Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης

Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης Facebook Twitter
35
Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης Facebook Twitter
Ο νόμος Παρασκευόπουλου μπορεί να μην κατάφερε να πείσει τον Σάββα Ξηρό να βγει απ' τη φυλακή, έκανε όμως σήμερα πολύ πολύ χαρούμενο τον κύριο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο...(Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Ποτέ δεν θα το παραδεχτεί η κυβέρνηση, αλλά στους πρώτους μήνες της έκανε φωτογραφικό νόμο -απ' αυτούς που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση- ώστε να βγάλει τον Σάββα Ξηρό απ' τη φυλακή για ανθρωπιστικούς λόγους (με τους οποίους προσωπικά μάλλον συμφωνώ). 

(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Ο γιος θύματος δολοφονημένου απ' την 17 Νοέμβρη, ο Γιώργος Μομφεράτος, είχε γράψει μεταξύ των άλλων στο άρθρο του «Μια χάρη στην τρομοκρατία»:

To νομοσχέδιο βγήκε στη δημοσιότητα την εβδομάδα της 16ης Μαρτίου και οι ιθύνοντες (Παρασκευόπουλος, Βούτσης) «διαρρήγνυαν» τα ιμάτιά τους ότι δεν είναι φωτογραφική η διάταξη, ότι είναι ανθρωπιστική και αφορά όλους τους κρατουμένους, κ.λπ.

Τρεις (3, three, trois) εβδομάδες αργότερα στην Επιτροπής της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε αμυνόμενος για τη φωτογραφικότητα ή μη της διάταξης ότι τον «ενδιέφερε το θέμα» και το έψαξε και βρήκε ότι εκτός του Σάββα Ξηρού ευεργετούνται και άλλοι δύο –καρκινοπαθείς–, ο ένας εκ των οποίων εν τω μεταξύ πέθανε!

Πρώτον, ομολογεί, αφού το έψαξε τώρα δα το θέμα των τυχόν άλλων που ευεργετούνται, ότι η διάταξη είχε γραφτεί ήδη από την αρχή για τον Ξηρό – δηλαδή πώς αλλιώς να έγινε; Ήρθε ως επιφοίτηση στους κυβερνώντες η διάταξη;

Δεύτερον, ανέλυσε επί μακρόν γιατί ο Σάββας Ξηρός πάσχει και πρέπει να απολυθεί επικαλούμενος μάλιστα και ότι η πολιτεία δεν τον φρόντισε και για αυτό έφτασε στα ποσοστά αναπηρίας του. Και αφού μας έκανε αυτή την ανάλυση, με δόση συναισθηματική κιόλας, επανήλθε λέγοντας ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική αφού αφορά άλλον έναν και όσους τυχόν στο μέλλον θα εκπληρώνουν τις σχετικές συνθήκες! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ)

Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σήμερα μαθαίνουμε ότι εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης που καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση -ποινή που μειώθηκε στο εφετείο σε 12 χρόνια λόγω ελαφρυντικών- βγήκε, με όρους, απ' τη φυλακή. Είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67% και έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του, δηλαδή 2.5 χρόνια. Δεν αξιοποίησε την φωτογραφική διάταξη που είχε φτιαχτεί για τον Ξηρό (που ο μόνος λόγος που δεν βγήκε ήταν επειδή δεν δέχτηκε το σατανικό βραχιολάκι), αλλά μία άλλη που υπήρχε στο νομοσχέδιο, το οποίο προσπάθησε να αποσυμφορήσει τις φυλακές. 

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτή η φοβερή αναπηρία που έχει ο Παπαγεωργόπουλος, πότε την απέκτησε, και αν ήταν όντως λόγος για να μπορέσει να πάει σπίτι του τόσο σύντομα.  

Να αποσυμφορηθούν οι φυλακές, ναι. Από ανθρώπους που έκαναν μικροαδικήματα όμως, όχι από ανθρώπους που έφαγαν ισόβια για τεράστια χρηματική υπεξαίρεση (αδίκημα το οποίο επιβεβαίωσε και το εφετείο)! Όχι από έναν Δήμαρχο που καταδικάστηκε επειδή φέσωσε μια ολόκληρη πόλη με υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμύριων, ο οποίος απ' τα αρχικά ισόβια έμεινε στη φυλακή μόλις 2.5 έτη!

Μπορεί η κυβέρνηση να λειτούργησε με καλές προθέσεις για την αποσυμφόρηση και τη δημιουργία ανθρώπινου σωφρονιστικού συατήματος. Ή μπορεί και να λειτούργησε με φωτογραφικές προθέσεις για να αποφυλακίσει τρομοκράτες.

Το αποτέλεσμα όμως σήμερα είναι απόλυτα ειρωνικό: Δεν βγήκε τελικά ο Ξηρός, αλλά ο Παπαγεωργόπουλος! 

 

Ελπίζω μόνο να μην ακολουθήσει κανάς Άκης...

 

 

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Δεν ξέρω τί να πω. Στο σύριζα την έριξα την ψήφο ή στο Σαμαρά; ο Θέμος αθώος με βούλευμα, ο Παπαγεωργόπουλος έξω, ο Μαρινάκης αθώος απ'όλα, τρίτο μνημόνιο, τρίτο και μακρύτερο. Να δείτε που σε λίγο θα τα κάνουν πλακάκια και με τα κανάλια. Είδομεν.
Ο νόμος 4322, που έχει τις διατάξεις για αποφυλάκιση των ατόμων από κάποιο ποσοστό αναπηρίας και πάνω, έχει και διατάξεις και για την απέλαση αλλοδαπών και για τους ανήλικους και για αποφυλάκιση ατόμων που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως και άλλες διατάξεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η διάταξη για την αναπηρία είναι κάτα κάποιον τρόπο φωτογραφική, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έπρεπε να νομοθετηθεί και δεν θεωρώ σωστό να κρατούνται άτομα στη φυλακή με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας. Μπορεί να τούς επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός. Όσον αφορά οικονομικούς εγκληματίες τύπου Τσοχατζόπουλος και Παπαγεωργόπουλος, θα πρέπει να τούς επιβάλλεται δήμεθση της περιουσίας και δια βίου στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και να τελειώσει εκεί. Δεν έχει νόημα καμία στερητική της ελευθερίας ποινή σε αυτούς.
Όσο εχει 93% αναπηρία ο Σάββας Ξηρός εχει και 67% αναπηρία ο Παπαγεωργόπουλος.Ο ένας χρειάζεται να φοράει πατομπούκαλα για την μερική τύφλωση του και να παίρνει χάπια για την μερική σκλήρυνση κατά πλάκας.Ο άλλος που και που κάνα καρδιογράφημα και να τσεκάρουν μια φορά το εξάμηνο και ούτε τον βηματοδότη του.Αλλά επειδή είναι αυτοί που είναι και έχουν τις συμπάθειες κάποιων ανεγκέφαλων και τις "κατάλληλες" γνωριμίες πρέπει να βγουν εξω.ΠΑΝΤΑ θα βρίσκεται κάποιος γιατρός αργυρώνητος ή λόγο ιδεολογίας αλληλέγγυος που θα σου δίνει το χαρτί που χρειάζεσαι για να γλυτώσεις τις συνέπειες των πράξεων σου.Για αυτό ο νόμος αυτός είναι τόσο λάθος.
Αυτό θα πει "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"!!! Δεν κλείνετε ρε τις φυλακές να γλυτώσει η χώρα από αυτά τα έξοδα!!!Ούτως ή άλλως ο χειρότερος εγκληματίας, έγκλειστος των φυλακών, είναι εντιμότερος από τον καλύτερο "υπερασπιστή" των δημοκρατικών "θεσμών" που τα τελευταία 40 χρόνια λυμαίνονται τη χώρα!!!
"Από ανθρώπους που έκαναν μικροαδικήματα όμως"Μικροαδικήματα όπως...δολοφονίες; Διότι ο Σάββας Ξηρός αυτό έκανε με την αποφυλάκιση του οποίου -όπως είπες- μάλλον συμφωνείς...Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει όσοι έκαναν οικονομικά εγκλήματα να μείνουν ισόβια στη φυλακή. Αυτό που θα ήθελα να έβλεπα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δήμευση της περιουσίας τους και επιστροφή στο κράτος τουλάχιστον των χρημάτων της υπεξαίρεσης. Αυτή η τιμωρία θα τους πλήγωνε περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους. Το να μείνουν ισόβια στη φυλακή και τα λεφτά τους να μένουν ανέγγιχτα να τα γλεντάει η οικογένειά του εμένα προσωπικά δε με συγκινεί. Ας ζήσουν κι αυτοί όπως ζουν πλέον οι περισσότεροι Έλληνες λόγω τέτοιων περιστατικών, τέτοια τιμωρία τους αξίζει. Από τα ψηλά στα χαμηλά κι αυτοί. Επίσης, μην κοροϊδευόμαστε, δεν τα έκανε μόνος του, ας γίνει πρώτα πλήρης διαλεύκανση όλως των υποθέσεων αυτού του χαρακτήρα και ας πληρώσουν όλοι. Εδώ δε ξέρουν ακόμα ποιος έχει off shore στην Ελλάδα και πόσες έχει ο καθένας και καθόμαστε και ασχολούμαστε με ένα μόνο [...]. Βλέπουμε το δέντρο κι όχι το δάσος.
Ο Ξηρός είναι στη διάταξη με την άνω του 90% αναπηρία. Αν έχεις 97% το συζητάω πολύ πιο εύκολα και καταλαβαίνω γιατί ίσως θα έπρεπε να μην είναι στα νοσοκομεία (κολαστήρια) των φυλακών. Αυτοί που βγαίνουν όμως για 60% (που μπορεί να είναι οτιδήποτε, ακόμα και ότι δεν βλέπουν απ' το ένα μάτι!) δεν μπορεί να είναι πρώην ισοβίτες που καταδικάστηκαν για κακουργήματα.
• Ο Β. Παπαγεωργόπουλος τέως δήμαρχος Θες/νίκης αποφυλακίστηκε ευχαριστώντας δημόσια τον νυν υπουργό δικαιοσύνης του Συριζα κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος είναι σαφώς υπέρ της καταπολέμησης της διαφθοράς και της παραδειγματικής τιμωρίας των διεφθαρμένων.• Ο Π. Λαφαζάνης κύρηξε ανένδοτο σε όσους θέλουν τη χώρα στην ευρωζώνη - στην Ε.Ε. και γενικά αντιτάσονται στο μοντέλο της Βενεζουέλας.• Ο Σκουρλέτης νέος ΥΠΑΠΕΝ δεν συζητάει καν για ιδιωτικοποιήσεις και ειδικά ότι έχει σχέση με τη Δ.Ε.Η.• Ο Β. Μεϊμαράκης κάλεσε τον κ. Βουλγαράκη από τις χλιδάτες διακοπές του να συνδράμει ενεργά στη σωτηρία της χώρας. (οσωνούπω βλέπω να επιστρέφει και ο ξάδερφος Μιχαλάκης Λιάπης, πάντα για τη σωτηρία μας).• Η Φώφη σκέφτεται να επαναφέρει το στρατηγό Τσουκάτο για οικονομικό διευθυντή του κινήματος.• Ο ΟΥΑΑΑΟΥ Γιάνης έδωσε την 1.576.000.145 συνέντευξη του εξηγώντας πως είχε πλάνο να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία αλλά δεν τον άφησαν και έτσι κατέστρεψε την Ελλάδα ( το τελευταίο δεν το λέει το συμπληρώνω εγώ).• Ο Π. Καμένος σκέφτεται σε ποιο κόμμα να προσχωρήσει για να έχει ελπίδες να συνεχίσει να επισκευάζει αεροπλάνα 30ετίας.• Ο Τσίπρας μεταξύ γενεθλίων και πρωθυπουργίας σκέφτεται εκλογές αλλά οι δημοσκοπήσεις τον βγάζουν πρώτο κόμμα και δεν τον συμφέρει με τίποτα , να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός.• Η Τροϊκα προσπαθεί σε διάφορα Hotel’s να αποτιμήσει την τελευταία οικονομική – κοινωνική καταστροφή που επέφεραν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα. Ας παραφράσω λίγο τον Wilchelm Raich και το Άκου Ανθρωπάκοσε ¨Άκου Έλληνα¨ δεν έχεις καμία ελπίδα πλέον είσαι καταδικασμένος για όσο καιρό στηρίζεις το σάπιο, ψάξε μέσα σου βρες πόσο σάπιος είσαι και συ ο ίδιος και μην κλαψουρίζεις για τους ηγέτες σου.Αυτούς επιλέγεις αυτούς έχεις γιατί κατά βάθος είσαι κουτοπόνηρος δεν αντιπροσωπεύεις αξίες, φαυλοκρατία αντιπροσωπεύεις και αυτούς θέλεις.Υ.Γ. Υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων που μοχθεί, μάταια σ΄αυτή τη χώρα.Ανίκανοι πολιτικάντηδες με σύμμαχο το φαύλο πελατοκεντρικό κράτος καταστρέφουν ανθρώπους, οικονομία, μια χώρα ολόκληρη εδώ και 41 χρόνια, δίνοντας στον εαυτό τους το ρόλο του σωτήρα!!
Ότι θα χρησιμοποιούσες και το όνομα του Ράιχ ειδικά για να προμοτάρεις τις ιδιωτικοποιήσεις.Στριφογυρνάει στον τάφο του."Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου, ανθρωπάκο: επειδή σε παίρνω στα σοβαρά, πολύ στα σοβαρά. To σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο.Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω. Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία, θα ‘χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό."
Εχεις μείνει αλλού για αλλού σύντροφε!Νομίζεις πως η ουσία είναι να διατηρηθεί το χρεοκοπημένο οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης όπου το κράτος-πατερούλης αποφασίζει ποια παιδιά του είναι καλά και άρα θα τα ταΐζει και ποια είναι κακά και άρα θα τα αρμέγει.Απο ιδεοληπτικό κόλλημα, απο καπρίτσιο, απο βαθειά άγνοια το σκεπτικό σου είναι λανθασμένο αλλά αδυνατείς να το αλλάξεις.Γελούν μαζί σου όλοι οι υπόλοιποι λαοί του πλανήτη και εσύ νομίζεις πως σου χαμογελούν...
Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 'Άκου ανθρωπάκο" στο έβαλα για να σου δείξω ότι χάνεις την ουσία.Τώρα εσύ κατάλαβε ό,τι θες.Η ουσία εξακολουθεί να σου διαφεύγει.Η στρεψοδικία στην προσπάθεια σου να βγεις από πάνω,πάντως,δεν θα σε βοηθήσει.Υ.Γ.:Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η καραμέλα με την προσφώνηση "σύντροφε".Δεν είμαι σύντροφος σου,δεν είμαι σύντροφος με ΣΥΡΙΖΑίους,δεν είμαι σύντροφος με παντός φύσης οπορτουνιστές.
Ο Ράιχ ήταν κομμουνιστής.Σε μια άλλη εποχή.Με τα ελαττώματα του σαν άνθρωπος κι αυτός και με τις θεωρητικές αδυναμίες του.Τις οποίες τις πλήρωσε.Δεν έπαψε να πιστεύει σε έναν πιο ανθρώπινο κόσμο όμως.Το να καπηλεύεσαι ένα κείμενο του για να υπερασπιστείς τον καπιταλισμό,είναι ιεροσυλία.
Ο "πιο ανθρωπινός κόσμος" που ονειρεύεσαι είναι αυτός που εξόντωσε δεκάδες εκατομμύρια και καταδίκασε σε μια ζωή τρόμου, δυστυχίας και ανέχειας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων. Ο καπιταλιστικός πάλι κόσμος χωρίς Κολχόζ, Γκούλαγκ και πενταετή πλάνα είναι αυτός που νίκησε τη κόλαση του υπαρκτού και βελτίωσε εκθετικά τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Εσύ όμως μπορείς να συνεχίσεις να αγνοείς τη πραγματικότητα και σφιχταγκαλιάζεις τη θεωρία σου. Είτε απο ιδεοληπτικό κόλλημα, είτε απο καπρίτσιο, είτε από βαθιά άγνοια δεν εχει σημασία.
Το σύντροφος ειναι ειρωνικό.Ο Ραιχ ήταν κομμουνιστής μια εποχή που ο κομμουνισμός ήταν ακόμα κατι το ρομαντικό και τα εγκλήματα του δεν είχαν μαθευτεί στη δύση.Οταν μαθεύτηκαν οι περισσότεροι υποστηρικτές του στη δύση αναθεώρησαν. Για την ακρίβεια στην υπόλοιπη δύση γιατί στην Ελλάδα ενδεχομένως αυξήθηκαν!Ο ολοκληρωτισμός και ο απολυταρχισμός ασκούν μεγάλη γοητεία στη χώρα μας.
Κοκοβίκο,ο καπιταλιστικός κόσμος βομβάρδιζε το Αφγανιστάν.Ο καπιταλιστικός έχει Γκουαντανάμο,Αμυγδαλέζες,Αμπού Γκράιμπ.Ο καπιταλιστικός κόσμος που "νίκησε" (lol) τον "υπαρκτό" έστειλε εκατομμύρια ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης μόλις επαναθεμελιώθηκε.Άυξησε εκθετικά;Ο Μ.Ο. ζωής μειώνεται σε αυτές τις χώρες καθώς και ο πληθυσμός τους.Το ποιος αγνοεί τί,ας μην το πιάσουμε...
Το Αφγανιστάν βομβαρδίζεται και ανατινάσσεται εδω και δεκαετίες από του πλέον ορκισμένους εχθρούς του καπιταλιστικού δυτικού κόσμου!Απο αυτούς που με λύσσα μεγαλύτερη των νοσταλγών του Σταλινισμού θέλουν με τη βια να κάνουν όλο το πλανήτη καθ εικόνα και ομοίωση τους.Ίσως για αυτό σας ενοχλεί περισσότερο το οτι η τρισκατάρατη δύση βομβαρδίζει το κρησφύγετο ενος πολεμάρχου των Ταλιμπαν παρά το οτι ο ίδιος πολέμαρχος έχει εξοντώσει δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του επειδή δεν είναι εξίσου φανατικοί μουσουλμάνοι με αυτόν ή επειδή έχουν άλλο δόγμα ή επειδή είναι γυναίκες ή επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή ακόμα ακόμα επειδή τόλμησαν να τριμάρουν λίγο τα γένια τους και ενδεχομένως να παίξουν μουσική και στο γάμο τους.Η Δύση εν τω μεταξύ αφού η ίδια αποκάλυψε τα εγκλήματα του Αμπου Γκρέιμπ έστειλε στα δικαστήρια και στο κάλαθο άχρηστων της ιστορίας τους πρωτεργάτες και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, κλείνει το Γκουαντάναμο και μεταφέρει αλλού τους εγκληματίες που είχε μέσα.Το οτι βάζεις την Αμυγδαλέζα βέβαια στην ίδια πρόταση δείχνει το μέγεθος της παράνοιας σου και του διαζυγίου σου με τον πραγματικό κόσμο.Σε αφήνω στο ροζ ιδεολογικό σου συννεφάκι όπου όλα είναι μαύρο/άσπρο, καλοί/κακοί και δεν χρειάζεται κριτική σκέψη και διαρκής επανεξέταση των πιστεύω μας.
Εσύ γιατί δεν επαναξετάζεις τα πιστεύω σου για την καλή δύση ρε μάγκάκο;Γιατί πολλά μας τα έκανες.Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα που ζούμε καπιταλισμό δεν έχεις;Κόσμος δεν πεινάει;Στην Γερμανία των 3000000 ανέργων και των 12000000 στην φτώχεια καπιταλισμό δεν έχουν;Άσε μας στην ησυχία μας,γράψαμε κάτι για ένα μια στρέβλωση ενός κλασσικού κειμένου του Ράιχ και βγήκες να πετάξεις αντικομμουνισμό.
Για μένα αυτοί που κανούν οικονομικά εγκλήματα δε πιστεύω ότι πρέπει να μπαίνουν φυλακή απλά να τους κάνουν κατάσχεσει όλη τους την περιουσία και να τους αφηνουν στη τύχη τους.
Λόγω του Παπαγεωργόπουλου υπάρχει κόσμος που δεν έχει φταίξει σε τίποτα απολύτως που πληρώνει αντί αυτού τον καταχρασμό του δημοσίου χρήματος του και πεινάει.
Άρη, για να καταλάβω: α) Διαφωνείς γενικά με τη διάταξη για τους φυλακισμένους με σοβαρή αναπηρία; β) Θεωρείς ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος; γ) Συμφωνείς, αλλά πιστεύεις ότι κάποιοι σαν τον Παπαγεωργόπουλο μπορούν να "διαγνωστούν" ανάπηροι κι ας μην είναι; (Για το τελευταίο πάντως δεν φταίει η διάταξη.)
Οκ, το έγκλημα του Παπαγεωργόπουλου με το έγκλημα του Ξηρού δεν έχουν καμμία σχέση, ας μην τα συγκρίνουμε. Αλλο δεν καταλαβαίνω: η Βίκυ Σταμάτη, γιατί είναι ακόμα μέσα;
η γνώμη μου είναι ότι η κοινωνία στο πρόσωπο αυτής της όντως αντιπαθητικής γυναίκας δικάζει τον εαυτό της για τα παλαμάκια που χτύπαγε στις ζεμπεκιές του "ωραίου Μπρούμελ",ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που χειροκροτούσαν πρόσφατα τις στυλιστικές μαγκιές που πούλαγε ο Γιάνης με ενα ν στους Ευρωπαίους. Διαφορετικά θα έπρεπε να βάζει στην φυλακή όλες τις συζύγους των κατα καιρούς διαπλεκομένων.
Κανετε λαθος , η κυρια ειναι μεσα γιατι στους λογαριασμους της υπηρχε κινηση χρηματων απο μιζες για τα εξοπλιστικα προς τις offshore.Τα στυλιστικα και τα ριχταρια ηταν για να εμπλουτισουν το ρεπορταζ
Δεν τρέφω καμία συμπάθεια για τον κύριο, αλλά δεν βλέπω το λόγο να παραμείνει στη φυλακή κάποιος που έχει συλληφθεί για οικονομικές απάτες. Γιατί να τον πληρώνουμε για να τον ταίζουμε από τη στιγμή που δεν είναι επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών; Σε τέτοια άτομα θα έπρεπε να ισχύει ο κατ οίκον περιορισμός και η προσφορά κοινωνικής εργασίας 8 ώρες τη μέρα, 5 μέρες την εβδομάδα. Να βγάλουμε και κανένα κέρδος εμείς και να μάθουν και αυτοί τι θα πει τίμια δουλειά.
Δηλαδή κατά την γνώμη σου, ανθρωποι όπως ο Λαυρεντιάδης, ο Φιλιππίδης, ο Τσοχατζόπουλος που κλέψαν τόσα χρήματα και κάνανε τόσες απάτες θα ήταν καλύτερο να μην μπούνε φυλακή αλλά απλά να έμεναν σπίτι τους με κατ'οίκον περιορισμό και να προσφέρουν κοινωνική εργασία;Οι συγκεκριμένοι καταρχάς έχουν κάτι βιλάρες για σπίτια και οι 8 ώρες την ημέρα δεν νομίζω ότι θα τους ενοχλήσει ιδιαίτερα, αφού την υπόλοιπη μέρα θα κάθονται. Η τιμωρία (φυλακή) για μια οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, δεν επιβάλλεται αποκλειστηκά για να σωφρονίσει το άτομο που την διέπραξε και να το περιορίσει ώστε να μην ξαναδιαπράξει κάποιο αντίστοιχο έγκλημα στο μέλλον. Αλλά και για να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες από ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα (ή κοιτάνε να την αποκτήσουν) να κλέψουν χρήματα του δημοσίου, να πλαστογραφήσουν δημόσια έγραφα κλπΜε λίγα λόγια, αν ένας δήμαρχος, ο οποίος είχε την δυνατότητα να βάλει χέρι στο ταμείου του δήμου του, ήξερε ότι σε περίπτωση που τον πιάσουν η ποινή του θα είναι κατ' οίκον περιορισμός και κοινωνική εργασία, θα έπαιρνε πιο εύκολα το ρίσκο να κλέψει.Φυσικά είναι τέτοια η ατιμωρησία στην Ελλάδα που αυτό έτσι και αλλιώς συμβαίνει. Ο αριθμός των μεγαλοαπατεώνων που έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστος σε σχέση με αυτούς που συνεχίζουν να κλέβουν εις βάρος των πολλών και όσο ψηφίζονται τέτοιοι νόμοι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Πάρ'του τη βιλάρα και όλα τα λεφτά για τιμωρία και μαζί με την αναγκαστική κοινωνική εργασία θα δεις για πόσο γρήγορα θα σωφρονιστεί και αν θα τολμήσει να ξανακάνει κανείς κάτι παρόμοιο. Η φυλάκιση δεν είναι λύση σε αυτές τις περιπτώσεις διότι οι ποινές πάντα μειώνονται και ποτέ δεν μένεις στη φυλακή για όλη τη διάρκεια της αρχικής σου κάθειρξης. Τα λεφτά όμως αν τους τα πάρουν, δε μπορούν να κάνουν κάτι μετά γι'αυτό.
Μα και το σπίτι όσο μεγάλο και άνετο και αν είναι καταντάει φυλακή αν δεν μπορείς να βγεις κάποια στιγμή έξω. Και μη νομίζεις ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν είχαν ανέσεις στη φυλακή. Αλλά το διάστημα που μένουν μέσα έτσι κι αλλιώς είναι λίγο, και τις δουλειές τους μια χαρά τις συνεχίζουν από κει μέσα. Πιστεύω ότι το σοκ της κανονικής δουλειάς (για την πλήρη ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολές και μειώσεις) και ο εξευτελισμός που θα βιώσουν από τους περαστικούς που θα τους βλέπουν να εργάζονται είναι πολύ μεγαλύτερο αποτρεπτικό από τη φυλακή.
Ο Παπαγεωργόπουλος έφαγε 12 χρόνια στο Εφετείο γιατί άλλαξαν τις κατηγορίες. Επειδή δεν βρέθηκαν ούτε χρήματα ούτε κινήσεις στους λογαριασμούς του και στους λογαριασμούς φίλων του, συγγενών του, συνεργατών του, άλλαξαν την κατηγορία και την κάναν ότι δεν σταμάτησε τον Σαξώνη να κλέβει, όχι ότι έκλεψε αυτός. Και πιστεύω ότι γι' αυτό τον άφησαν, από ντροπή για τις άδικες κατηγορίες.
Αυτά που λες είναι ακαταλαβίστικα για το πλήθος που αναζητά ''αίμα'' καταχραστών: η απόφαση για τον Παπαγεωργόπουλο ήταν εσφαλμένη, αναφέρομαι στην απόφαση του Εφετείου, διότι δεν καταδικάσθηκε επειδή ''έφαγε'' (όπως εσφαλμένως αναφέρει ο κ. Δημοκίδης) αλλά γιατί ήταν απλός συνεργός στο ''φάγωμα'' κάποιου άλλου ως δήμαρχος. Ακριβώς όμως επειδή ήταν δήμαρχος, δεν μπορώ να δεχθώ απλή συνέργεια: εάν γνώριζε και κάλυπτε, ήταν καραμπινάτη άμεση συνέργεια (να μην πω συναυτουργία διά παραλείψεως τελουμένη), και άρα έπρεπε να πάει μέσα ισόβια, και σε καμία περίπτωση απλή συνέργεια. Άρα, δύο τινά συμβαίνουν ως προς την μεσοβέζικη αυτή απόφαση:α) Ο άνθρωπος ήταν όντως ένοχος σε συναυτουργία και έκαναν αυτό το νομικό σόφισμα για να τον ρίξουν στα μαλακά.β) Ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε και έκαναν αυτό το σόφισμα οι δικαστές για να μην τους κράξουν σε περίπτωση απαλλαγής του.Διαλέγετε και παίρνετε, προσωπική άποψη δεν μπορώ να έχω.