No.1

H Zιζέλ εξόργισε τους Μουσουλμάνους επειδή φόρεσε μπούρκα για να πάει στον πλαστικό χειρουργό

H Zιζέλ εξόργισε τους Μουσουλμάνους επειδή φόρεσε μπούρκα για να πάει στον πλαστικό χειρουργό Facebook Twitter
4
H Zιζέλ εξόργισε τους Μουσουλμάνους επειδή φόρεσε μπούρκα για να πάει στον πλαστικό χειρουργό Facebook Twitter

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη διαρροή φωτογραφιών της Ζιζέλ που εντοπίστηκε να φορά μπούρκα για περάσει απαρατήρητη την είσοδο κλινικής πλαστικού χειρουργού στο Παρίσι.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα tabloids δείχνουν το μοντέλο, συνοδεία της αδερφής της Rafaela, να ετοιμάζονται να περάσουν το κατώφλι της κλινικής «Du Parc Monceau» φορώντας το παραδοσιακό ένδυμα των μουσουλμάνων. 

Η μπούρκα της Ζιζέλ εξόργισε όμως την κοινότητα των Μουσουλμάνων, καθώς το συγκεκριμένο ένδυμα έχει απαγορευθεί δια νόμου -ψηφισμένο από τον Νικολά Σαρκοζί- στη Γαλλία εδώ και πέντε χρόνια. 

Σύμφωνα με το The New York Post, η κίνηση της Ζιζέλ κατά τη διάρκεια, μάλιστα, του Ραμαζανιού ήταν εξαιρετικά προσβλητική για τους Μουσουλμάνους. Κι ένας λόγος παραπάνω επειδή χρησιμοποίησε τη μπούρκα για να κρύψει μια αισθητική επέμβαση.

"Δεν το κάνει για το Ισλάμ. Αυτό είναι πολύ κακό. Φορά ένα ιερό πράγμα για έναν κακό σκοπό" σχολίασε ο Ιμάμης Muhammad Abdullah Kamal Al-Azhari του Astoria Islamic Center στο Κουίνς o οποίος χαρακτήρισε την κίνηση προσβλητική και απαράδεκτη.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία που οδήγησαν στο να αναγνωριστεί η Ζιζέλ κάτω από τη μπούρκα ήταν ο σοφέρ της, η τσάντα της με τη οποία είχε φωτογραφηθεί να καταφθάνει στο Παρίσι και το γεγονός πως λίγες μέρες νωρίτερα είχε περάσει και πάλι την πόρτα της κλινικής χωρίς να είναι μεταμφιεσμένη.

Πολιτισμός
4

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Ολοι εσεις δηλ που μιλάτε έτσι για τους μουσουλάνους, θα σας άρεσε να κοροιδευε κάποιος τα δικά σας ιερα συμβολα για να κανεις πλαστικές κλπ γελοία πράγματα; Είναι γελοιοι οι μουσουλμανοι κ οχι αυτή που μασκαρεύεται για να αλλάξει τα βυζιά;
Η υποκρισία σε όλο της το μέγεθος! Όταν, λοιπόν, ακραίοι μουσουλμάνοι ζώνονται εκρηκτικά για να σκοτώσουν αθώους και καμουφλάρονται με τέτοιου είδους ενδύματα η, ακόμα χειρότερο, όταν γυναίκες αναλαμβάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας φορώντας αυτά τα ενδύματα, δεν είναι αυτό κατάπτυστη συμπεριφορά κατά του Ισλάμ;
Είναι λιγουλάκι επιλεκτικά ευαίσθητοι οι μουσουλμάνοι; Φυσικά είναι γελοίο να φορά μια γυναίκα μπουρκα στον 21ο αιώνα, πόσο μάλλον όταν η ίδια δεν είναι μουσουλμάνα.Αλλά η ίδια ευαισθησία δεν υπάρχει όταν οι ομόθρησκοι τους αποκεφαλίζουν ή ανατινάζονται για λεπτές δογματικές διαφορές.