Πολυεκατομμυριούχος προσφέρει στους πρόσφυγες 5.000 νύχτες διαμονής στα ξενοδοχεία του

Πολυεκατομμυριούχος προσφέρει στους πρόσφυγες 5.000 νύχτες διαμονής στα ξενοδοχεία του Facebook Twitter
2

Πέντε χιλιάδες ημέρες διαμονής στα ξενοδοχεία του προσφέρει στους πρόσφυγες ο Νορβηγός πολυεκατομμυριούχος Πέτερ Στορντάλεν.

"Προσφέρουμε 5.000 νύχτες στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη" από κατάλυμα, ανέφερε μέσω του Twitter ο Στόρνταλεν που είναι ιδιοκτήτης της σκανδιναβικής αλυσίδας ξενοδοχείων Nordic Choice.

Η τραγωδία των Σύρων μεταναστών που φτάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ευρώπη "αφορά όλον τον κόσμο" εξήγησε ο ίδιος στο νορβηγικό πρακτορείο NTB, διευκρινίζοντας ότι θα καλύπτει και τα γεύματα όσων φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία του.

Η νορβηγική Υπηρεσία Μετανάστευσης (UDI) ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την προσφορά του επιχειρηματία εφόσον τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας που διαθέτει δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Τον Αύγουστο η Νορβηγία υποδέχτηκε 2.313 ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα. Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν. Μέχρι το τέλος του έτους η UDI εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων θα ανέλθει στις 16.000, από 11.480 που ήταν πέρσι.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αναμφισβήτητα αξιέπαινη κίνηση. Το θέμα όμως δεν είναι η προσωρινή στέγαση και σίτιση αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, γιατί οκ θα έχουν τροφή και στέγη για τόσο χρονικό διάστημα αλλά μετά τι; Η Ευρώπη (και ο κόσμος όλος) είναι διατεθειμένη να βρει μια μόνιμη λύση στο θέμα; Πχ εργασία για τους πρόσφυγες; Κάθε είδους κοινωνική πρόνοια και κοινωνικές παροχές; Το εύχομαι.