Eγκατέλειψαν μετανάστες σε ακατοίκητο νησί των Σποράδων

Eγκατέλειψαν μετανάστες σε ακατοίκητο νησί των Σποράδων Facebook Twitter
2

 

Στην ακατοίκητη νήσο Περιστέρα, βόρεια της Αλοννήσου, εντοπίστηκαν 53 Σύριοι μετανάστες από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου. Ανάμεσα τους οχτώ παιδιά, ηλικίας από 1 ως 6 ετών, και 15 γυναίκες.

Οι μετανάστες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εγκαταλείφθηκαν εκεί από δουλέμπορο και για να ειδοποιήσουν ότι βρίσκονται στη νήσο, άναψαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν δύο στρέμματα έκτασης. Ευτυχώς δεν υπήρχαν δυνατοί άνεμοι γιατί θα είχε επεκταθεί η φωτιά αλλά και οι ίδιοι θα κινδύνευαν να καούν ζωντανοί.

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τους και οι άνδρες του Λιμενικού τούς μετάφεραν σε χώρο μπροστά από το δημαρχείο της Αλοννήσου.

Οι 53 Σύριοι μετανάστες αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο οχηματαγωγό «EXPRESS SKIATHOS», το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Βόλου, όπου στις 4 τα ξημερώματα οι άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας τους παρέδωσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για να προωθηθούν μετά τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που λειτουργεί στον Βόλο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Φοβερή οργάνωση, αρχικά τους αφήνουν σε ένα παραδεισένιο νησί να κανουν και τις διακοπές τους, ένεκα μη ύπαρξης επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο οι μετανάστες κατέφυγαν στον αρχαιότερο τρόπο επικοινωνίας, τη φωτιά..2 στρεμματάκια γης το κόστος αλλά δεν βαριέσαι, εμείς να μαστε καλά.. και τα χειρότερα έρχονται! Welcome to Greece!