Ολομέλεια με 16 άτομα στη Βουλή για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου- Ματαιώθηκε η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας

Ολομέλεια με 16 άτομα στη Βουλή για τη Ζ. Κωνσταντοπούλου- Ματαιώθηκε η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
6

Την ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπιστώνοντας έλλειψη απαρτίας, καθώς στην αίθουσα παρίσταντο μόλις 16 βουλευτές, 15 εξ αυτών της Λαϊκής Ενότητας και η Νάντια Βαλαβάνη.


«Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικές δυνάμεις και δημοκρατικές, που θα αγωνιστούν, ώστε αυτή η Βουλή να είναι ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας κι όχι κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και την σίγαση και την φίμωση κάθε δημοκρατικής φωνής» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρέστησαν και εξέφρασε την λύπη της «για κείνους που δεν βρήκαν την τιμή και την δύναμη να παρίστανται».

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει αύριο εκ νέου, στις πέντε το απόγευμα, καλώντας για τρίτη συνεχή φορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να έρθει και να καταθέσει σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ενώ γνωστοποίησε ότι η πρόσκληση προς τον κ. Στουρνάρα θα κοινοποιηθεί και προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα γίνει για λόγους βίαιης προσαγωγής του αλλά με τη διαδικασία γνωστοποίησης της.

 

Η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε παράλληλα νέα σφοδρή επίθεση τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε μέχρι απόψε, στις 21.00, να έχει γνωστοποιήσει τη σύνθεση των τριών βουλευτών του κόμματος που θα συμμετέχουν αύριο στις εργασίες της Επιτροπής Θεσμών.

«Δεν μπορεί με ετσιθελικό τρόπο να εμποδίσουν να σταματήσει η Βουλή. Αν κάποιοι θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία θα αναλάβουν και την ευθύνη τους. Η απόφαση της εσπευσμένης διάλυσης της Βουλής είναι και απόφαση πολιτικής εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ της παραβίασης της διπλής εντολής του ελληνικού λαού», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής κλείνοντας τη συνεδρίαση.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια