ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.8.2015 | 09:27

Λυκειο στα 19 μου

Και που λέτε... Έφυγα με τους γονείς μου Αυστρία στα 16 μου , δεν ήξερα γερμανικά και το πιο κοντινό λύκειο ήταν στο Μόναχο (Γερμανία) έπρεπε να παίρνω τρένα, υπόγειους, λεωφορεία... Δράμα σκέτο!Έτσι ξεκίνησα γερμανικά τελείωσα πήρα το γ1 και τώρα πήρα την απόφαση να πάω ξανά 2 χρόνια στο Λύκειο. Φτου κι απ'την αρχή Αρχαία, μαθηματικά, Φυσική, χημεία... Ντάξει λατινικά δεν τα πιάνω στο στόμα μου έτσι κι αλλιώς είναι κάτι καινούργιο. Αλλά το ότι δεν θυμάμαι τίποτα από τα παλιά με προβληματίζει και μου ρίχνει την ψυχολογία στα τάρταρα! Καμία συμβουλή;;;
3
 
 
 
 
σχόλια
Αν προσπαθεις να περασεις το Matura, καλη επιτυχια γιατι θα το χρειαστεις. Δεν ειναι ομως τοσο δυσκολο, ιδιαιτερα αν ξερεις γερμανικα. Ειναι ομως πιο ευκολο απο τις πανελληνιες, και σκεψου οτι μετα θα μπορεις να σπουδασεις σε αρκετες σχολες, χωρις Aufnahmeprüfung.
Καμία συμβουλή δε χρειάζεσαι,μόνο εμψύχωση!Στα 19 είσαι ακόμα έφηβη (nine-teen),ευτυχώς δεν έχασες πολύ καιρό. Σκέψου πως σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες κάποιοι ξαναπροσπαθούν για πανελλήνιες. Μη σου φανεί περίεργο αν σου πω πως τώρα είναι η κατάλληλη ηλικία να καταπιαστείς με το λύκειο,και να αποφασίσεις αν θες να συνεχίσεις με σπουδές. Κι αυτό που θ'αποφασίσεις να σπουδάσεις (αν το θες) θα είναι σίγουρα μια πιο ώριμη επιλογή απ'αυτές που κάνουμε στα 18. Δύο χρονάκια είναι.Φσιιιίτ και φύγανε! Θα παρακολουθήσεις τα μαθήματα,θα διαβάσεις όσο χρειαστεί κι όλα θα παν καλά! Θα τα θυμηθείς όλα,κι ίσως να αφιερώσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο διάβασμα απ'οσο αφιερώναμε όσοι τελειώσαμε στα 18. Όσο περνάνε τα χρόνια,πολλοί μετανιώνουμε που στο σχολείο δεν παρακολουθούσαμε και τώρα μας λείπουν βασικές γνώσεις,τις οποίες αναπληρώνουμε γιατί τώρα το θέλουμε.Καλή αρχή σου εύχομαι,χωρίς άγχος και βιασύνες!
Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά στο θέμα της ωριμότητας! Πάρε το χρόνο σου για το διάβασμα και για όποια απόφαση πάρεις για τη μετέπειτα πορεία σου, είναι πολύ σημαντικό...Εξάλλου, δε σε πήραν και τα χρόνια! :)