«Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός όταν μαζεύεις πτώματα από παιδιά στη θάλασσα»

«Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός όταν μαζεύεις πτώματα από παιδιά στη θάλασσα» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ /STR
4

Τη φρίκη που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση εξομολογούνται στην κάμερα του ΑΠΕ οι άνδρες του λιμενικού σώματος που δίνουν καθημερινά μάχες για να σώσουν τις ζωές των μεταναστών από τους αδίστακτους Τούρκους δουλέμπορους.


Oι υποπλοίαρχοι Αργύρης Φραγκούλης, (κυβερνήτης σ΄ένα από τα τρία σκάφη του λιμενικού σώματος ανοιχτής θαλάσσης) στη Μυτιλήνη, και ο Νίκος Νάννος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ), μιλούν στην κάμερα του ΑΠΕ - ΜΠΕ και περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν οι λιμενικοί αυτό το καλοκαίρι στα νησιά.

«Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος μετά από αυτά που βλέπεις» επισημαίνει συγκινημένος ο υποπλοίαρχος Α. Φραγκούλης, και συνεχίζει: «Όταν μαζεύεις πτώματα από μετανάστες που ήταν άτυχοι, και πνίγηκαν, από παιδάκια που έχουν πνιγεί, τα μαζεύεις και είναι κοκαλωμένα, δεν μπορείς να συνέλθεις, δεν γίνεται να συνέλθεις».


Από το 1987, λειτουργεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.. Είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες που μεριμνούν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα.


Ο υποπλοίαρχος Ν. Νάννος επεξηγεί: «Εμείς από τη πλευρά του ΕΚΣΕΔ συντονίζουμε τις ενέργειες, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών είναι οι ήρωες. Τα σκάφη μας δουλεύουν κάθε μέρα. Δεν υπάρχουν ωράρια, είναι λειτούργημα αυτό που κάνουν».

«Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός όταν μαζεύεις πτώματα από παιδιά στη θάλασσα» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ /STR


Επισημαίνει δε, ότι «οι Έλληνες πηγαίνουν πρώτοι στα περιστατικά είτε είναι μονάδα επιφανείας,είτε εναέριο μέσο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην ελληνική λίμνη η οποία είναι το Αιγαίο, η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στον τομέα της έρευνας και διάσωσης».


Το δίκτυο διακίνησης προσφύγων και μεταναστών είναι ιδιαίτερα οργανωμένο από θαλάσσης. Οι υποπλοίαρχοι, μας παρουσιάζουν τους πρωτότυπους τρόπους μεταφοράς που χρησιμοποιούν από τα παράλια της Τουρκίας οι δουλέμποροι για να μεταφέρουν όσους μπορούν περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και τις πρωτοφανείς μεθόδους για να γλιτώσουν κατόπιν την σύλληψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Να μην ξεχασουμε να ψηφισουμε τον συριζαιο Δριτσα και το κομμα του που κατηγορουσε προεκλογικα το λιμενικο οτι.....πνιγει τους μεταναστες.Καο να μην ξεχασουμε να μαυρισουμε και τον Τσιπρα που μετα απο αυτες τις δηλωσεις τον εβαλε και υπουργο ναυτιλιας...
Να λέμε όλη την αληθεια σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ, το λιμενικό τους πνίγει. Αφού δε ντρέπονται κάποιοι που εξαπολύουν τέτοιες κατηγορίες σε ανθρώπους που αξίζουν το σεβασμό όλων μόνο και μόνο από αυτά που έχουν δει τα μάτια τους και τους έχουν στιγματίσει για την υπόλοιπη ζωή τους. Τι να πεις όμως; Δημόσιοι υπάλληλοι, σωστά; Δεν αξίζουν το μισθό τους.
Υπάρχει γραφείο εθελοντών για τα ακριτικά νησιά για να καταταγούν όλοι οι σχολιαστές του πληκτρολογίου που διανέμουν στη ηπειρωτική Ελλάδα και με χαρακτηριστική άνεση αποκαλούν τους λιμενικούς-δολοφόνους;