Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης

Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης Facebook Twitter
35
Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης Facebook Twitter
Ο νόμος Παρασκευόπουλου μπορεί να μην κατάφερε να πείσει τον Σάββα Ξηρό να βγει απ' τη φυλακή, έκανε όμως σήμερα πολύ πολύ χαρούμενο τον κύριο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο...(Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Ποτέ δεν θα το παραδεχτεί η κυβέρνηση, αλλά στους πρώτους μήνες της έκανε φωτογραφικό νόμο -απ' αυτούς που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση- ώστε να βγάλει τον Σάββα Ξηρό απ' τη φυλακή για ανθρωπιστικούς λόγους (με τους οποίους προσωπικά μάλλον συμφωνώ). 

(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Ο γιος θύματος δολοφονημένου απ' την 17 Νοέμβρη, ο Γιώργος Μομφεράτος, είχε γράψει μεταξύ των άλλων στο άρθρο του «Μια χάρη στην τρομοκρατία»:

To νομοσχέδιο βγήκε στη δημοσιότητα την εβδομάδα της 16ης Μαρτίου και οι ιθύνοντες (Παρασκευόπουλος, Βούτσης) «διαρρήγνυαν» τα ιμάτιά τους ότι δεν είναι φωτογραφική η διάταξη, ότι είναι ανθρωπιστική και αφορά όλους τους κρατουμένους, κ.λπ.

Τρεις (3, three, trois) εβδομάδες αργότερα στην Επιτροπής της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε αμυνόμενος για τη φωτογραφικότητα ή μη της διάταξης ότι τον «ενδιέφερε το θέμα» και το έψαξε και βρήκε ότι εκτός του Σάββα Ξηρού ευεργετούνται και άλλοι δύο –καρκινοπαθείς–, ο ένας εκ των οποίων εν τω μεταξύ πέθανε!

Πρώτον, ομολογεί, αφού το έψαξε τώρα δα το θέμα των τυχόν άλλων που ευεργετούνται, ότι η διάταξη είχε γραφτεί ήδη από την αρχή για τον Ξηρό – δηλαδή πώς αλλιώς να έγινε; Ήρθε ως επιφοίτηση στους κυβερνώντες η διάταξη;

Δεύτερον, ανέλυσε επί μακρόν γιατί ο Σάββας Ξηρός πάσχει και πρέπει να απολυθεί επικαλούμενος μάλιστα και ότι η πολιτεία δεν τον φρόντισε και για αυτό έφτασε στα ποσοστά αναπηρίας του. Και αφού μας έκανε αυτή την ανάλυση, με δόση συναισθηματική κιόλας, επανήλθε λέγοντας ότι η διάταξη δεν είναι φωτογραφική αφού αφορά άλλον έναν και όσους τυχόν στο μέλλον θα εκπληρώνουν τις σχετικές συνθήκες! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ)

Θέλησαν να βοηθήσουν τον Σάββα Ξηρό. Αντί γι' αυτόν, σήμερα αποφυλακίστηκε *αυτός* ο πρώην ισοβίτης Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σήμερα μαθαίνουμε ότι εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης που καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση -ποινή που μειώθηκε στο εφετείο σε 12 χρόνια λόγω ελαφρυντικών- βγήκε, με όρους, απ' τη φυλακή. Είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67% και έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του, δηλαδή 2.5 χρόνια. Δεν αξιοποίησε την φωτογραφική διάταξη που είχε φτιαχτεί για τον Ξηρό (που ο μόνος λόγος που δεν βγήκε ήταν επειδή δεν δέχτηκε το σατανικό βραχιολάκι), αλλά μία άλλη που υπήρχε στο νομοσχέδιο, το οποίο προσπάθησε να αποσυμφορήσει τις φυλακές. 

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτή η φοβερή αναπηρία που έχει ο Παπαγεωργόπουλος, πότε την απέκτησε, και αν ήταν όντως λόγος για να μπορέσει να πάει σπίτι του τόσο σύντομα.  

Να αποσυμφορηθούν οι φυλακές, ναι. Από ανθρώπους που έκαναν μικροαδικήματα όμως, όχι από ανθρώπους που έφαγαν ισόβια για τεράστια χρηματική υπεξαίρεση (αδίκημα το οποίο επιβεβαίωσε και το εφετείο)! Όχι από έναν Δήμαρχο που καταδικάστηκε επειδή φέσωσε μια ολόκληρη πόλη με υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμύριων, ο οποίος απ' τα αρχικά ισόβια έμεινε στη φυλακή μόλις 2.5 έτη!

Μπορεί η κυβέρνηση να λειτούργησε με καλές προθέσεις για την αποσυμφόρηση και τη δημιουργία ανθρώπινου σωφρονιστικού συατήματος. Ή μπορεί και να λειτούργησε με φωτογραφικές προθέσεις για να αποφυλακίσει τρομοκράτες.

Το αποτέλεσμα όμως σήμερα είναι απόλυτα ειρωνικό: Δεν βγήκε τελικά ο Ξηρός, αλλά ο Παπαγεωργόπουλος! 

 

Ελπίζω μόνο να μην ακολουθήσει κανάς Άκης...

 

 

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ