Kαθαρή εντολή τετραετίας ζητά ο Τσίπρας

Kαθαρή εντολή τετραετίας ζητά ο Τσίπρας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
9

Kαθαρή εντολή τετραετίας είναι το ζητούμενο της κάλπης και ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία.

Επιπλέον απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.


Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά πάλεψε η κυβέρνηση στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες και, εν τέλει, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.


Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Γιατί, δεν ξέρει κι απο μόνος του ότι δεν τα κατάφερε? Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να τον ξαναψηφίσει ελλείψει επιλογών δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει την αποτυχία του. (Να σας πω λίγο, στα μακράς διαρκείας eurogroup, μήπως κάτι του ρίχνανε? το χουμε ψάξει??)
Το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ότι ο Τσίπρας αποδείχτηκε ανίκανος.Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι και οι εναλλακτικές είναι εξίσου (ή και περισσότερο) ανίκανες.
Πάνω σε αυτή την ισοπέδωση πατάει ακριβώς ο κ. Τσίπρας και η προπαγάνδα του: ψηφίστε τον γιατί είναι ''καλό παιδί'' ενώ οι άλλοι είναι ανίκανοι... Όσο ανίκανοι και να ήταν, δε φθάσαμε στο σημερινό χάλι όμως...
Είναι ανίκανοι. Και φθάσαμε στο χάλι που ήμασταν 7-8 μήνες πριν ακριβώς λόγω της ανικανότητάς τους και της επιθυμίας τους να φάνε από παντού.Αυτό δεν κάνει τον Τσίπρα πιο ικανό, βέβαια.Και αυτός μια χαρά ανίκανος αποδείχτηκε. Και μάλιστα διπλά γιατί δεν ξέρει να επιλέγει ούτε συνεργάτες.Ωστόσο, όταν βλέπεις ότι ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες και εσύ βάζεις τα ίδια, γνωστά, διαπλεκόμενα στελέχη που τόσο χρόνια έφαγαν τα κέρατά τους, είναι μετά να αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμος πάλι τον Τσίπρα θα ψηφίσει;
@xristinakar:Πάντα αυτό κάναμε.Μόνο που το "χάλι" τότε μεταφραζόταν ως "ψηφίζουμε αυτούς που θα βολέψουν εμάς και τα παιδάκια μας".Μη μου πεις ότι τόσα χρόνια έβγαινε η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ για την ιδεολογία τους, όταν μετά από τόσα χρόνια κυβέρνησης είχαν και οι δύο αποδείξει πόσο μακριά είναι στη θεωρία αλλά πόσο κοντά είναι στην πράξη.
Είναι αστείο και μόνο να ακούς τις εκκλήσεις του κ. Τσίπρα και τη ρητορική του: το ''πάλεψε'' το παιδί να γίνουμε χειρότερα από ποτέ και να ξαναγυρίσουμε 5 χρόνια πίσω και ζητά την ψήφο των πολιτών για να ''διαπραγματευθεί'' και πάλι για το χρέος, το αν δηλαδή θα μειωθεί λίγο το επιτόκιο και θα παραταθεί η διάρκεια αποπληρωμής του (γιατί το ''κούρεμα'' όπως και το ''σκίσιμο'' των μνημονίων το ξεχάσαμε)... Ίσως πουλάει σε κάποιους ακόμη το αφήγημά του, θα το δείξει η κάλπη, στα μάτια μου πλέον φαντάζει απλά τραγικός και κυρίως μη έχοντας ένα ''αφήγημα'' πλέον να παρουσιάσει: τον Ιανουάριο είχε το σκίσιμο του Μνημονίου, καλό ή κακό πούλαγε, τώρα τι;