Η Grace Jones τα βάζει με την Rihanna στην αυτοβιογραφία της

Η Grace Jones τα βάζει με την Rihanna στην αυτοβιογραφία της Facebook Twitter
3

Η Grace Jones έκανε δριμύ επίθεση στις σύγχρονες σταρ της ποπ που ακολουθούν με υπερβολή τις διάφορες τάσεις κάθε εποχής και έχουν κατακλέψει ασύστολα την δική της αισθητική ανά καιρούς. Είπε συγκεκριμένα

«Δεν μπορώ να είμαι σαν και αυτές – παρά μόνο στο βαθμό που αυτές έχουν ήδη γίνει σαν και μένα».

Σε ένα απόσπασμα της αυτοβιογραφίας που θα κυκλοφορήσει σύντομα και έχει τίτλο ‘I’ll Never Write My Memoirs’ και που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Time Out – η τραγουδίστρια και γκουρού του στυλ γράφει το πώς την αντιγράφουν οι σύγχρονες ποπ σταρ όπως η Rihanna, η Nicki Minaj και η Miley Cyrus, οι οποίες όμως δεν έχουν κανένα ‘μακροχρόνιο όραμα’.

«Πάντοτε θα υπάρχει κάποιος που θα τις αντικαταστήσει σύντομη – μια νεότερη εκδοχή τους, μια πιο τρελή, μια πιο βροντερή εκδοχή», έγραψε. «Έτσι αν δεν έχεις ένα μακροχρόνιο σχέδιο, τότε απλά περνάς μια φάση, την τελευταία μόδα, ένα χθεσινό νέο».

Έγραψε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η λέξη ‘ντίβα’, επειδή τον έχουν καταχραστεί σαν όρος.

«Κάθε τραγουδίστρια που επανέρχεται με μια αλλαγή στην εμφάνιση ή παίρνει μέρος για μερικές εβδομάδες σε ένα talent show, αμέσως την αποκαλούν ντίβα αυτές τις μέρες».

Ξεχώρισε και άσκησε κριτική στην Rihanna που την αντέγραψε, βάφοντας το σώμα της. Μια εμφάνιση που η Grace Jones σκέφτηκε και υλοποίησε μαζί με τον Keith Haring. «Δεν ξέρω καν αν ξέρει ότι αυτό που κάνει προέρχεται από μένα αλλά στοιχηματίζω ότι στάνταρ ξέρουν οι στυλίστες της».  

Πρόσθεσε ότι η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η Jones εμφανίζεται με βαφή πάνω στο γυμνό της σώμα ενώ η Rihanna μια φόρμα στο χρώμα του δέρματος.

Η Jones επίσης σκέφτηκε την εποχή που την είχαν συμβουλέψει να συνεργαστεί με μια ποπ σταρ που δεν κατονομάζει αλλά περιγράφει σαν ένα μικρό κοριτσάκι που του αρέσει να ντύνεται και που τελικά αρνήθηκε να το κάνει.

 «Όλοι γύρω μου έλεγαν:’Πρέπει να το κάνεις, θα σου κάνει καλό, θα σε φέρει σε επαφή σε ένα νεότερο κοινό και θα βγάλεις πολλά λεφτά. Όχι! Θα κάνει καλό μόνο σε αυτήν. Θα πάρει ότι έχω χτίσει αυτά τα χρόνια και θα το προσθέσει στο δικό της εμπόρευμα και εγώ δεν θα πάρω τίποτα πίσω εκτός από λίγη προσωρινή προσοχή».

Η Jones επίσης γράφει για τον ενδιαφέρον ρόλο της σαν δασκάλα στους νεότερους καλλιτέχνες. «Ακούστε την συμβουλή μου. Έχω εμπειρία. Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν να είμαι δασκάλα που είναι κάτι που ήθελα να γίνω. Αισθάνομαι ακόμη ότι μπορώ να το κάνω. Επειδή τι είναι η διδασκαλία παρά το να περάσεις την γνώμη σου σε αυτούς που ακόμη βρίσκονται στην αρχή;».

Οι μαθήτριες της είναι οι Madonna, Annie Lennox, Katy Perry, Rihanna, Miley, Kanye West, FKA twigs και η Doris, ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί για μια μουσικό που πολλοί εικάζουν πώς είναι η Lady Gaga. H Jones είχε δηλώσει παλιότερα ότι είχε αρνηθεί να δουλέψει μαζί της το 2010.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Πολιτισμός / Ο Κιθ Ρίτσαρντς έγινε προπάππους και φοβάται την AI περισσότερο από το θάνατο

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Rolling Stones, Foreign Tongues, ο 82χρονος κιθαρίστας μιλά για το σώμα του, τον Μικ Τζάγκερ, την τεχνολογία, τον Τσακ Μπέρι και τα «παλιά κόλπα» που εξακολουθεί να εμπιστεύεται.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Πολιτισμός / Ο Ryan McGinley επιστρέφει στη νύχτα της Νέας Υόρκης

Στη νέα του έκθεση Night Shift στο Jeffrey Deitch, ο Αμερικανός φωτογράφος γυρίζει μετά από χρόνια στους δρόμους της πόλης που τον έκανε γνωστό, φωτογραφίζοντας γυμνά σώματα, queer φίλους, γέφυρες, τούνελ, σκουπίδια, φώτα και τη μεταμεσονύχτια ενέργεια της Νέας Υόρκης.
THE LIFO TEAM
Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει

Πολιτισμός / Αυτός ο ήλιος όλους θα μας κάψει: οι κουίρ ζωές του Asafe Ghalib που δεν χαμηλώνουν το βλέμμα

Στο Under The Same Sun, ο Βραζιλιάνος φωτογράφος ταξιδεύει σε επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής και φτιάχνει ένα τρυφερό, σωματικό αρχείο queer ζωών που δεν χωρούν στις γνώριμες εικόνες της φτώχειας, της βίας, του εξωτισμού ή του Pride θεάματος
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Πολιτισμός / Το BBC ξαναδιαβάζει τον Ιάκωβο Α΄ μέσα από τους άντρες που αγάπησε

Το νέο ντοκιμαντέρ Queen James βασίζεται στο βιβλίο του ιστορικού Γκάρεθ Ράσελ και εξετάζει τις στενές σχέσεις του βασιλιά με τους άντρες συντρόφους του, πέρα από τη βικτωριανή σιωπή που σκέπασε για χρόνια την ιστορία τους.
THE LIFO TEAM
Η Μιράντα Τζουλάι πάει στο Άσπεν για να μιλήσει για το σώμα μέσα στο τοπίο

Πολιτισμός / Η Μιράντα Τζουλάι πάει στο Άσπεν για να μιλήσει για το σώμα μέσα στο τοπίο

Η συγγραφέας, καλλιτέχνιδα και σκηνοθέτις θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του AIR Festival του Aspen Art Museum, που φέτος συνδέει την περφόρμανς με τη φύση, την αρχιτεκτονική, την τεχνολογία και την εικαστική σκέψη.
THE LIFO TEAM
Το Ιράν καταδίκασε την καλλιτέχνιδα Παραστού Αχμαντί σε 74 μαστιγώματα επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube

Πολιτισμός / Το Ιράν καταδίκασε την καλλιτέχνιδα Παραστού Αχμαντί σε 74 μαστιγώματα επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube

Η ερμηνεύτρια και οκτώ μέλη της ομάδας της, που κατηγορήθηκαν για διάδοση «ανήθικου περιεχομένου», δεν θα μπορούν να εργαστούν καλλιτεχνικά ούτε να φύγουν από τη χώρα για δύο χρόνια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Διακρίνω μια μεγάλη πικρία ή είναι η ιδέα μου; Καλό είναι να έχει κανείς αυτογνωσία αλλά γιατί τόση κακία; Η ποπ μουσική πάντα θα αναπαράγεται, γιατί η ποπ μουσική είναι θέαμα. Προφανώς παλιότερες εμφανίσεις θα αναπαραχθούν με μοντέρνο τρόπο γιατί αυτό είναι η ποπ μουσική. Και σε αυτόν τον χώρο του θεάματος δεν μου φαίνεται περίεργο που η Grace δεν συνεχίζει την τότε επιτυχία της με το "Είναι όλες ίδιες με εμένα και εγώ είμαι καλύτερη" attitude.