ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ολομέλεια με 16 άτομα στη Βουλή για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου- Ματαιώθηκε η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας

Ολομέλεια με 16 άτομα στη Βουλή για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου- Ματαιώθηκε η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
6

Την ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπιστώνοντας έλλειψη απαρτίας, καθώς στην αίθουσα παρίσταντο μόλις 16 βουλευτές, 15 εξ αυτών της Λαϊκής Ενότητας και η Νάντια Βαλαβάνη.


«Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικές δυνάμεις και δημοκρατικές, που θα αγωνιστούν, ώστε αυτή η Βουλή να είναι ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας κι όχι κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και την σίγαση και την φίμωση κάθε δημοκρατικής φωνής» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρέστησαν και εξέφρασε την λύπη της «για κείνους που δεν βρήκαν την τιμή και την δύναμη να παρίστανται».

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει αύριο εκ νέου, στις πέντε το απόγευμα, καλώντας για τρίτη συνεχή φορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να έρθει και να καταθέσει σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ενώ γνωστοποίησε ότι η πρόσκληση προς τον κ. Στουρνάρα θα κοινοποιηθεί και προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα γίνει για λόγους βίαιης προσαγωγής του αλλά με τη διαδικασία γνωστοποίησης της.

 

Η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε παράλληλα νέα σφοδρή επίθεση τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε μέχρι απόψε, στις 21.00, να έχει γνωστοποιήσει τη σύνθεση των τριών βουλευτών του κόμματος που θα συμμετέχουν αύριο στις εργασίες της Επιτροπής Θεσμών.

«Δεν μπορεί με ετσιθελικό τρόπο να εμποδίσουν να σταματήσει η Βουλή. Αν κάποιοι θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία θα αναλάβουν και την ευθύνη τους. Η απόφαση της εσπευσμένης διάλυσης της Βουλής είναι και απόφαση πολιτικής εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ της παραβίασης της διπλής εντολής του ελληνικού λαού», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής κλείνοντας τη συνεδρίαση.

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια