ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.8.2015 | 05:48

Θρησκεία

Θα ακουστεί λίγο κλισέ,αλλά πραγματικά πιστεύω πως δεν υπάρχει άθεος άνθρωπος που να είναι πραγματικά καλός και ανιδιοτελής.Διότι όταν δεν ενστερνίζεσαι τις πραγματικές αξίες της Ορθοδοξίας,που είναι η ανιδιοτέλεια,η αγάπη και η προσφορά,δε γίνεται να έχεις καλό μέσα σου.Αλλά από διάφορες εμπειρίες στη ζωή μου έχω συμπεράνει πως ο Χριστός δεν αφήνει ΚΑΝΕΝΑΝ στην τύχη του και πως πραγματικά υπάρχει δικαιοσύνη και θεία δίκη.(Δε θέλω να προσβάλλω κανέναν,απλά να πω τη γνώμη μου)
7
 
 
 
 
σχόλια
Οι ιερεις ειναι τοσο ανιδιοτελεις και ολιγαρεσκοι που εχουν τοσο χρυσο στα ενδηματα τους και στην εκκλησια, ενω ο "πλησιων" τους πειναει και υποφερει... Ειναι στον ανθρωπο. Ακριβως, απολυτη ανιδιοτελεια δεν υπαρχει και δεν μπορει να υπαρξει. Ακομα και αν υπαρξει μετα απο καποιο διαστημα ο πομπος θα θελησει να γινει δεκτης (εστω αγαπης). Αν καποιος επιλεγει να ελπιζει στην υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης που τον προστατευει , ειναι δικαιωμα του. Αλλα καποιος εχει το δικαιωμα να μην ζει με αυτον τον τροπο. Δεν σημαινει οτι ειναι κατωτερος του θρησκευομενου..
Βασικά βαριέμαι να αιτιολογήσω τους λόγους που διαφωνώ τόσο μαζί σου. Αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Είμαι βαθύτατα και απέραντα άθεη. Και πάλι. Σέβομαι τα πιστεύω του καθενός, ακόμη και αυτών των χριστιανοταλιμπάν που προσπαθούν βιαίως να με προσηλυτίσουν. Αποδέχομαι τον καθέναν, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, σεξουαλικής ταυτότητας, θρησκείας κλπ. Αγαπώ βαθιά τον συνάνθρωπό μου. Διότι αυτό μου υπαγορεύει η προσωπική μου ηθική. Δεν πλασάρω τον εαυτό μου σαν τον τέλειο άνθρωπο, τον ιδανικό συμπολίτη. Σίγουρα για πολλούς θα μαι ένα ακόμα αρχίδι. Παρ'όλα αυτα, εγω τα βρίσκω με τον εαυτό μου, κάνω αυτό που πιστεύω πως είναι ηθικό και σωστό, όχι σύμφωνα με τον χριστιανισμό, αλλά με πιο ανθρωπιστικές αρχές. Τώρα, αν εσύ πίσω απ το κάλυμμα της θρησκείας σου πιστεύεις ότι είμαι κακός άνθρωπος, μπορείς να συνεχίσεις. Ίσως ο Χριστός σου σε συγχωρέσει που κρίνεις έτσι ανούσια τους άλλους. Ίσως και όχι. Εγώ πάντως, ως μια ακόμη άθεη, σου δίνω άφεση αμαρτιών.
Ανιδιοτελεια ειναι να αγαπας τον συνανθρωπο σου και να τον βοηθας, επειδη θα πας στον παραδεισο? Ανιδιοτελεια ειναι οταν βοηθας και αγαπας τον ανθρωπο για τον ανθρωπο, και επειδη εχεις συναισθηση της πραγματικοτητας, οχι επειδη στο λεει η βιβλος.
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά καθαρή ανιδιοτέλεια δεν υπάρχει! Ακόμα και η μητέρα Τερέζα με τόσο καλό που πρόσφερε,το έκανε γιατί έτσι ένιωθε εκείνη καλά,αυτό τη γέμιζε,χωρίς αυτό να αναιρεί τη σπουδαιότητα του έργου της!Μιας και είπες τη γνώμη σου,να σου πω και τη δική μου. Οι περισσότεροι χριστιανοί που έχω δει δεν κάνουν πράξεις ανιδιοτέλειας. Το κάθε άλλο μάλιστα! Πηγαίνουν στην εκκλησία και φέρονται τόσο "καλά" γιατί με τις πράξεις τους θα πάρουν ως αντάλλαγμα μια αιώνια ζωή στον "παράδεισο". Είναι αυτοί που κατακρίνουν τους διπλανούς τους για το κάθε τους "παράπτωμα". Η καλοσύνη είναι ανεξάρτητη των θρησκειών φίλε μου. Και είναι καιρός να καταλάβουμε επιτέλους,πως παράδεισος και κόλαση εδώ είναι. Ο θεός μπορεί να βρίσκεται σε έναν άγνωστο που θα σου απλώσει μια χείρα βοηθείας σε μια δύσκολη στιγμή,στον άνθρωπο που θα ερωτευθείς και θα μοιραστείτε τιςομορφότερες στιγμές,στο παιδί που θα φέρεις στον κόσμο. Η κόλαση πάλι έδω βρίσκεται,στους πολέμους,τις ασθένειες,στα νεκρά παιδιά,στους άστεγους,στον άνθρωπο που θα σε προδώσει.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι άτομα που δεν πιστεύουνε δεν μπορούν να ζουν με τις αρετές που αναφέρεις. Απλά δεν αγαπάνε και προσφέρουν εις το όνομα κάποιου Θεού. Το κάνουν γι' αυτούς για να είναι εντάξει με τον εαυτό τους, γιατί τους γεμίζει και θέλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Υπάρχουν τόσες θρησκείες στον κόσμο, αν ήταν αυτά μόνο προτέρημα των ανθρώπων που πίστευαν στον Χριστό δεν θα υπήρχε καλοσύνη πουθενά στον κόσμο, για παράδειγμα όλοι οι Ασιάτες θα ήταν "κακοί" άνθρωποι.