O Πρίγκιπας Harry φέρεται να σκότωσε διοικητή των Ταλιμπάν

O Πρίγκιπας Harry φέρεται να σκότωσε διοικητή των Ταλιμπάν Facebook Twitter
5

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο πρίγκιπας Harry συμμετείχε σε αεροπορική επίθεση κι ήταν αυτός που εκτόξευσε τον πύραυλο ο οποίος είχε ως στόχο έναν διοικητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας συμμετέχει σε θανατηφόρα επίθεση πετώντας το ελικόπτερο Απάτσι του. Λέγεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου λίγο μετά την επιστροφή του πρίγκιπα στο Αφγανιστάν για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του.

Όπως είπε υπεύθυνος της άμυνας των βρετανικών στρατευμάτων στην περιοχή «κάναμε περιπολία και τότε καλέσαμε τα ελικόπτερα Απάτσι. Ακούσαμε τη φωνή στον ασύρματο κι αμέσως αντιληφθήκαμε ότι ήταν ο Big H. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν έναν ηγέτη των Ταλιμπάν, σε ιεραρχία ήταν διοικητής τους». Ο Harry ανήκει στη μονάδα των πιλότων Απάτσι που έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε εξολόθρευση στόχων. Ο Harry, αν και αποκαλείται ο πρίγκιπας των πάρτι, εκπαιδεύθηκε ως πιλότος ελικοπτέρων επί 18 μήνες και αυτή είναι η δεύτερη φορά που θητεύει στο Αφγανιστάν, καθώς την πρώτη φορά, το 2008, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η παρουσία του εκεί, τον απέσυραν τάχιστα για να μην γίνει στόχος. Όμως, ο ίδιος επιθυμούσε έντονα να επιστρέψει και γι' αυτό επέλεξε να γίνει πιλότος Απάτσι, καθώς η εκπαίδευση ολοκληρώνεται στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του St. James ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν πολύ περήφανος για τον γιο του που έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή.

Εφέτος ο Harry θα περάσει τα Χριστούγεννα με τους συναδέλφους του στην εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με την παράδοση των Βρετανών στρατιωτών θα είναι εκείνος που θα σερβίρει τη γαλοπούλα στους χαμηλόβαθμους στρατιώτες. Και μόλις ολοκληρώσει το καθήκον του ως σερβιτόρος, θα μπορέσει και ο ίδιος να απολαύσει το χριστουγεννιάτικο δείπνο του με τους συμπολεμιστές του.

Σίγουρα το στρατόπεδο του Bastion απέχει πολύ από τα ανάκτορα του Σάντρινγκχαμ όπου πέρασε τα περασμένα Χριστούγεννα ο πρίγκιπας. Αργότερα, θα μπορέσει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του μέσω Skype. Ο πατέρας του πρίγκιπας Κάρολος μιλώντας σε οικογένειες στρατιωτικών ανέφερε πως καθώς έχει δύο γιους στις πρώτες γραμμές του μετώπου γνωρίζει τι συναισθήματα βιώνουν και τι περνούν τις ημέρες αυτές.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
οι ταλιμπαν ειναι ταλιμπαν.εχουν επιλεξει τον δρομο τους.το να δημοσιοποιεις ενα τετοιο γεγονος για να παραγεις ηρωες και προτυπα τυπου τζειμς μποντ,σε ενα παρακμαζων βασιλικο ονειρο,πρεπει να λαμβανεις σοβαρα υποψιν και τα πιθανως αντιποινα.
Ναι καλά. Εμείς δεν ξεχνάμε ότι ο A.E. Πρίγκηψ Χάρης διασκέδαζε ως άλλος πλέιμπόυς γυμνός με φάτσα φόρα τα κωλομέρια του, καρφωμένος πάνω σε δίδα αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στας Ηνωμένας Πολιτείας. Δεν ξεχνάμε όχι.