Η Γερμανία αναστέλλει το Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες

Η Γερμανία αναστέλλει το Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες Facebook Twitter
2

Με μία αιφνιδιαστική απόφαση, το Ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης και ασύλου της Γερμανίας αναιρεί τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ για Σύριους υπηκόους. 

 

Οι νέες οδηγίες απεύθυνσης και υποβολής αιτημάτων προς αυτό, εκδόθηκαν πριν από λίγο και αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα πληροφοριών και βάσης δεδομένων των προσφύγων.

Ουσιαστικά η Γερμανία, με την αναίρεση, θα σταματήσει τις επαναπροωθήσεις των Σύρων προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Οσοι πρόσφυγες αιτούνται άσυλο από τούδε και πέρα θα περνούν αυτόματα τις καθιερωμένες διαδικασίες και τα αντίστοιχα δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τις διαδικασίες της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ

Από τον Ιανουάριο η Γερμανία έχει εγγράψει στους σχετικούς καταλόγους 44417 αιτήσεις, όμως εκκρεμούν άλλες 800,000.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δουβλίνου, ένα κράτος μέλος μπορεί να κάνει χρήση της «ρήτρας κυριαρχίας» και να αναλάβει οικειοθελώς την ευθύνη για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δουβλίνο ΙΙΙ και όχι ΙΙ. 800.000 αναμένονται να είναι αιτήματα φέτος και όχι όσα εκκρεμούν. Οι αιτήσεις που αναφέρετε αφορούν μόνο τους Σύριους και όχι το σύνολο των αιτημάτων χορήγησης ασύλου. Καθόλου αιφνιδιαστική δεν είναι η απόφαση της Γερμανίας, όταν συστηματικά η Γερμανία αποδέχεται τα περισσότερα αιτήματα ασύλου στην Ευρώπη, δημιουργεί πληθώρα υποδομών για την υποδοχή τους και εφαρμόζει όσα οι δήθεν "προοδευτικοί" της υπόλοιπης Ευρώπης αρνούνται. Αλλά είναι οι κακοί αυτοί είπαμε.
Όπως διάβασα πρόσφατα σε ένα εμετικό άρθρο του Λαζόπουλου "ευτυχώς για τους μετανάστες που ήμαστε εμείς στο Αιγαίο, γιατί αν ήταν οι Γερμανοί ο Σόιμπλε θα τους βούλιαζε τις βάρκες".Στα μούτρα σου, Λάκη.