ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αποχώρησε ο λογογράφος του Τσίπρα

Αποχώρησε ο λογογράφος του Τσίπρα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
13

Παραιτείται από το αξίωμά του ο Θοδωρής Κόλλιας, στενός συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, μέλος της ομάδας των λογογράφων του και σύμβουλος στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.

«Δεν με χωρά το ξόδεμα της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής νίκης της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, μόλις μέσα σε έξι μήνες. Ούτε το ξόδεμα του 62% ΟΧΙ του ελληνικού λαού – κόντρα σε ένα τεράστιο πολιτικό, μιντιακό και τραπεζικό πραξικόπημα – μόλις σε μία ώρα» τονίζει ο κ Κόλλιας σε επιστολή του.

Η επιστολή αποχώρησης με τίτλο "Για όσα δεν έκανα, για όσα δεν είπα, για όσα δεν μπόρεσα να αποτρέψω"έχει ως εξής:

 

"Είναι παράδοξο να αποχωρείς από ένα κόμμα στις ιδεολογικές αρχές και το πρόγραμμα του οποίου παραμένεις πιστός. Είναι λυπηρό να αποχωρείς από το κόμμα του οποίου υπήρξες ιδρυτικό μέλος. Αλλά το κόμμα αυτό έχει ακυρωθεί. Οι συλλογικές του αποφάσεις και διακηρύξεις ξεχάστηκαν, τα πολιτικά του όργανα καλούνται απλά να επικυρώσουν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από άλλα κέντρα και τα μέλη του δεν έχουν την δυνατότητα παρέμβασης ούτε σε ένα συνέδριο. Συνέδριο που αποφασίστηκε, που εξαγγέλθηκε, αλλά δεν θα γίνει ποτέ.

Ένα κόμμα πρότυπο για όλη την ευρωπαϊκή αριστερά, ένα κόμμα ριζοσπαστικό, σήμερα αδυνατεί να υπερασπιστεί τον γραμματέα, τα στελέχη και τα μέλη του. Το κόμμα που έκανε την αριστερά κυβέρνηση, είναι σήμερα υποχρεωμένο να ακούει μέλος της κυβέρνησης να μιλά για την «αριστερά του τίποτα» και να συκοφαντεί την νεολαία του, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Το δίπολο «κόμμα αριστερό, ριζοσπαστικό και ακυρωμένο» από τη μία μεριά, «κυβέρνηση μνημονιακή» από την άλλη, μπορεί να βολεύει και να χωρά τους οπαδούς της τέχνης του εφικτού, αλλά όχι εμένα.

Δεν με χωρά το ξόδεμα της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής νίκης της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, μόλις μέσα σε έξι μήνες. Ούτε το ξόδεμα του 62% ΟΧΙ του ελληνικού λαού – κόντρα σε ένα τεράστιο πολιτικό, μιντιακό και τραπεζικό πραξικόπημα – μόλις σε μία ώρα. Δεν με χωρά ο αταξικός-ουδέτερος λόγος, η υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας και της φρασεολογίας των προηγούμενων, η τήρηση των γραφών του μνημονίου. Ούτε ως τακτική κίνηση, ούτε ως αποτέλεσμα εκβιασμών, ούτε ως στρατηγική επιλογή.

Είμαι στην αριστερά πάνω από τρεις δεκαετίες. Τα τελευταία οκτώ χρόνια υπήρξα συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξα αυτά τα τελευταία χρόνια να μην τοποθετούμαι δημόσια. Στις 20 Φλεβάρη διατύπωσα τις ενστάσεις μου και τις επιφυλάξεις μου. Στα μέσα του καλοκαιριού, δήλωσα ότι το νέο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης με βρίσκει αντίθετο και υπέβαλλα γραπτώς την παραίτησή μου από την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. Ανέλαβα την προσωπική και πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί, για όσα δεν έκανα, για όσα δεν είπα, για όσα δεν μπόρεσα να αποτρέψω.

Μετά από την προκήρυξη των εκλογών, δεν έχω άλλη επιλογή από τη δημόσια έκφραση της πολιτικής διαφωνίας μου. Η προκήρυξη των εκλογών δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία κίνηση εκκαθάρισης της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και του κόμματος.

Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κατασκευή του απαραίτητου εσωτερικού εχθρού. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το τελευταίο κεφάλαιο του σεναρίου διάσπασης του κόμματος. Σενάριο που άκουγα ένα χρόνο τώρα από τους πολιτικούς διακινητές της βίαιης ωρίμανσης, της διαχείρισης και της κυβερνησιμότητας, αλλά δεν πίστευα ότι θα το δω να υλοποιείται. Διανθισμένο μάλιστα από απαράδεκτες και χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, αδιανόητους χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες εις βάρος συντρόφων και συντροφισσών που πορεύομαι μαζί τους δεκαετίες.

Ναι. Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Και πάλι την τελευταία λέξη και σφραγίδα θα βάλει ο ελληνικός λαός. Ο καθένας και η καθεμιά, απλά επιλέγουν με ποιου κειμένου τις λέξεις θα ταυτιστούν.

Αποχωρώ από το κόμμα. Πολιτικά θα στηρίξω, με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που παραμένουν πιστοί και πιστές στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών και των κινημάτων, στις συλλογικές αποφάσεις, το πρόγραμμα και την εκλογική διακήρυξη του".

13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
"Ένα κόμμα πρότυπο για όλη την ευρωπαϊκή αριστερά, ένα κόμμα ριζοσπαστικό..."..που δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγκυβερνεί και να δίνει υπουργεία σε ακροδεξιούς, να διορίζει συγγενείς σε κάθε δημόσιο φορέα, να χαριεντίζεται άνετα με τους παπάδες, να αγνοεί νόμους και αποφάσεις δικαστηρίων και να βουλιάζει μια χώρα στο (ακόμα βαθύτερο) χρέος για να κάνει διαφήμηση ο Γιάνης στα μπέρμπερι κασκόλ του. Που υποσχέθηκε σύμφωνο συμβίωσης και ίσα δικαιώματα και έκανε στο τέλος μόκο για να μην καταψηφίσουν οι Καμμένοι, παρά την στήριξη από άλλα κόμματα της βουλής.Και ένα κόμμα στο οποίο ο γραμματέας και ο Λαφαζάνης είναι προπτυχιακοί φοιτητές. Πρότυπα πολιτικού και οι δυο τους. Να την χαίρεται την αριστερά του.
"Αφού έγραψα τα άπειρα ψέματα για κομματική προπαγάνδα, πηδαω γρήγορα από τη βάρκα που τώρα βουλιάζει. Μήπως η Λαϊκή ενότητα θα ήθελε να ρίξει μια ματιά στο βιογραφικό μου?"
Εκεί που πηδάνε αυτοί θα βουλιάξει. Βέβαια αν είχαν επαφή με την πραγματικότητα για να καταλάβουν γιατί έκανε κυβέρνηση ο κόσμος το ΣΥΡΙΖΑ, δε θα βασίζονταν και σε αυτή τη ρητορική εξαρχής.
Είναι σχιζοφρενικό ότι όλοι αυτοί που φεύγουν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατηγορούν τον Τσίπρα ότι το πρόγραμμά του ήταν απλά ψεύτικο και αυτά που υποσχόταν δεν μπορούσαν να γίνουν εντός της ευρωζώνης, αλλά τον κατηγορούν ότι έκανε πίσω, επέστρεψε δηλαδή στη πραγματικότητα. Θα προτιμούσαν, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για τερματισμό της λιτότητας ΕΝΤΟΣ ευρώ, να βγαίναμε απ' την ευρωζώνη και να επιστρέφαμε στη δραχμή για να τελειώσουν τα μνημόνια. Αδιαφορούν δηλαδή για τη θέληση του ελληνικού λαού για παραμονή στην ευρωζώνη (όπως έχει εκφραστεί σε πάμπολλες δημοσκοπήσεις ως τώρα) και ουσιαστικά ζητούν απ' τον Τσίπρα να προδώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Αν αυτό γινόταν δεν θα ήταν προδοσία και πραξικόπημα; Όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι άνθρωποι στην ουσία ζητούν απ' τον Τσίπρα να πάει κόντρα στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να μη διασπαστεί το κόμμα τους στις συνιστώσες εξ ών συνετέθη. Τραγικοί, η ιστορία θα τους δώσει μια θέση στον σκουπιδοτενεκέ που τους ταιριάζει...
Αδιαφορούν δηλαδή για τη θέληση του ελληνικού λαού για παραμονή στην ευρωζώνη (όπως έχει εκφραστεί σε πάμπολλες δημοσκοπήσεις ως τώρα) Πιστεύετε ακόμη στις δημοσκοπήσεις;
Το 62% βγηκε επειδη ο Τσιπρας προσπαθουσε να καθησυχασει τον κοσμακη οτι δεν ψηφιζει επουδενι εξοδο απο το ευρω. Ειδικα απο την Τεταρτη 1η Ιουλιου και μετα μονο αυτο ελεγε.
όταν έγινε το δημοσψηφισμα το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο. να υπογράψει ή όχι ο τσίπρος το τρίτο μνημόνιο. όλες οι πλευρές και ιδιαίτερα οι φωνές της ευρωπης έλεγαν ότι όχι σημαίνει και έξοδο από το ευρώ. το ίδιο και η αντιπολίτευση το ίδιο και τα μίντια. άσχετα με το τί λένε οι δημοσκοπήσεις δν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ισχυρότερο. και το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. το ότι ο τσίπρας πήγεσ και υπέγραψε την επόμενη μέρα φίλε μου αυτό λέγεται ξεκάθαρο πραξικόπημα. πραξικόπημα δεν είναι να υπακούς στις δημοσκοπήσεις. είναι να μην υπακούς σε ένα καθαρό αποτέλεσμα δημοψηφίσματος. οι φίλοι σου στας ευρώπας έλεγαν ότι το όχι σημαίνει κάτι ξεκάθαρα. και όντως έλεγε κάτι που ο τσίπρας δεν άκουσε. να αγιάσει το στόμα του λογογράφου του...
@skordaliaΘέλεις να μας πεις ότι το δημοψήφισμα ήταν υπέρ ή κατά του ευρώ; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι τέτοιο ξεκάθαρο ερώτημα. Ούτε θεωρώ όπως εσύ ότι το όσοι ψήφισαν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν υπέρ της εξόδου απ' το ευρώ. Πίστεψέ με αγαπητέ, αν ο ελληνικός λαός ήθελε την έξοδο απ' το ευρώ, ο Τσίπρας θα μας είχε βγάλει την άλλη μέρα...
Το ερώτημα στο δημοψήφισμα ΔΕΝ ήταν "έξοδος από το ευρώ ή όχι", ούτε υπογραφή ή όχι 3ου μνημονίου. Ήταν ένα εσκεμμένα ασαφές ερώτημα, το οποίο πλασαρίστηκε εκ μέρους του Τσίπρα ως μοχλός πίεσης απέναντι στην Ευρωπαϊκή πλευρά. Με αυτή τη λογική βγήκε το αποτέλεσμα που βγήκε. Δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που έχει την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα, ανεξαρτήτως του ποια πλευρά υποστηρίζει, μπορεί να πίστεψε ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα από μόνο του θα επηρρέαζε τη στάση της ευρωπαϊκής πλευράς(εφόσον η πολιτική του Τσίπρα δεν θα άλλαζε ακόμα και με το "όχι").Όσο γι' αυτά που έλεγαν οι Ευρωπαίοι, ήταν σαφέστατα ασυνεπή, εφόσον δε μας σούταραν από το Ευρώ, όπως ασυνεπής υπήρξε και η Ελληνική πλευρά. Ποια από τις δύο ασυνέπειες μας έβλαψε περισσότερο;