Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ισοπέδωσε τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ισοπέδωσε τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ Facebook Twitter
17

Τον 7ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη ισοπέδωσαν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, τα οποία μάλιστα κατέγραψαν με κάμερα τις ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στις 8 το πρωί, μπήκαν στο κτίριο 15 άτομα με βαριοπούλες. Πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα παρακολουθούσε τα γραφεία εδώ και μέρες καθώς στις 8:30 φτάνει η φρουρά και στις 9 πιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι. Ο φύλακας ανέφερε ότι τα μέλη της ομάδας φορούσαν κράνη, τον ακινητοποίησαν αλλά δεν τον χτύπησαν. 

Αφού κατέστρεψαν κυριολεκτικά τα γραφεία (Λαπτοπ, κάμερες, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τζάμια αλλά και έγγραφα) έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. "Όχι στα μνημόνια" κ.α.

Ακολουθεί το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο

Σήμερα 14 Σεπτέμβρη στις 8.10 το πρωί ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολωκοτρώνη στην πλατεία Κολωκοτρώνη. Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν οι υπολογιστές, τα λάπτοπ, τα γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.α. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτηρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι. Το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ΔΕΛΤΑδες και ΟΠΚΕ αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την επίθεση και την ισοπέδωση του ορόφου...

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Παντως το τελευταιο καιρο,οι επιθεσεις αναρχικων ειχαν μειωθει θεαματικα(βλεπε οτι οι δικοι τους,οι συριζαιοι ηταν κυβερνηση αφου στην ψηφιση του τριτου μνημονιου δεν ανοιξε μυτη...).Τωρα και που ο Τσιπρας τα γυρισε,ισως ξαναδουμε τις παλιες,παγκοσμιας πρωτοτυπιας εικονες συχνοτερα...
Μπράβο στα παιδιά για την "επαναστατική" τους πράξη(not)! Με αυτό τον τρόπο ακύρωσαν κάθε μελλοντική πώληση. Να μην σχολιάσω και το χτύπημα στις καπιταλιστικές πολυεθνικές που παράγουν τα προϊόντα τεχνολογίας που κατέστρεψαν.
και τι νομιζουν? οτι δε θα συνεχιζει το εργο του το ταιπεδ? οτι δε θα αγορασει νεους υπολογιστες? αυτα ειναι επιθεσεις IQ τζιχαντιστη. θα υπερχρεωθουμε παλι υπολογιστες και φυλαξη του κτηριου
Μέλη αναρχικής ,(όχι ξερωγω κομμουνιστικής,αλλά αντιεξουσιαστικής ) οργάνωσης επιλέγουν να επιτεθούν στο κρατικό νομικό πρόσωπο υπεύθυνο για τον περιορισμό του κράτους και την απέκδυση του κρατικού χαρακτήρα (και την ειδική εξουσιαστική σχέση που αυτός συνεπάγεται) διαφόρων κρατικών assets. Βρες το λάθος.
Kαλά 'ντάξει τώρα, το λάθος είναι ότι κάνανε μία τρύπα στο νερό, κατά τα άλλα οι αναρχικοί υποτίθεται ότι είναι κατά και του κράτους και του κεφαλαίου. Εκτός αν τα μέλη της ομάδας Ρουβικώνας είναι αναρχοκαπιταλιστές.
Ναι, θεωρητικά δίκιο έχεις, το λεγα αν θες ως κρίση επί της στάθμισης των προτεραιοτήτων κυρίως σε επίπεδο συμβολισμού(που φαντάζομαι ήταν γι αυτούς το κρίσιμο).
Εντάξει, τώρα που κατέστρεψαν τα γραφεία τους δε πρόκειται να γίνει το ξεπούλημα. Ευτυχώς πάντως που έχουμε και ντοκουμέντα, λες και άλλαξε κάτι.
Αυτοί δεν ήταν οι "Οι πολίτες (που) έριξαν μικρών διαστάσεων φυλλάδια που συνοψίζουν τη διαμαρτυρία τους"; Φαίνεται πως τώρα που η πρώτη φορά αριστερά απαλλάχτηκε από την εξουσία, θα ξαναρχίσουν οι βαριοπούλες και οι μολώτοφ. Ότι του είναι οικείο του καθενός.
Μακάρι; Όποιος πυροβολημένος νιώθει οτι αδικείται παίρνει μια βαριοπούλα και σπάει; Το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάρει ένα όπλο και να πυροβολήσει. Είσαι σοβαρός άνθρωπέ μου; Προχωρά έτσι μια κοινωνία;
Ναι, Λουκρητία. Όταν έρθει η ώρα πρέπει να γκρεμιστεί πολύ πράμα. Πες μου τώρα ότι σέβεσαι τον δημόσιο χώρο... Υποκριτές, που πατρίδα σας είναι μέχρι την εξώπορτα του σπιτιού σας. ΑΓΑΠΗΣΤΕ πρώτα τους συνανθρώπους και το περιβάλλον που σας περιβάλλει και μετά νοιαστείτε για τη δημοσία περιούσια. Λες και σας νοιάζει τίποτα...
Δεν με ξέρεις κυρία μου. Εσύ κρίνεις οτι πρέπει να γκρεμιστεί το κράτος, προφανώς για να το κτίσουν μετά οι Αναρχικοί του Ρουβικώνα; Πάμε καλά; Αυτοί θα σκοτωθούν μεταξύ τους στην πρώτη διαφωνία.Πάντα φυσικά για το καλό του κόσμου και της επανάστασης. Α, ναι και του περιβάλλοντος, η φορντίδα του οποίου φαίνεται στις παράνομες αφίσσες, τα αναρχοτάγκ σε κάθε ελευθερη επιφάνεια δημόσιου χώρου και τις καταλήψεις/κολλεκτίβες/τεκέδες. Α, ναι, και όποτε μας συνεπάρει το αναρχικό πνεύμα πετάμε και μερικές μολώτοφ, έτσι για να πάρει το κέντρο της Αθήνας μια εσάνς Στάλιγκραντ μετά την πολιορκία.
Να σε εξαιρέσουμε τότε από αυτό το απεχθές, δυσβάσταχτο, παράνομο, αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό, αδιανόητο, ανεπίτρεπτο, ανούσιο, αηθής, ανήθικο, ανήκουστο, άθλιο, απάνθρωπο, αχαρακτήριστο χρέος μόνο και μόνο για να ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ( και ο λόγος μου αυτός είναι επαναστατική ενέργεια, όχι φασισμός που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα σκέφτεσαι τώρα που θα διαβάζεις την απάντηση μου στο σχόλιο σου).