Να «κόψει λίγο από τα φτερά των παλαιών κομμάτων και να δώσει στο Ποτάμι τη δύναμη να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης» ζήτησε από το λαό ενόψει των εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

 

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχολιάζοντας «Είναι και οι δύο τους παιδιά των κομματικών μηχανισμών. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι 26 χρόνια βουλευτής, αρκετά χρόνια υπουργός και ο κ. Τσίπρας μεγάλωσε μέσα στα κομματικά γραφεία. Έχουν μολυνθεί από τη νόσο του παλαιοκομματισμού.»

 

Ανέφερε επίσης πως «οι συνεργασίες επιβάλλονται από το λαό και δεν είναι θέμα γούστου» και εκτίμησε ότι η πρώτη θέση στις εκλογές δεν έχει κριθεί, ενώ χαρακτήρισε «αστείο» το να μιλάει κάνεις για αυτοδυναμία.

 

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών, ανέφερε ότι δεν αποκλείει συγκυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας, τονίζοντας ακόμη ότι την Ελλάδα πρέπει να την κυβερνήσουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει: "H χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από αυτούς που ξέρουν και μπορούν. Όχι από κομματικούς υπαλλήλους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους, ούτε από πλουσιόπαιδα που έχουν την πολιτική ως χόμπι." σχολίασε.