμός του μπουμπουκιου!
Πριν λίγο (κατά τις 18:00) βγήκε επίσημη ανακοίνωση απο την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη με έγγραφα και σχετικές αποφάσεις. Σε αυτά φαίνεται πως έγινε μεταβίβαση μετοχών στις 26/1/2015. Έχει αρκετά έγγραφα (φαντάζομαι θα υπάρξει και σχετικό άρθρο στη lifo).
Περιμενα πως και πως στο χθεσινο Αλ Τσαντιρι αναφορα για το θεμα Φλαμπουραρη αλλα τιποτα. Φαινεται ο "παππους" της οικογενειας Τσιπρα περασε εμετικα αδιαφορος στα ματια του Λακη και του καθε Συριζαιου και μαλιστα 5 μερες πριν τις εκλογες που φευγει το παλιο, η διαπλοκη, η μιζα, η ρεμουλα, η διαφθορα, η απευθειας αναθεση + προσθεστε ελευθερα...
Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης ανέφερε: «Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν πήρε το έργο επί ημερών της υπουργίας του, ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο» ενώ σχετικά με το θέμα που προκύπτει περί ηθικού και νόμιμου απέφυγε να απαντήσει…Ο κ. Τατούλης δήλωσε άγνοια για το εάν στην εταιρία στην οποία κυρώθηκε το έργο συμμετείχε ο κ. Φλαμπουράρης, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν με ενδιαφέρει με ποιον υπογράφω, υπογράφω με αυτόν στον οποίο έχει κυρωθεί το έργο, σημειώνοντας πως το έργο πρέπει να παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου και πως δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό από την περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ο κ. Τατούλης ανέφερε πως η συγκεκριμένη εταιρία στην οποία φέρεται ως μέτοχος ο κ. Φλαμπουράρης έχει πάρει στο παρελθόν έργα στο δήμο Καλαμάτας και Τρίπολης.
Ετούτοι την ώρα που έχουν συμβεί όλ' αυτά που έχουν συμβεί και η χώρα κρέμεται στον γκρεμό, διορίζουν βύσματα και παίρνουν στ' όνομά τους δημόσια έργα!Φανταστείτε τι θα έφτιαχναν την περίοδο των παχιών αγελάδων!
Το έργο ανήκει στην γαλάζια περιφέρεια Πελλοπονήσου η οποία το προκήρυξε το 2014,έτος στο οποίο κυβερνούσε η Ν.Δ. Άρα,αν μη τι άλλο δεν ήταν ένας στημένος διαγωνισμός!!Το αν αποφάσισε να εκτελέσει το έργο το Μάη του 2015 η περιφέρεια Πελλοπονήσου(που ανήκει στη Ν.Δ),όταν ήταν υπουργός ο Φλαμπουράρης,εμένα δεν μου λέει κάτι...Ας ερευνηθεί όμως το θέμα!!Τα τελευταία 40 χρόνια πόσοι από όσους κλέψανε πήγανε άραγε φυλακή?
Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά (την ηθική και την ελπίδα)--------------------------------------------Τόσα χρόνια η καραμέλα για την ηθική υπεροχή της αριστεράς και ο μύθος κατέρρευσε σε ένα επτάμηνο. Ο ένας υπουργός φέρεται να παίρνει νόμιμη μίζα 12% για κάθε πρόσληψη που κάνει, ο άλλος φέρεται να έχει την πλειοψηφία των μετοχών κατασκευαστικής που παίρνει έργα από το κράτος, κάθε υπουργός διορίζει σόγια, γκόμενες και γκόμενους στα υπουργεία των άλλων (για να μην καρφωνόμαστε κιόλας) και ο πρόεδρος Αλέξης κυνηγάει το ρεκόρ "πόσα ψέμματα μπορώ να χωρέσω σε ένα Debate". Και μην ξεκινήσετε "και οι άλλοι τα ίδια κάνανε" γιατί ψηφίσατε για δήθεν καλύτερους και σας βγήκαν εφτά φορές χειρότεροι. Ευτυχώς ανοίξανε την ΕΡΤ, προσλάβανε ξανά τις καθαρίστριες, κάτι σχολικούς φύλακες, εξαντλήσανε το ταβάνι των προσλήψεων για το 2015 και αφήσανε τα σχολεία κλειστά χωρίς αναπληρωτές. Κλείσανε και τις τράπεζες έτσι για να δώσουν ένα μάθημα στο κακό κεφάλαιο και αφήνουν πίσω τους το μεγαλύτερο ρεκόρ απολύσεων σε ένα καλοκαίρι στα χρονικά.Αλλά είπαμε. YOLO. "Τον λογαριασμό στους επόμενους". Εμείς είμαστε οι επόμενοι; ουπς.
Η μεγαλύτερη πατάτα εδώ και 5 χρόνια είναι το σύνθημα Τσίπρας ο πολεμιστής της διαπλοκής και της διαφθοράς που θα φέρει το νέο και το αμόλυντο.Και έχουμε και λέμε.Έκανε υπουργό το Μητρόπουλο που ειναι επιβεβειωμένος φοροφυγάς.Έκανε υπουργό το Χαικάλη με την offshore.Έκανε αναπληρώτρια υπουργό τη Βαλαβάνη που είχε λεφτά στο εξωτερικό και σήκωσε και το περιβάλλον της 2000000 παραμονές capital controls.Έκανε υπουργό τον Κατρούγκαλο με το 12% προμήθεια.Το καλοκαίρι ήταν στο κότερο του Μαρτίνη που είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο ίδιος διόρισε ξάδερφο και σύζυγο στο δημόσιο.Τώρα αυτό με το Φλαμπουράρη...Ειλικρινά πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να πίστευει ότι ο Άλεξ θα φέρει το καινούριο?Και προτού ακούσω την καραμέλα μα οι άλλοι 40 χρόνια πριν...ας ξεκαθαρίσω. Πάρτε την αναλογία διαφθοράς των 40 χρόνων με τους 7 μήνες ΣΑΝΕΛ. Σκέψου να κυβερνούσε 40 χρόνια τι θα γινόταν....