«Περιμένουμε από τους πολίτες να μην καλύπτουν αυτούς που φτιάχνουν μολότοφ με πέτρες και σίδερα"

«Περιμένουμε από τους πολίτες να μην καλύπτουν αυτούς που φτιάχνουν μολότοφ με πέτρες και σίδερα" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

«Περιμένουμε από τους πολίτες να καταγγέλλουν και να μην καλύπτουν αυτούς που φτιάχνουν μολότοφ εμπλουτίζοντας τες με πέτρες και σίδερα» αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις συλλήψεις που έγιναν στη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την ψήφιση των προαπαιτουμένων, στις 15 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση δίνονται εξηγήσεις για τις προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενώ αναφέρεται ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τυχόν παραπτώματα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση:


«1. Οι συλλήψεις έγιναν διότι η απρόκλητη ρίψη μολότοφ έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών που ειρηνικά διαμαρτύρονταν.

2. Οι συλληφθέντες δικάστηκαν και τέσσερις από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές από 6 μήνες έως 3 χρόνια με αναστολή, ενώ για τους άλλους ορίστηκε τακτική δικάσιμη και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

3. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί για τους οποίους η δικαιοσύνη θα αποφανθεί στις 25-9-2015.

4. Το Υπουργείο έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ για τη διερεύνηση τυχόν παραπτωμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

5. Σε περίπτωση που κάποιος συλληφθείς έχει τραυματισθεί όλη την αποκατάσταση της υγείας του θα αναλάβει το Υπουργείο, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ούτε για τους δύο που ζήτησαν προφορικά ιατρική εξέταση και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ή να καταγγελθεί από τους προσαχθέντες βίαιη συμπεριφορά.

Το Υπουργείο προσπαθεί να ελέγξει κάθε τυχόν εκτροπή των αστυνομικών δυνάμεων αλλά περιμένει και από τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτούς που προκαλούν επικίνδυνα επεισόδια (με βόμβες μολότοφ εμπλουτισμένες με πέτρες και σίδερα) και όχι να ανέχονται ή να συγκαλύπτουν αυτούς που εγκληματούν, να τους χαρακτηρίζουν κοινωνικούς αγωνιστές, να αμφισβητούν τη Δικαιοσύνη και να πιέζουν να μη συλλαμβάνονται όσοι ασκούν βία».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LIFO UPFRONT LIFO

Ελλάδα / Upfront 2026: Μάγδα Φύσσα, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς και άλλοι ομιλητές

Αύριο πραγματοποιείται το πέμπτο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στην Ελλάδα στο Ωδείο Αθηνών και ανοίγει ξανά τη συζήτηση για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς – πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο ανεκτικό
THE LIFO TEAM
Αττικόν Απόλλων: Αποκαταστάθηκε το πεζοδρόμιο στη Σταδίου μετά από 14 χρόνια

Ελλάδα / Αττικόν - Απόλλων: Ελευθερώθηκε το πεζοδρόμιο στη Σταδίου μετά από 14 χρόνια

Τα φώτα του ιστορικού κινηματογραφικού συγκροτήματος Αττικόν - Απόλλων έσβησαν βιαίως το 2012 από την πυρκαγιά που ξέσπασε - Οι σημερινές εικόνες από το σημείο δίνουν νέα πνοή στην προοπτική της επαναλειτουργίας τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Εδω εμποδίζανε το πυροσβεστικό να πάει να σβήσει την φωτιά ενώ καιγόταν κόσμος στην Μαρφίν και περιμένετε να μην καλύπτουν αυτούς που πετάνε μολότωφ???