ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2015 | 13:45

Νοσηλευτική στη Κρήτη ή κτηνιατρική στη Βουλγαρία;;;

Είμαι 18 χρονών, μόλις τελείωσα με τις πανελλήνιες και δεν ξέρω τι θέλω. Πέρασα νοσηλευτική στη Κρήτη. Η Κρήτη λατρεμένη και όνειρο ζωής, η νοσηλευτική ατύχημα του μηχανογραφικού. Εγω ήθελα να περάσω ή μαθηματικό ή βιολόγος ή παιδαγωγός. Οι γονείς μου μου πρότειναν να με στείλουν να σπουδάσω Κτηνιατρική στη Βουλγαρία με όρο να περναω όλα τα μαθήματα στην ώρα τους, και εδώ ειναι το δίλλημα.Να παω στην Βουλγαρία και να γίνω κάτι που έχει μέλλον αλλά ποτέ δεν το ονειρεύτηκα ή να πάω σε μια σχολή που δεν μου αρέσει αλλα ταυτόχρονα θα έχω και την ευκαιρία αν θέλω να διαβάσω για να ξανά δώσω και ισως να κάνω κάτι που μου αρέσει περισσότερο;Μια ζωή οι γονείς μου με πίεζαν για κάτι και έτσι εγω επέλεγα το αντίθετο, τώρα που πρέπει να πάρω μόνη μου μια απόφαση τα χω παίξει!!!Επίσης δεν ξέρω και τι θα συναντήσω στη Βουλγαρια και πόσο εφικτό είναι να περνάω τα μαθήματα με την πρώτη, οποτε αν κάποιος έχει προσωπικές εμπειρίες η γνωρίζει θα ήθελα να μου πει κάποια πράγματα.
12
 
 
 
 
σχόλια
Είδα λίγο τις βάσεις και κατάλαβα οτι θα έγραψες καπου στο 14-11..Λοιπόν..από την στιγμή που ξέρεις πιο είναι το όνειρο σου , μη συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο...οι επιλογές σου (μαθηματικά,βιολογικό,παιδαγωγικό) δεν ανήκουν στις υψηλόβαθμες σχολές που σημαίνει ότι του χρόνου αν ξαναδώσεις θα πρέπει να κάνεις την υπέρβαση και να γράψεις 10.000 μόρια παραπάνω..θα χρειαστείς το πολύ 3-4 χιλιάδες παραπάνω κάτι που είναι εφικτό..τώρα σχετικά με το μέλλον του κάθε επαγγέλματος...εγώ πιστεύω πως είναι στο χέρι του καθένα να εξελιχθεί και να γίνει καλός στο επάγγελμα του. Άρα πιστεύω αφού το θες , θα το παλέψεις..με μεταπτυχιακά,με ψάξιμο κλπ κλπ..Εγώ σπουδάζω κτηνιατρική στο ΑΠθ και έχω να σου πω για αυτή τη σχολή πέρα από το ότι είναι από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα (λόγω προαπαιτούμενων και αριθμό μαθημάτων σε κάθε εξάμηνο) είναι πολύ ενδιαφέρουσα σχολή..αρκεί να το αγαπάς...εγώ έχω τρέλα με τα ζώα άρα ήταν και είναι το όνειρο μου να ασχοληθώ με αυτό. Χαίρομαι πάντως για εσένα που ξέρεις τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον σου(κάτι που είναι σπάνιο για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες) άρα πιστεύω αξίζει να ξαναδώσεις...
Ναι εχεις πεσει μεσα ειχα γραψει 11.450!!!Μιας που εισαι σαυτη τη σχολη μπορεις να μου πεις δυο τρια πραγματακια. Θελω να μαθω ποσο ευκολο ειναι να περνας τα μαθηματα. Εγω εχω τρελα με τα ζωα και εχω μπει και σε χειρουργια με τη μητερα μου αλλα ποτε δεν το σκεφτηκα για μονιμη δουλεια. Επισης απο διαβασμα πως παει γενικα η σχολη??
Δεν είμαι και το καλύτερο παράδειγμα για συνεπή φοιτήτρια αλλά θα σου πω αυτά που έχω καταλάβει..θέλει πολύ διάβασμα...δεν ξέρω πως θα είναι στην Βουλγιαρία, αλλά στην θεσσ θέλει πολύ...και δίνεις ανά εξάμηνο 8-9 μαθήματα (εργαστήρια+θεωρίες) και είναι απαιτητικά...σκέψου έχουμε περίπου την ίδια ποσότητα μαθημάτων με ιατρική και σε εμάς προσπαθούν να τα μαζέψουν σε 5 χρόνια..κάτι που επιβαρύνει τον φοιτητή...φυσιολογία δηλαδή οι φοιτητές ιατρικής κάνουν μόνο το αίμα σε ένα εξάμηνο και εμέις κάνουμε αίμα,ουροποιητικό,αναπνευστικό,καργειαγγειακό...είναι δύσκολα και θέλει διάβασμα αλλά αξίζει..ειδικά οι επισκέψεις σε φάρμες είναι ότι καλύτερο..:)
Εφ'όσον λες και μόνος σου οτι η Κτηνιατρική δεν αποτελεί δική σου επιλογή...αλλα των γονιων σου...δεν έχω κάτι άλλο να σου πω. εκτος αν λατρεύεις τα ζώα, οπότε μιλάμε σε άλλη βάση. δεν είναι ορθό να σου πει κάποιος απο μας εδω μέσα τι να κάνεις. ρώτα τον εαυτό σου, με τι απο τα δύο θα είσαι περισσότερο χαρούμενος? η απόφαση και το μέλλον είναι δικά σου.
αφου τιποτα απο τα αυτα δεν σου αρεσει, γιατι δεν μενεις ενα χρονο ακομα με τους γονεις σου και να ξαναδωσεις?? δεν χρειαζεται να πας στην κρητη σε μια σχολη που δεν σου αρεσει! μεινε στην πολη που εισαι και ξαναδωσε του χρονου για να πετυχεις το στοχο και το ονειρο σου! δεν χρειαζεται να συμβιβαστεις με κατι λιγοτερο ουτε φυσικα να χαζεις χρονο σπουδαζοντας κατι που δεν θες!!!
Ειναι πολυ λογικο αυτο που σκεφτεσαι αλλα στη περιπτωση που δεν πετυχω δευτερη φορα δεν θα εχω χασει ενα χρονο αλλα θα εχω κερδισει και θα συνεχισω κανονικα με τη νοσηλευτικη. Μπορει να μην με τρελαινει η σχολη αλλα κακα τα ψεμετα ειναι ενα απο τα λιγα επαγγελματα στην Ελλαδα που εχουν δουλεια.
Ως λίγα χρόνια μεγαλύτερη από σένα,εντάξει δεν είμαι και καμία γριά,σπουδάζω ακόμη,θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις το όνειρο σου!Όποιο κι αν είναι αυτό.Τώρα αν δεν είναι κάποιο από τα δύο που είπες,ακολούθησε μια τρίτη εναλλακτική. Είτε μέσω πανελληνίων χωρίς "ατυχήματα" στο μηχανογραφικό,είτε κρατώντας την Κρήτη,αφού σου αρέσει σαν τοποθεσία και κάνοντας μηχανογραφικό με 10% του χρόνου. Όταν πρόκειται για δικά σου όνειρα και φιλοδοξίες,τίποτε δεν είναι χάσιμο χρόνου. Στην τελική για τη δική σου ζωή πρόκειται,εσύ αποφασίζεις! Εύχομαι να σε βοήθησα :)
Πραγματικα η γνωμη σου, αν και δεν σε γνωριζω, μετραει πολυ στη φαση που βρισκομαι τωρα. Ξερω οτι πρεπει να αποφασιζω με γνωμονα το μελλον αλλα δεν ξερω τι θα γινει σε 5 χρονια και αν ξαφνικα παψουν οι κτηνιατροι και ανθισουν οι βιολογοι ας πουμε εγω θα ειμαι ενας καθαρα αποτυχιμενος επαγγελματιας μα και ανθρωπος!!
Χαίρομαι για αυτό! Αν ήταν να αποφασίζουμε με γνώμονα το πως θα είμαστε σε 5 χρόνια,όλοι μα όλοι θα είχαμε επιλέξει μια ευρωπαϊκή χώρα για τις σπουδές και την επιβίωση μας. Κοίτα εγώ σπουδάζω στο ιστορικό Κομοτηνής,έχω ένα χρόνο ακόμα για να ολοκληρώσω τον κύκλο των σπουδών μου,ποιος μου εγγυάται ότι τέτοια εποχή του χρόνου με ένα πτυχίο στο χέρι θα έχω δουλειά; Σαφώς και μένα οι δικοί μου πρότειναν να μην δώσω καν πανελλήνιες και να βρω ένα "καλό" πανεπιστήμιο στην Ευρώπη ή στην Αμερική και να μείνω εκεί. Που βρίσκομαι τώρα; Στην ωραία μας Ελλάδα με ένα μέλλον πιο αβέβαιο από ποτέ! Και ξέρεις γιατί; Γιατί και μένα το δικό μου όνειρο είναι να ασχοληθώ με την εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία ή σε κάποιο πανεπιστήμιο. Θεωρώ ότι γεννήθηκα για να διδάσκω ιστορία και ότι δεν μου ταιριάζει κάτι άλλο! Όπως είναι τα πράγματα τώρα,η χώρα μας δεν θα μου το παράσχει αλλά τι να κάνω; Είναι μέρος του ονείρου μου.Για αυτό και εσύ μην το σκέφτεσαι ως αποτυχία,όλοι μας στην ίδια μοίρα είμαστε,όμως κάνουμε αυτό που αγαπάμε. :)
Η απαντηση ειναι απλη εχω τρομερη αγαπη για τα παιδια και τα παιδια για μενα. Εχω ταλεντο στο να τους διδασκω πραγματα. Αγαπω ομως και τα μαθηματικα και τη βιολογια. Ετσι ειχα σαν πρωτη επιλογη το παιδαγωγικο και μετα τα μαθηματικα και τη βιολογια. Νομιζω οτι ειναι προτερημα το να αγαπας και να μπορεις να κανεις με ευχαριστηση περισσοτερα απο ενα πραγματα!!