H Zωή Κωνσταντοπούλου ιδρύει κόμμα

H Zωή Κωνσταντοπούλου ιδρύει κόμμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
17

Έτοιμη να ανακοινώσει τον δικό της πολιτικό φορέα φέρεται να είναι, σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς απομένει να οριστικοποιηθούν μερικές τελευταίες λεπτομέρειες στις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου σχήματος του οποίου θα ηγηθεί.

 

Η πρόεδρος της Βουλής προσανατολίζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της αμέσως μετά τη θυροκόλληση στη Βουλή του αναμενόμενου προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Η τακτική της

Όπως έχει αφήσει να διαφανεί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκρίνοντας για την επικείμενη συνεργασία ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που ίσχυε στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των συνιστωσών μέχρι το 2013.

Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις.

Εξελίξεις

 

Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στους χώρους της Αριστεράς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Μανώλη Γλέζο ενώ επικοινωνία μέσω επιστολής είχαμε μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς.

Ο Μ. Γλέζος μίλησε στην «Εφ.Συν.» απαντώντας σιβυλλικά για τις επόμενες κινήσεις του.

Χθες, ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, καλώντας τον «στις επάλξεις του παλλαϊκού μετώπου».

Πηγή: efsyn.gr

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Είχα πιστέψει ότι ο Σύριζα θα ήταν η τελευταία πράξη του λαϊκισμού στην Ελλάδα, πλέον πιστεύω ότι υπάρχει μία ακόμα, θα πρέπει να γίνει και η Ζωίτσα πρωθυπουργός μέχρι να καταλάβουμε ότι όλη αυτή η ιστορία δε βγάζει πουθενά.
Ισως ειναι η χειροτερη αριστερα ολων των μεταπολεμικων ετων, το πρωι συνεδριαζουν και μεχρι το ξημερωμα διασπωνται και απειλουν με τα ιδρυτικα και ηγετικα τους σχεδια.Μεγαλομανιακο πολιτικο παραληρημα της Αριστερας !!Το νεο κομμα !!! Αυγουστος 2015
δυστυχως η εναλλακτικη ειναι η επισης αχρηστη δεξια.γιατι ετσι γινεται παντα.παμε απο τον εναν στον αλλον.καποτε ηταν νδ πασοκ τωρα ειναι νδ συριζα.βεβαια μακαρι να βαλουμε μυαλο και να μη δωσουμε συνεχεια στον δικομματισμο γιατι πλεον εχει καταντησει αηδια!
Καλα ο δικομματισμός δεν υφισταται πλεον. Ηταν ΝΔ-Πασον να παιρνουν το 80% των ψηφων. Τωρα αυτο δεν υπαρχει. Και λογικο ειναι σε καθε εκλογες να παιζει μαχη μεταξυ 2 κομματων για κυβερνηση. Αν ειναι να υπαρξει τουλαχιστον μονοκομματικη κυβερνηση. Τωρα το αν αυτα τα κομματα λεγονται ΝΔ- Συριζα ή Τουλα και Ματουλα δεν εχει σημασια.
Ειχα διαβασει αρκετα χρονια πριν ενα αξαιρετικο αρθρο σε καποια εφημεριδα,δυστυχως δεν θυμαμαι σε ποιαν ακριβως.Ο τιτλος του ηταν "Η ελληνικη αριστερα και το συνδρομο της αμοιβαδας".Ο συντακτης εκανε μια πολυ σωστη και διεισδυτικη προσεγγιση στο φαινομενο το οποιο διεπει την λειτουργια της ελληνικης αριστερας απο συστασεως της.Το να διασπαται,η μαλλον να πολυδιασπαται,διαχρονικα και με καθε ειδους ευκαιρια και αφορμη.Οπως η αμοιβαδα,ενας μονοκυτταρος οργανισμος οποιος αναπαραγεται με διασπαση/διχοτομηση,οχι με ετερεγονιμοποιηση.Οπως προκυπτει απο τις εξελιξεις το συνδρομο αυτο ειναι και σημερα τοσο ισχυρο οσο παντοτε.Ιστορικα,βεβαια,διαπιστουται οτι τα προκυπτοντα απο τις διασπασεις τμηματα/κομματα μεταβαλλονται συντομοτατα,η και αμεσα,σε θανασιμους εχθρους ,με πρωτιστο στοχο το ενα την εξοντωση του αλλου .Το πλεον τραγελαφικο ειναι οτι οι διασπασεις αυτες εχουν,συνηθως, ως βασικο λογο οχι την επιδιωξη προσωπικων στοχων-κατι το οποιο θα ηταν κατανοητο οπως παρατηρειται σε αλλους χωρους-αλλα την πεποιθηση οτι εκαστο εξ αυτων κατεχει και κηρυττει την μια και απολυτη αληθεια.Μια αντιληψη η οποια προσομοιαζει περισσοτερο με θρησκευτικη/δογματικη,παρα με πολιτικη.Τωρα ,λοιπον,ιδρυει κομμα και η Ζωη,για να κηρυξει και να προωθησει τις δικες της αληθειες,οπως αλλωστε και ολοι οι αλλοι του χωρου.Το γεγονος αυτο καθεαυτο ισως ειναι μαλλον τραγικο.Σε συνδυασμο ,δε,με τα συναισθηματα των πρωην"συντροφων",κυριως μεταξυ τους,αλλα και με τους "ταξικους"αντιπλους,τα οποια ειναι απολυτως αρνητικα,η ακομη και αγγιζοντα και τα ορια του μισους, καθιστα τις πιθανοτητες μεσομακροπροθεσμης και αποτελεσματικης συνεργασιας με οποιονδηποτε αλλον "φρουδες ελπιδες".Ακομη ,ομως,και αν δεχθουμε,για την συζητηση, οτι ολοι αυτοι οι "αμοιβαδογενεις οργανισμοι" εχουν τις καλυτερες των προθεσεων,δεν μπορουμε παρα να θυμηθουμε τις δυο γνωστες ρησηεις του Clemanceau.Οτι" Η πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου".Και οτι "Ο δρομος για την Κολαση ειναι στρωμενος με καλες προθεσεις".Ευχομαι"θετικο και παραγωγικο μελλον" σε ολα αυτα τα κομματα η κομματιδια του αριστερου,αλλα και ολων των λοιπων πολιτικων χώρων.Η πειρα ,ομως,και η γνωση της ιστοριας μας,διδασκει οτι το να ευχηθω ταυτοχρονα το ιδιο και στην Ελλαδα, θα αποτελουσε μαλλον "σχημα οξυμωρο".
Κάθε στέλεχος και το ρεύμα του σε χαλαρά σχήματα που στεγάζουν τη μωροφιλοδοξία τους. Αυτοί το λένε πολυφωνία αλλά είναι απλά ναρκισσισμός. Κι επιτέλους, ας λυπηθεί κάποιος το Γλέζο, χίλια κομμάτια θα τον κάνουν να πάρουν όλοι από λίγο.
Θα ακουστεί πάρα πολυ σκληρό αυτο που θα πω, αλλά ευτυχώς που ο κ.Γλέζος είναι αυτής της ηλικίας και δεν θα μπορέσουν να τον καπηλευτούν για πολύ. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται.