ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου»

«Είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
9

"Όταν η ένταση των φαινομένων του καρκίνου δολοφονεί ανθρώπους και μάλιστα νέους ανθρώπους, η υποκρισία περισσεύει", ανέφερε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας δηλώσεις ιατρικών φορέων που αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων των ασφαλισμένων με συγκεκριμένες μορφές καρκίνου σε περίπτωση που δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικό έλεγχο.


«Η μακαριότητα κάποιων τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπηρετεί μόνο την αφέλεια; Ο προβληματισμός για την ενεργοποίηση της κοινωνίας δεν μπορεί να ενοχοποιείται. Επιτέλους ας κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί», δήλωσε ο υπουργός. Επισήμανε επίσης, ότι είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου . «Το γνωρίζουν πόσοι και πόσο;» τόνισε ο υπουργός.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρουμπλής το Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, θα πρέπει να προχωρήσει στη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με στόχο το σχεδιασμό υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου αναχαίτισης «μίας πραγματικής και μεγάλης απειλής που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
να τις κανουν ΔΩΡΕΑΝ σε ασφαλισμενους και μη, και εαν το νοσοκομειο-ιατρικο κεντρο κοντα στον τοπο κατοικιας δεν κανει τις συγκεκριμενες εξετασεις να καλυπτει το κρατος και τα οδοιπορικα (ακτοπλοϊκα-βενζινες-διοδια) και τοτε να ερθουν να μας πουν για κυρωσεις σε περιπτωση που δεν ειναι τακτικες οι προληπτικες εξετασεις.εχουμε το συστημα υγειας που γ@@ει κ δερνει και τα αψογα εξοπλισμενα νοσοκομεια και ιατρικα κεντρα και φταιει ο κοσμος ο χαζος που δεν παει για εξετασεις καθε χρονο ανελλειπως....
Άσε ρε Κουρουπλή, εδώ τα Συριζοπρόβατα του Ίσκρα βρίζουν όλη μέρα και όλη νύχτα την Ευρώπη και τον δύτικό κόσμο και τώρα θέλεις μεταρρυθμίσεις φιλελεύθερου περιεχομένου. Δεν λέω καλή η ιδέα αλλά φτιάξε πρώτα το σύστημα υγείας που το διέλυσες και μετά εφάρμοσε την.
Φίλε είσαι λάθος ! Στο ίδιο το link που παραπέμπεις, αναφέρει ρητά ότι η Burkina Faso είναι στο δυτικό ημισφαίριο. Άρα είχε δίκιο ο Κουρουμπλής... εκεί είμαστε
Βασικά, δεν είμαστε χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου, αλλά του Ανατολικού:The Western Hemisphere[1][2] is a geographical term for the half of the Earth that lies west of the Prime Meridian (which crosses Greenwich, London, United Kingdom) and east of the Antimeridian, the other half being called the Eastern Hemisphere.
Και επειδή είμαστε η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, εγώ δικαιούμαι να προτείνω ό,τι κουλό θέλω και όταν αντιδρούν οι γιατροί, μπορώ να λέω "εντάξει λέμε και καμία μ..ια να περνάει η ώρα" και να τους καλώ να καταθέσουν αυτοί προτάσεις.