«Περιμένουμε από τους πολίτες να μην καλύπτουν αυτούς που φτιάχνουν μολότοφ με πέτρες και σίδερα"

«Περιμένουμε από τους πολίτες να μην καλύπτουν αυτούς που φτιάχνουν μολότοφ με πέτρες και σίδερα" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

«Περιμένουμε από τους πολίτες να καταγγέλλουν και να μην καλύπτουν αυτούς που φτιάχνουν μολότοφ εμπλουτίζοντας τες με πέτρες και σίδερα» αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις συλλήψεις που έγιναν στη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την ψήφιση των προαπαιτουμένων, στις 15 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση δίνονται εξηγήσεις για τις προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενώ αναφέρεται ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τυχόν παραπτώματα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση:


«1. Οι συλλήψεις έγιναν διότι η απρόκλητη ρίψη μολότοφ έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών που ειρηνικά διαμαρτύρονταν.

2. Οι συλληφθέντες δικάστηκαν και τέσσερις από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές από 6 μήνες έως 3 χρόνια με αναστολή, ενώ για τους άλλους ορίστηκε τακτική δικάσιμη και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

3. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί για τους οποίους η δικαιοσύνη θα αποφανθεί στις 25-9-2015.

4. Το Υπουργείο έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ για τη διερεύνηση τυχόν παραπτωμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

5. Σε περίπτωση που κάποιος συλληφθείς έχει τραυματισθεί όλη την αποκατάσταση της υγείας του θα αναλάβει το Υπουργείο, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ούτε για τους δύο που ζήτησαν προφορικά ιατρική εξέταση και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ή να καταγγελθεί από τους προσαχθέντες βίαιη συμπεριφορά.

Το Υπουργείο προσπαθεί να ελέγξει κάθε τυχόν εκτροπή των αστυνομικών δυνάμεων αλλά περιμένει και από τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτούς που προκαλούν επικίνδυνα επεισόδια (με βόμβες μολότοφ εμπλουτισμένες με πέτρες και σίδερα) και όχι να ανέχονται ή να συγκαλύπτουν αυτούς που εγκληματούν, να τους χαρακτηρίζουν κοινωνικούς αγωνιστές, να αμφισβητούν τη Δικαιοσύνη και να πιέζουν να μη συλλαμβάνονται όσοι ασκούν βία».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ελλάδα / Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα - Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Η κακοκαιρία στην Κρήτη έχει προκαλέσει σωρεία καταστροφών σε σπίτια, υπόγεια και αυτοκίνητα, ενώ στα Ανώγεια η ποσότητα νερού που έπεσε σε δύο ημέρες, ισοδυναμούσε με εκείνη ενός έτους
THE LIFO TEAM
ΚΡΗΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΕΚΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΧΑΝΙΑ

Ελλάδα / Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός, πλημμύρες, κατολισθήσεις και μπαράζ 112 – Έως 300 χιλιοστά βροχής

Οι Αρχές ζητούν να περιοριστούν οι μετακινήσεις, καθώς δρόμοι έχουν κλείσει, σχολεία δεν λειτουργούν και τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως την Κυριακή
THE LIFO TEAM
ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Ελλάδα / Σία Κοσιώνη: «Αν πιστεύουν ότι είμαι ΝΔ λόγω Μπακογιάννη, δεν μπορώ να τους αλλάξω γνώμη»

Η εξομολόγηση για τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, η πρώτη της τοποθέτηση για τη συνέντευξη Κουφοντίνα στον Αλέξη Παπαχελά, ο Κώστας Μπακογιάννης και το viral «τι είπατε;» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Εδω εμποδίζανε το πυροσβεστικό να πάει να σβήσει την φωτιά ενώ καιγόταν κόσμος στην Μαρφίν και περιμένετε να μην καλύπτουν αυτούς που πετάνε μολότωφ???