ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Πιο αγαπητός από ποτέ στη Γερμανία ο Σόιμπλε

Πιο αγαπητός από ποτέ στη Γερμανία ο Σόιμπλε Facebook Twitter
EPA/RAINER JENSEN
4

Ακόμη και την καγκελάριο Μέρκελ ξεπέρασε η δημοτικότητα του ΥπΟικ της Γερμανίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αγαπητός όσο ποτέ στη χώρα του, περισσότερο και από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην Ελλάδα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Infratest Dimap που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής Tagesthemen του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD και της εφημερίδας Die Welt, η δημοτικότητα του Σόιμπλε στη Γερμανία για τον μήνα Αύγουστο φτάνει το 70%. Μάλιστα από τον Απρίλιο και μετά η δημοτικότητα του Γερμανού υπουργού αυξάνεται συνεχώς.

Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 ο Σόιμπλε έχει κερδίσει πέντε μονάδες, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, οπότε διενεργήθηκαν οι γερμανικές εκλογές, εννέα μονάδες.

Πιο δημοφιλής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με 72%, ενώ η Μέρκελ βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από τον Σόιμπλε. Μόλις στο 48% είναι η δημοτικότητα του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η ικανοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και του SPD σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πέφτοντας στο 54%. Αντίθετα το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι λίγο ή καθόλου ευχαριστημένο με το έργο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, αν και τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους του CDU/CSU αποτιμούν θετικά το έργο της κυβέρνησης, ανάλογη άποψη έχει μόλις το 59% των ψηφοφόρων του SPD.

Στην περίπτωση που γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή το 42% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το CDU/CSU, ενώ το 24% το SPD. Το ποσοστό των Πρασίνων παραμένει σταθερό σε σχέση με ένα μήνα πριν στο 11%, ενώ το Die Linke χάνει μια μονάδα και πέφτει στο 9%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) εμφανίζονται να κερδίζουν μόλις το 5% της πρόθεσης ψήφου και άρα να καταφέρνουν μετά βίας να μπουν στην ομοσπονδιακή Βουλή. Και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να χάνει μια μονάδα μετά την αποχώρηση του προέδρου του Μπερντ Λίκε, ο οποίος ίδρυσε νέο κόμμα. Πλέον κερδίζει το 4% των ψήφων και άρα δεν μπαίνει στην Μπούντεσταγκ.

4

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πολιτική / Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε like σε ανάρτηση υπέρ του Αντώνη Σαμαρά

Πολιτική παρέμβαση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα στη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, με αφορμή ζητήματα που αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία και τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΡΑΤΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κοινή υπόθεση η προάσπιση της κυριαρχίας των μελών της ΕΕ» - Τι είπε για αλιείς, μεταναστευτικό, άμυνα

Οι κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Γκιντάνας Ναουσέντα - «Οι Ουκρανοί φυλούν σήμερα Θερμοπύλες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας την στήριξη της Αθήνας σε μια «δίκαιη και διαρκή ειρήνη»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πολιτική / Mητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε την παγκόσμια ενεργειακή κρίση να γίνει εθνικό αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά

Ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτησή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πλημμύρες στην Κρήτη, στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας στην ενέργεια, στους πιο αυστηρούς τους όρους στους servicers
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε διευθετήσεις που αναγνωρίζουν ξένη κυριαρχία στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μιλώντας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η θέση της χώρας, «δεν υπαγορεύεται από μια αόριστη εθνική διεκδίκηση», ούτε αμφισβητεί την αποστολή των μουσείων σε όλο τον κόσμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Έτσι είναι..ο κάθε λαός κοιτάζει το συμφέρον του και η κάθε χώρα το δικό της..Στην Ελλάδα δεν το κάναμε ποτέ αυτό..Μας ενδιέφερε μόνο ο εαυτός μας και όχι το καλό της χώρας..Κάτι πολύ απλό που μπορούν να κάνουμε οι Έλληνες,για να στηρίξουμε τη χώρα μας,είναι να αγοράζουμε ελληνικά προιόντα...Διαφορετικά θα στηρίζουμε τις οικονομίες των άλλων κρατών και θα αφήνουμε κι άλλους Έλληνες άνεργους..
Λαϊκισμός, με ποσοστά ανάλογα με τα δικά μας πρόσφατα ποσοστά (που πάλι ο λαϊκισμός τα φούσκωσε).Όμως το πρόβλημα είναι όταν οι Γερμανοί γίνονται τόσο λαϊκιστές, η ιστορία δείχνει ότι γίνονται και επικίνδυνοι.