Στ. Θεοδωράκης: Να μην «κουρευτούν» οι καταθέσεις των πολιτών

Στ. Θεοδωράκης: Να μην «κουρευτούν» οι καταθέσεις των πολιτών Facebook Twitter
1

Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Λούκας Κατσέλη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε εγγυήσεις από το εξωτερικό πως δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, εκτός από την κ. Κατσέλη και τον κ. Θεοδωράκη, οι κ.κ. Βασίλειος Ράπανος (Alpha Bank), Νικόλαος Καραμούζης (Eurobank Ergasias), Νικόλαος Γαμβρίλης (Attica Bank), ο Γενικός Γραμματέας της ΕΕΤ Χρήστος Γκόρτσος και από το Ποτάμι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χάρης Θεοχάρης και Αντιγόνη Λυμπεράκη καθώς και ο Αντρέας Κούτρας, Πολιτικός Υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα.

«Εκτός των άλλων», όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, «το κούρεμα καταθέσεων είναι κάτι άδικο σε μια εποχή που οι πονηροί έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ενώ έχουν μείνει οι υπεύθυνοι πολίτες να στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα».

Πέρα από το κούρεμα, η αντιπροσωπεία του Ποταμιού έθεσε και το θέμα της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αυτή την εποχή κλείνουν η μία μετά την άλλη, με τα μέλη της διοίκησης της ΕΕΤ να δέχονται ότι αν δεν αποκατασταθεί η ρευστότητα προς τον κορμό της ελληνικής οικονομίας δεν θα επανέλθει ποτέ η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε και το μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. «H οικονομία μας, εκτός από μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, έχει και μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης. Τα capital controls που επιβλήθηκαν στην ελληνική οικονομία διέλυσαν όλους τους πυλώνες εμπιστοσύνης. Εμείς προσπαθούμε μιλώντας με την κυβέρνηση αλλά και με τους τραπεζίτες να συμβάλουμε στο ν' αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τις Ελληνικές τράπεζες όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις από το εξωτερικό ότι δε θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων. Εκτός των άλλων το κούρεμα καταθέσεων είναι και κάτι πάρα πολύ άδικο σε μια εποχή που οι πονηροί έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ενώ έχουν μείνει οι υπεύθυνοι πολίτες να στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα. Εάν λοιπόν υπάρξουν κινήσεις που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά θα υπάρξει αποκατάσταση της τραπεζικής ζωής άρα και βελτίωση της οικονομικής κατάστασης».

Τελειώνοντας, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο φθινόπωρο, θα πρέπει να υπάρξουν από την κυβέρνηση σημαντικές αποφάσεις στη σωστή κατεύθυνση, όπως επίσης και επιλογή των σωστών ανθρώπων που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν αυτό το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτες τις διαβεβαιωσεις γιατι δεν τις ζηταει απο τους Ευρωπαιους φιλους του με τους οποιους συντρωει και χαριεντιζεται συχνα;Ουτως η αλλως προτεκτορατο ειμαστε,τι να του πει η κ.Κατσελη;