«Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο»

«Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο» Facebook Twitter
5

Σε συνέντευξη της στην Real News η διευθύντρια του ενημερωτικού τομέα του Καναλιού της Βουλής  Αλεξία Κουλούρη καταγγέλλει συμπεριφορά και πρακτικές της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τόσο σε ό,τι αφορά γενικότερα στη λειτουργία της Βουλής, όσο και ειδικότερα στη λειτουργία του Καναλιού του Κοινοβουλίου.  

Λέει στην Real News η κ. Κουλούρη:


Όλα αυτά τα χρόνια, κάθε νέος πρόεδρος πρόσθετε το δικό του λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας του κοινοβουλευτισμού, μέσω της Τηλεόρασης της Βουλής, καθώς βάσει του ειδικού κανονισμού του, το κανάλι υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο. Στο ίδιο μήκος κύματος φάνηκε να κινείται αρχικά και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού μας δήλωνε ότι ήθελε να αναπτύξει περισσότερο την ενημέρωση και να μας ενισχύσει όπου είχαμε ελλείψεις.

Γρήγορα άρχισε να επικρατεί αλαλούμ, το δελτίο ειδήσεων εξοβελίστηκε, ενώ οι βουλευτές διαμαρτύρονταν για τα κριτήρια επιλογής της ζωντανής μετάδοσης ανάμεσα σε δύο επιτροπές που συνεδρίαζαν ταυτόχρονα, αφού διαπίστωναν κατ' επανάληψη ότι επιλεγόταν εκείνη η επιτροπή στην οποία προήδρευε η κ. Κωνσταντοπούλου. Αναφέρω ως παράδειγμα την απότομη διακοπή μαγνητοσκοπημένης επιτροπής προκειμένου να μεταδοθεί ζωντανά η συνέντευξη Τύπου της προέδρου, με εντολή συνεργάτη της.

Εν τω μεταξύ κι ενώ αυξάνονταν οι απαιτήσεις, λόγω της ιδιαιτέρως πληθωρικής δραστηριότητας της προέδρου, ο σταθμός άρχισε να αποδυναμώνεται, καθώς οι συμβάσεις έληγαν η μία μετά την άλλη.

Υπάρχει δόλος;

Τι να πω. Δεν δείχνει αθώο πάντως, ούτε τυχαίο. Όταν ρώτησα, μου είπαν ότι δεν συμπεριλαμβάνομαι στο πρόγραμμα. Τους λόγους φαντάζομαι τους γνωρίζει όποιος δίνει εντολή για τον σχεδιασμό του προγράμματος.

Αληθεύουν οι καταγγελίες του συναδέλφου σας Αριστείδη Φατούρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο "κανάλι της ζωής" λέγοντας ότι έχει απολέσει τον πραγματικό ενημερωτικό του χαρακτήρα και έχει μετατραπεί σε προσωπικό εργαλείο της προέδρου της Βουλής;

Προσυπογράφω την επιστολή του Άρη Φατούρου, ο οποίος είναι ιδρυτικό στέλεχος του καναλιού και ο στενότερος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αλαβάνου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς έφτασε στο σημείο να απευθυνθεί στην πρόεδρο της Βουλής σε αυτόν τον τόνο, με μια ανοιχτή επιστολή, αφού ολες του οι προσπάθειες να τη συναντήσει και να της εκθέσει δια ζώσης την ανησυχία του για τη ζοφερή εικόνα που παρουσίαζε το Κανάλι της Βουλής έπεφταν στο κενό. Είχε ενημερώσει τον γενικό γραμματέα για την ανησυχία του σχετικά με το μέλλον του ενημερωτικού τομέα στο κανάλι, την έλλειψη πολιτιστικού προγράμματος, την υπερπροβολή  της προέδρου και τις ανάρμοστες συμπεριφορές.

Η κ. Κωνσταντοπούλου όμως είχε κλείσει την πόρτα της σε όλα τα στελέχη και τους δημοσιογράφους, επιλέγοντας ως μοναδική συνομιλήτριά της από τον σταθμό μια κυρία συνταξιούχο, κατά γενική ομολογία ακατάλληλη, λόγω περιορισμένης γνώσης των πολιτικών και κοινοβουλευτικών θεμάτων, αλλά και λόγω εξαιρετικά κακής έως και απειλητικής συμπεριφοράς προς τους εργαζομένους, στο όνομα της προέδρου.

Όσα λέω καταγγέλθηκαν στην πρόεδρο της Βουλής και στον γενικό γραμματέα. Μάταια, όμως περιμέναμε αλλαγή του κακού κλίματος. Οι εν λόγω συμπεριφορές εντάθηκαν. Σε τόνο αγοραίο και με εκφράσεις του τύπου "εδώ μέσα κουμάντο κάνω μόνο εγώ".

Στους διαδρόμους της Βουλής ακούγονται πολλά. Για "φαβοριτισμούς", για προωθήσεις "ημετέρων" κ.α. Ο πολίτης, ξέρετε, θα αναρωτηθεί: γιατί τα λέτε τώρα; ή μήπως εν τέλει υπάρχει πρόβλημα με την πρόεδρο της Βουλής;

Δεν ισχυρίστηκε κανείς πως στο παρελθόν η Βουλή ήταν "εκκλησία". "Ημέτεροι" υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Αυτό όμως που συμβαίνει στην παρούσα Βουλή δεν έχει προηγούμενο. Και πραγματικά δεν θέλω ούτε να φανταστώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Σε ότι με αφορά, έσπασα ρεκόρ υπομονής. Και πιστέψτε με ειλικρινά, σεβάστηκα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως εκπρόσωπο του θεσμού, όπως και όλους τους προκατόχους της. Πίστεψα μάλιστα ότι μία τόσο νέα πολιτικός θα έχει σίγουρα μία πιο φρέσκια ματιά. Πως θα επενδύσει σε νέα μυαλά και όχι σε φθαρμένα υλικά με παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Και επειδή έχουμε "πρώτη φορά Αριστερά", άργησα πάρα πολύ να αντιδράσω, εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής, αντοχής και αξιοπρέπειας, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να υπάρξει ούτε καν υποψία πολιτικής υποκίνησης. Της έστειλα επιστολή, της ζήτησα ραντεβού. Σιγή ασυρμάτου. Είμαι όμως από τους ανθρώπους που απαιτούν εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού και διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας να είναι σε θέση να μιλούν στα ίσα. Οποιαδήποτε άλλη στάση δηλώνει ένδεια επιχειρημάτων.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"Τι να πω. Δεν δείχνει αθώο πάντως, ούτε τυχαίο. Όταν ρώτησα, μου είπαν ότι δεν συμπεριλαμβάνομαι στο πρόγραμμα. Τους λόγους φαντάζομαι τους γνωρίζει όποιος δίνει εντολή για τον σχεδιασμό του προγράμματος." LOL Οταν την εδιωξαν εκ του ασφαλους τα λεει , οσο ειχε την θεσουλα της ολα μελι γαλα.
Ας μας εξηγήσει η εν λόγω κυρία πώς προσλήφθηκε στο κανάλι της Βουλής, ποιές οι απολαβές της και ποιο το έργο της ακριβώς και μετά ας εκτοξεύσει αυτές τις κατηγορίες...
"...καθώς βάσει του ειδικού κανονισμού του, το κανάλι υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο" Να συζητήσουμε λοιπόν και για τα κριτήρια πρόσληψης του προσωπικού του καναλιού;
Άσχετα με το αν τελικά η Κωσταντοπούλου είναι η ενσάρκωση του αντίχριστου ή όχι, μπαγιατεύει κ κουράζει πλέον αυτή η τάση που έχει επικρατήσει για άμεση εκμετάλλευση της αντιπαθητικής περσόνας της με σκοπό την προβολή του οποιουδήποτε."Αναφέρω ως παράδειγμα την απότομη διακοπή μαγνητοσκοπημένης επιτροπής προκειμένου να μεταδοθεί ζωντανά η συνέντευξη Τύπου της προέδρου, με εντολή συνεργάτη της. Πηγή: www.lifo.gr"Σώπα, διεκόπη μαγνητοσκοπημένο κ ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο πρόγραμμα, για μετάδοση live??Άκουσον, άκουσον!"Προσυπογράφω την επιστολή του Άρη Φατούρου, ο οποίος είναι ιδρυτικό στέλεχος του καναλιού και ο στενότερος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αλαβάνου. Πηγή: www.lifo.gr"Α, μιλάμε για εντελώς αμερόληπτα, άφθαρτα και δίχως συμφέροντα πρόσωπα δηλαδή, το στενότερο συνεργάτη του πολιτικού κ πρώην γενικού διευθυντή ΕΡΤ κ καναλιού Βουλής, ο οποίος είναι αδελφός του πρώην προεδρπυ του ΣΥΡΙΖΑ.Αν η κυρία Κουλούρη εργαζόταν ακόμα σε ιδιωτικούς σταθμούς, θα έβγαινε να απευθύνει δημοσίως τόσο σοβαρές κατηγορίες στους προϊσταμένους της...;Έλεος πια, και με την Κωσταντοπουλειάδα, πολύ ασχοληθήκαμε με την κυρία, και όλους τους αρπαχτικούς δορυφόρους Ιζνογκουντ, που μας περνάνε για ηλίθιους...Και πόσο μπορεί πια να αλλοιωθεί το περιεχόμενο ενός μονοθεματικού καναλιού (που ευτυχώς ή δυστυχώς βλέπουν ελάχιστοι)."

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ