Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υπερασπίστηκε την Τασία Χριστοδουλοπούλου για το μεταναστευτικό σχολιάζοντας πως είναι τραγικό να ζητείται από όλα τα κόμματα η παραίτησή της. Μιλώντας στο MEGA πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως "Είναι η μόνη που δεν πήγε να κάνει ούτε ένα μπάνιο φέτος. Πως να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν μπαίνουν κάθε μέρα 5.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα".

 

Το μεσημέρι η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε στον ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM και τον Βασίλη Αδαμόπουλο για το μεταναστευτικό. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο σχολιάσμό που έχουν δεχθεί οι δηλώσεις της για τους "μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια" ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το πώς όσα λέει γίνονται "ανέκδοτα" όπως τα χαρακτήρισε.

 

"Μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακριβώς, γιατί και 15 Αυγούστου γίνανε μεταφορές, φεύγανε κανονικά (οι μετανάστες από τα νησιά) προς την Αθήνα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την μεταφορά τους. Το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην Κω, όπου είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί. Στη Λέσβο δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα, για δύο τρεις μέρες, που τα πλοία δεν έχουν θέσεις, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς αυτών των ανθρώπων. Να είστε σίγουροι ότι θα το λύσουμε." ανέφερε η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου.

 

"Αυτοί οι άνθωποι έρχονται (στην Ελλάδα). Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δρόμο τους. Κι εκεί όταν απάντησα ότι (οι μετανάστες) εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο. Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε ούτε από υπαινιγμούς ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται!" πρόσθεσε η Υπουργός.