«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες» Facebook Twitter
3

Η γραμματέας πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της μετανάστευσης.


Η κ. Βούλτεψη υπενθύμισε ότι και στις 14 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα και με την ίδια σύνθεση -με εξαίρεση τη συμμετοχή του κ. Φλαμπουράρη- σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο και πως τότε είχε ανακοινωθεί οι ίδιες αποφάσεις.
«Απ' ότι φαίνεται από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο και από "έκτακτη" σύσκεψη σε "έκτακτη" σύσκεψη -και ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά- η μόνη αλλαγή που συνέβη ήταν η ...αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ.


Επίσης παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε, όπως είπε, να μιλήσει για επαναπροωθήσεις και επαναπατρισμό, ότι προτίμησε να αναφερθεί στην ανάγκη για «ένταξη στον κοινωνικό ιστό», έδωσε συγχαρητήρια στην περιφέρεια και στους εθελοντές αλλά δεν αναφέρθηκε στα στελέχη του Λιμενικού που κατά μέσο όρο προβαίνουν σε 500 διασώσεις ημερησίως.


Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαχρονικές θέσεις του αλλά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έστειλε και συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος.


Έφερε ως παράδειγμα μεταξύ άλλων το γεγονός ότι το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε κάθε ευρωπαϊκή επιχείρηση αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ρευμάτων, όσα αναφέρει σχετικά η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2014, όσα αναφέρει σχετική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013, καθώς και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτή οι τοποθέτηση εγκαινιάζει τη στροφή της Ν.Δ. στον μεσαίο χώρο, όπως είπε ο κύριος Μεϊμαράκης; Και μετά αναρωτιούνται μερικοί πως είναι δυνατόν ο Σύριζα -ποιός, ο Σύριζα!- να κερδίζει τον μεσαίο χώρο. Φιλελευθερισμός δεν είναι μόνο οι ελεύθερες αγορές, αλλά και ο πολιτικός φιλελελευθερισμός. Η Δυτική Ευρώπη, στην οποία λέμε ότι θέλουμε να ανήκουμε, είναι ο κατεξοχήν γεοπολιτικός χώρος όπου ευδοκίμησε ο πολιτικός φιλελευθερισμός. Οπότε ή δεχόμαστε την Ευρώπη όπως είναι εν όλω και όχι αλά καρτ ή αλλιώς, αν θέλουμε να λαϊκίζουμε, -αριστερά και δεξία- την εγκαταλείπουμε ή μας εγκαταλείπει αυτή εκ των πραγμάτων. Αναφορικά με τον ουμανισμό του Κυρίου Τσίπρα, καλά θα κάνει να μετουσιωθεί επιτέλους από μία θεωριτική - ιδεαλιστική θεώρηση της κατάστασης -η οποία πράγματι έχει επιδεινωθεί- σε συγκεκριμένη, απτή πολιτική δράση. Δεν μου φαίνεται και τόσο ανθρωπιστική η εικόνα στο Πεδίον του Άρεως και εν γένει στα νησιά μας.
Με το προγραμμα που ειχε και με τις δηλωσεις πολλων στελεχων ακομα και τωρα,δυστυχως ειναι αληθεια.Και σαν να μην φτανει αυτο,ο Τσιπρας και το συναφι του σπαταλουν ενα σωρο χρηματα στο υπουργειο της Τασιας και εν τελει οι καημενοι μεταναστες δεν εχουν ουτε καν την σωστη φροντιδα...Για να μην θυμηθουμε τα συριζεικα ''κλειστε τις αμυγδαλεζες'' ή τις κατηγοριες σε λιμενικους οτι...πνιγουν μεταναστες...Η χειροτερη κυβερνηση εδω και πολλα χρονια...