Η Δανάη Στράτου μηνύει το Θέμα για τις φωτογραφίες της πισίνας

Η Δανάη Στράτου μηνύει το Θέμα για τις φωτογραφίες της πισίνας Facebook Twitter
32

 

Μήνυση εναντίον του Πρώτου Θέματος, του Φρίξου Δρακοντίδη και του Φέιθφουλ Γουίλιαμ πρόκειται να καταθέσει η σύντροφος του Γιάνη Βαρουφάκη Δανάη Στράτου για την εισβολή της εφημερίδας στον ιδωτικό τους χώρο, με τη δημοσίευση των διαβόητων φωτογραφιών του ζεύγους στην πισίνα της έπαυλής τους.

Ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης δημοσιεύεται στο Κουτί της Πανδώρας και έχει ως εξής:

 

_____

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΕΓΚΛΗΣΗ

Tης Δανάης Στράτου της Ελένης και του Φαίδωνα, γλύπτριας- εικαστικού, κατοίκου Αθηνών, οδός ... αρ...

ΚΑΤΑ

Του Δρακοντίδη Φρίξου του Γεωργίου και της Ουρανίας, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών, οδός . . . . αρ. . . ., και
Του Φέιθφουλ Γουίλιαμ (FAITHFUL WILLIAM) του John και της Marianna , φωτορεπόρτερ, κατοίκου Αθήνας (Κυψέλη), οδός . . . . . . . . αρ. . . . . ..

Κύριε Εισαγγελέα,

Οι εγκαλούμενοι διέπραξαν και σε κάθε περίπτωση κατέστησαν υπεύθυνοι για την τέλεση του κατωτέρω σε βάρος μου τελεσθέντος αδικήματος ή όποιου τυχόν άλλου κριθεί ότι στοιχειοθετείται, υπό τις κατωτέρω συνθήκες και περιστάσεις:

Στην Αίγινα, στις 8-7-2015 εν γνώσει τους εισήλθαν παράνομα και παρέμειναν παρά τη θέλησή μου στην εξοχική μου κατοικία, που βρίσκεται εντός περιφραγμένης έκτασης στη θέση Παγώνι στην Αίγινα. Στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας και σε απόσταση ολίγων μέτρων από αυτήν βρίσκεται κολυμβητική δεξαμενή.

Ειδικότερα, κατά την ανωτέρω ημερομηνία, και περί ώρα 19.30, ενώ βρισκόμουν στο χώρο της πισίνας, την ίδια ώρα που ο σύζυγός μου εργαζόταν στο σαλόνι που βλέπει προς την πισίνα, αιφνιδιαστήκαμε, αντιλαμβανόμενοι ότι οι εγκαλούμενοι είχαν εισβάλει στο χώρο της οικίας μου, απροειδοποίητα και παρά τη θέλησή μας. Τα εν λόγω άτομα, έχοντας διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση από την περίφραξη (περίπου 200-300 μ.), βρέθηκαν ενώπιόν μας εντελώς αιφνιδιαστικά, ξεπροβάλλοντας μέσα από την πυκνή βλάστηση, στο επίπεδο της πισίνας, μόλις λίγα μέτρα μακριά μας.

Ο πρώτος εγκαλούμενος, μόλις έγινε αντιληπτός και χωρίς καν να συστηθεί, άρχισε να θέτει ερωτήματα στο συζύγο μου Γιάνη Βαρουφάκη, Βουλευτή Β' Αθηνών και πρώην Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ ο δεύτερος εγκαλούμενος μετέφερε μια χαρακτηριστική τσάντα φωτογραφικού εξοπλισμού.

Αμέσως, τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου, τους ζητήσαμε να αποχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν. Δεδομένου ότι οι εγκαλούμενοι είχαν εισβάλει στην ιδιοκτησία μου, κατά τον ανωτέρω παράνομο τρόπο, και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις εμού και του συζύγου μου, ο τελευταίος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή τους στον ιδιωτικό μας χώρο που προσβάλλει βάναυσα την προσωπική και ιδιωτική μας ελευθερία, αλλά και το δικαίωμα στην προσωπικότητά μας.

Η συνεχιζόμενη επιμονή του πρώτου εγκαλούμενου να απαιτεί συνέντευξη από το σύζυγό μου, έχοντας παραβιάσει τον ιδιωτικό μας χώρο, ανάγκασε το σύζυγό μου να ζητήσει τηλεφωνικώς τη συνδρομή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των παράνομων εισβολέων. Πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία, προειδοποίησε τους εγκαλούμενους ότι θα το πράξει. Η απάντηση του πρώτου εγκαλούμενου ήταν ότι θα ζητήσει και αυτός τη συνδρομή της αστυνομίας.

Εν συνεχεία έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο δήθεν για να καλέσει την Αστυνομία. Προσποιούμενος ότι καλεί την Αστυνομία, προφανώς χρησιμοποίησε το κινητό του για να φωτογραφίσει εμένα και το σύζυγό μου, γεγονός που προκύπτει από τη δημοσίευση σχετικών φωτογραφιών στο πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής 12.7.2015, καθώς και στις σελίδες 36 και 38 αυτής, που συνοδεύουν το άρθρο του με τίτλο ΄ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΙΝΑ΄΄, που φιλοξενείται στις σελίδες 36-38. Από τις εν λόγω φωτογραφίες αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο εγκαλούμενος φωτογράφος βρισκόταν στο επίπεδο της πισίνας λίγα μόλις μέτρα μακριά μας 

Στη συνέχεια, και λίγη ώρα μετά από την απομάκρυνσή τους από την οικία μου, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου, που είχαν ειδοποιηθεί από αυτόν, όπως περιγράφεται ανωτέρω,, σταμάτησαν σε χώρο έξω από την οικία μου, τους εγκαλουμένους, έλεγξαν τα στοιχεία τους και τους ανέφεραν πως το αδίκημά τους (της διατάραξης της οικιακής ειρήνης με την εισβολή τους σε ιδιωτικό χώρο) ήταν σοβαρό και πως θα μπορούσαμε με τον σύζυγό μου να κινήσουμε την διαδικασία του αυτόφωρου (αλλά δεν το πράξαμε για να μην δώσουμε συνέχεια). Κατόπιν, οι αστυνομικοί ασφάλειας του συζύγου μου κατέθεσαν σχετική αναφορά στην υπηρεσία τους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των εγκαλουμένων.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται ότι ''Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη......''.

Κατά δε το άρθρο 334 παρ. 1 ΠΚ. προβλέπεται ότι : '' Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή ''.

Επειδή με την ως άνω πράξη τους οι εγκαλούμενοι εισέβαλαν παρανόμως, ήτοι αυθαιρέτως και παρά τη θέλησή μου, στην περιφραγμένη ιδιοκτησία μου και έχοντας διασχίσει εντός αυτής τουλάχιστον 200-300 μέτρα βρέθηκαν στο χώρο της πισίνας που εξυπηρετεί την οικία μου, προκειμένου να μας προσεγγίσουν.

Επειδή ουδέποτε έδωσα τη συγκατάθεσή μου αλλά ούτε και ο σύζυγός μου για την παραπάνω παράνομη εισβολή στο χώρο της οικίας μου από τους εγκαλουμένους.

Επειδή ο χώρος της ιδιοκτησίας μου είναι περιφραγμένος κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δύναται να εισέρχεται ο οιοσδήποτε ελεύθερα σε αυτόν.

Επειδή οι εγκαλούμενοι γνώριζαν ότι ο χώρος στον οποίο εισήλθαν παρανόμως αποτελεί την εξοχική μας κατοικία και ότι δεν συνήνεσα ούτε εγώ αλλά ούτε και ο σύζυγός μου στην παράνομη είσοδό τους, παρά ταύτα θέλησαν, επιδίωξαν και τελικά κατάφεραν να εισέλθουν παρανόμως.

Επειδή από όσα εκτέθηκαν προκύπτει άνευ αμφιβολίας η παράνομη συμπεριφορά των εγκαλουμένων και δικαιολογείται η άσκηση εναντίον τους της προσήκουσας ποινικής δίωξης και η παραπομπή τους στο ακροατήριο του αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου για να δικασθούν ως υπαίτιοι του αδικήματος της διατάραξης οικιακής ειρήνης του άρθρου 334 παρ. 1 του Π.Κ. και όποιας τυχόν άλλης αξιόποινης πράξης κριθεί ότι στοιχειοθετείται.

Επειδή από την προαναφερόμενη εγκληματική και ποινικά διωκόμενη συμπεριφορά των εγκαλουμένων έχω υποστεί ανυπολόγιστη ηθική βλάβη, αφού εντελώς αδικαιολόγητα, απρόκλητα και άδικα επλήγη το άσυλο της κατοικίας μου και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου να εξουσιάζω το συγκεκριμένο χώρο της κατοικίας μου, όπου διαμένω και φυλάσσω τα αγαθά μου και το δικαίωμά μου να αισθάνομαι ασφαλής στην απόλυτα ιδιωτική μου σφαίρα.

Επειδή περαιτέρω από την προαναφερόμενη εγκληματική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά των εγκαλουμένων έχω υποστεί ανυπολόγιστη ηθική βλάβη, αφού εντελώς αδικαιολόγητα, απρόκλητα και άδικα επλήγη δημοσίως η προσωπικότητα μου, με τη δημοσίευση των παρανόμως και χωρίς τη συγκατάθεσή μου ληφθέντων φωτογραφιών στον Τύπο, αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής των εγκαλουμένων στην κατοικία μου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΖΗΤΩ

Να ασκηθεί σε βάρος των εγκαλουμένων η προσήκουσα ποινική δίωξη και να επιβληθεί σ' αυτούς η νόμιμη τιμωρία και δηλώνω ότι παρίσταμαι στην προδικασία, ως πολιτικώς ενάγουσα και ότι θα παραστώ με την ιδιότητα αυτή στο ακροατήριο του αρμοδίου ποινικού Δικαστηρίου, που θα επιληφθεί των κατηγοριών που θα απαγγελθούν στους εγκαλούμενους, για την χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης, που μου προξένησε η άνω εγκληματική συμπεριφορά τους και για το ποσό των Ευρώ 44 επιφυλασσόμενη ρητά να διεκδικήσω μεγαλύτερο ποσό στα αρμόδια πολιτικά Δικαστήρια.

Διορίζω ως πληρεξούσιο και αντίκλητό μου το Δικηγόρο Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γώγο του Χρήστου (Α.Μ.Δ.Σ.Α. 19800), κάτοικο Πετρούπολης Αττικής επί της οδού Σερίφου αριθμ. 68, τηλ. 210-7255600.

Προς απόδειξη των ισχυρισμών μου προτείνω και παρακαλώ να εξετάσετε τους μάρτυρες:

1.

2.

3.

Προσκομίζω δε προς απόδειξη των ισχυρισμών μου τα κάτωθι έγγραφα:

1. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας αλλά και των σελίδων 36,37,38 του φύλλου της Κυριακής 12.7.2015 της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πειραιάς, . . ..7.2015

Η εγκαλούσα

 

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Η Κα Στράτου είναι μιά πολύ αξιόλογη εικαστικός και μιά αξιοπρεπής παρουσία που δικαιούται τον σεβασμό μας και αυτόν του Τύπου.Από την άλλη μοιράζεται την ζωή ενός ανθρώπου που έχει βαλθεί να εξευτελίσει κάθε έννοια συνέπειας και έχει θίξει βαθιά τον αυτοσεβασμό μας ως Ελλήνων πολιτών.Όταν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος ρίχνει την ασπίδα και εγκαταλείπει την Βουλή, επικαλούμενος σοβαρό οικογενειακό του λόγο, ο Τύπος οφείλει να τον ελέγξει και να τον εκθέσει, όπως και έκανε. Αυτή είναι η δουλειά του.
Χαίρομαι ότι συμφωνούμε στο δικαίωμα ελέγχου από την 4η εξουσία.Όσο γιά τους τρόπους αυτή η εξουσία κοντεύει να λειτουργήσει ως "πλυντήριο" τρόπων των απαράδεκτων μέσων, όπως αυτού που αναφέρεται εδώ, όπως και των διαφόρων πολιτικών τύπου Σαμαρά ή Γεωργιάδη.
Πολύ καλα κάνει η Δαννννναή, ακους εκει να γραψει η εφημεριδα που διαθετει τοοοοσες σελιδες καθε Κυριακή για τηΝ Περιστέρα (που τη λεει ευρωπαιστί...Μπετυ), αλλες τόσες για κάποιο Κοκό τέως λέει βασιληά μέ κάτι λέει πρίγκηπες που του ζήτησε λεει καποιος Τσίπρας τη συμβουλή του (του Κοκού !!!!!!), λέτε και η πισινα του Ιππότη της Δεκάρας ενδιαφέρει τόν μέσο έλληνα εκτός βέβαια απο το Κατιναριώ, και φυσικά ο μάγκας ΔΕΝ λιαζοτανε αλλά σκεφτόταν το Bitcoin, το IOU, και πια δήλωση θά έκανε για να τη διαψευσει σέ λιγο. Σας μάθαμε , σάς μάθαμε, γελάσαμε με κάτι Paris Match και αγκαλίτσες νεογιδοβοσκών, στό καλό κυρά Δαννννάη και αφήστε μας ήσυχους γιατί μέ τά καμώματα τών δύο σας γελάσαμε αρκετά. Βέβαια, η εφημερίδα κανένα δικαίωμα είχε για μια φωτογραφία σε ιδιωτικό χωρο , που ελάχιστη σοβαρότητα παρουσιάζει, αλλα για φυλλάδα μιλαμε.
Χμμ αφού το ΘΕΜΑ νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να μπαίνει παρανόμως σε σπίτια και να τραβάει φωτογραφίες (γνωρίζουμε άλλωστε ότι είναι πλούσιοι και οι δύο, τουλάχιστον δεν έγιναν από την πολιτική όπως κάποιοι άλλοι) γιατί δε μπουκάρει και στη βιλάρα του Βενιζέλου να τραβήξει λίγες από τον λιτό του βίο; Ή δεν τους βολεύει γιατί επί ΠΑΣΟΚ πλούτισαν και αυτοί της εφημερίδας;
Γιατί αγαπητέ μου συριζαίε, ο Βενιζέλος ποτέ δεν αναφέρθηκε σε λιτό βίο, όπως ο Βαφουφάκης. Επί Βενιζέλου, ή και Σαμαρά ακόμα, δεν έκλεισαν ποτέ οι τράπεζες, - ούτε στην κρίση της Κυπρου ούτε καν στην κατοχή δεν έκλεισαν οι τράπεζες. Αυτ΄είναι κατόρθωμα του Βαφουφάκη και της υπόλοιπης συμμορίας. Γιατί επίσης ο Βενιζέλος δεν παρουσιάστηκε σαν Μεσσίας που εξελίχτηκε σε [...] όπως έκανε ο ακατανόμαστος.Και γιατί για να σε προλάβω πριν πεις το δακρύβρεχτο του ότι δεν έχεις 60 ευρώ στην τράπεζα, κανείς δεν ασχολείται με τα 60 σου ευρώ είτε τα έχεις είτε όχι. Η οικονομία είναι πολύ σημαντικότερη από τα δικά σου 60 ευρώ. Αυτή τη στιγμή επιχειρήσεις με χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους καταστρέφονται και συ έχεις μείνει κολλημένος σε ένα άρρωστο παρελθόν γιατί φοβάσαι να ρίξεις ευθύνη σ'αυτούς που πραγματικα κατέτρεψαν τη χώρα και όλους μας. Γιατί μπορεί ο Σπαλιάρας να πήδηξε 4000 γυναίκες, ο σύριζα όμως πήδηξε 11.000.000 έλληνες - μαζί και σένα - και δεν λες να το αποδεχτείς.
Αγαπητέ μου ΠΑΣΟΚε (αν βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα από ένα σχόλιο θα μου επιτρέψεις κι εγώ να κάνω το ίδιο) δώσε μου ένα μόνο link δήλωσης του Βαρουφάκη να διατείνεται ότι διάγει λιτό βίο. Δε νομίζω να θεώρησε κανέναν τόσο ηλίθιο ώστε να μη γνωρίζει ότι κι εκείνος και οι γυναίκα του είναι πλούσιοι. Ως Μεσσία τον παρουσίασαν τα media, δε θυμάμαι να βγήκε ποτέ ο ίδιος να είπε κάποια τέτοια βαρύγδουπη δήλωση σε αντίθεση με τον "Μεσσία" σου που είχε δηλώσει ότι εκείνος μας έσωσε τότε με τον ΓΑΠ και το δημοψήφισμα, όπως επίσης παρουσίασε το USB με τη λίστα Λαγκάρντ που είχε "ξεχάσει" σπίτι του με φανφάρες και πυροτεχνήματα λες και χάρη μας έκανε, όχι ας πούμε ότι ήταν παράνομο αυτό που είχε κάνει λες και ήταν δικό του έγγραφο κι όχι δημόσιο. Ευχαριστώ που δε σε ενδιαφέρει η οικονομική μου κατάσταση αλλά ούτε εμένα με ενδιαφέρει η βόλεψή σου (που προφανώς έχεις για να λες όσα λες). 5 χρόνια έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, δε σε είδα όμως να το σχολιάζεις αυτό, τι άλλαξε τώρα; Αυτό για τον Σπαλιάρα, δε θα το σχολιάσω καν, είπες κι εσύ να γίνεις trendy και να το σχολιάσεις με χυδαίο τρόπο οπότε ντρέπομαι για το επίπεδό σου αφού δεν το κάνεις εσύ. Αν έχεις νευράκια πάντως που ΔΕ θα ξαναγίνετε ΠΟΤΕ κυβέρνηση (θα είστε τυχεροί αν μπείτε στη Βουλή στις επόμενες εκλογές) μπορείς να πιεις ξυδάκι. Φθηνό είναι, θα έχεις λεφτά να το πάρεις.
Αγαπητέ τρολολέ μου, από τα γραφόμενα και τα πιστεύω σου φαίνεται ότι ποτέ δεν είχες 60 ευρώ. Και ούτε πρόκειται να αποκτήσεις. Εκτός αν πας μετανάστης και καθαρίζεις καμπινέδες.
Τι έγινε; Τελειωσαν τα επιχειρήματα και άρχισαν οι προσβολές; Κλασική συμπεριφορά ούγκανου Ελληνάρα. Για ακόμα μια φορά δείχνεις το επίπεδό σου. Μάλλον καθαρίζοντας εσύ καμπινέδες απέκτησες αυτό το επίπεδο για να ταιριάξεις. Όσον αφορά τα 60 ευρώ, όχι δεν είχα ποτέ μεροκάματο 60 ευρώ. Εμένα δε με βόλεψε κανείς στο δημόσιο όπως εσένα προφανώς, ούτε είχα το μπαμπάκα μου να μου τα πληρώνει όλα. Υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αξιοπρέπεια κι εσύ μάλλον δεν είσαι ένας από αυτούς. Καλή τύχη, θα τη χρειαστείς.
Αν και δε υς πάω ούτε με σφαίρες, εν τούτοις έχουν δίκιο σε αυτή τη περίπτωση. Είναι τυχερός ο φωτορεπόρτερ που δεν έγινε αυτό σε κανένα Τέξας. Εκεί έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να πυροβολήσει, χωρίς προειδοποίηση, σε όποιον μπει στην ιδιοκτησία του χωρις πρόσκληση.
Πρότυπο μπορεί να μην είναι, αλλά είναι αποτελεσματικό για την ησυχία κάποιου. Όπως επεσήμανα, δε πάω το τσαρλατάνο πρωην ΥΠΟΙΚ, και ακόμα πιό πολύ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, αλλά άλλο το ένα, άλλο η ιδιωτική ζωή και ο σεβασμός της από ρεπόρτερ, που το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα βγάλουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις.
Δημοσιογραφία τέτοιου τύπου χάνει τα όποια ερείσματά της καταπατώντας το οικογενειακό άσυλο και την ιδωτικότητα, αλλά κυρίως επειδή χρησιμοποιεί το φθηνό επιχείρημα ότι ο Βαρουφάκης ζει πλουσιοπάροχα ('Εχει και πισίνα!" θα κράξει αγανακτισμένη η κάθε κυρα-Κατίνα). Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει την προσωπική περιουσία (που δεν αποκτήθηκε την περίοδο της υπουργείας του σαφέστατα για να συντρέχει λόγος υπονοιών) και προβάλλει το επιχείρημα ότι πρέπει κανείς να είναι φτωχομπινεδάκι για να "συμμεριστεί" τους προλετάριους. Το καίριο και κρίσιμο ζήτημα αντίθετα είναι ότι προσπάθησε να εφαρμόσει πρακτικές πειράματος που θα επιβεβαίωναν μια θεωρία που δεν βασίζεται στην πρακτική της "πιάτσας" αλλά σε ασκήσεις επί χάρτου. Αλλά αυτά είναι "ωιλά γράμματα" για τέτοιου τύπου δημοσιογραφία.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σουΑυτό δεν είναι δημοσιογραφία είναι τραμπουκισμός.Ο υπουργός μας δεν είχε κανένα ενδοιασμό βέβαια να συνεντευξιάζεται στην συγκεκριμένη φυλλάδαhttp://www.protothema.gr/politics/article/482537/tha-perasei-to-diko-mas/
'Συνεντευξιάζεται' σημαίνει έδωσε την συγκατάθεση του, επιχειρηματολόγησε, ο ερωτών μπορούσε να αντικρούσει αυτά τα επιχειρήματα, κτλ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά 'ψηλά γράμματα' θα μου πείτε, εδώ χρεώνουν στον κ. Βαρουφάκη την χρεοκοπία της χρεοκοπημένης χώρας, την απίστευτη, κατάφωρα και ολοφάνερα εκβιαστική πολιτική της ΕΚΤ, και τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της Γερμανικής κυβέρνησης (από το 2011 ακόμα αλλά κυρίως το 2013).
Αγαπητέ σε παραπέμπω στο προηγούμενο σχόλιό μουΚατάπτυστος ο "δημοσιογράφος" της φυλλάδας.Αλλά αυτά τα περί της εκβιαστικής πολιτικής και τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της Γερμανικής κυβέρνησης άστα να χαρείς...Και στο φινάλε ο monsieur απεδείχθη ανίκανος - είτε απο μεγαλομανία είτε απο άγνοια των συσχετισμών η αλήθεια είναι μία :Τα πράγματα ΕΙΝΑΙ χειρότερα.Αν θέλεις να πούμε ποιός φταίει που φτάσαμε εως εδω δεν μας φτάνουν εκατομμύρια σελίδες.. ωστόσο τόσο ο monsieur οσο και ο χώρος που ανήκει ( ? ) είχαν την μαγική λύση...τη λύση που τους οδήγησε απο το 3 % στη κυβέρνηση μέσα σε μία πενταετία.Ελλείψει αντιπαλου απολαμβάνουν μίας πρωτοφανούς ασυλίας απο τον κόσμο που σε άλλη περίπτωση μαζικά θα απαιτούσε κρεμάλες.Και αυτό τι σημαίνει ? Οτι επειδή δηλαδή οι άλλοι ήταν αισχροί πρέπει να καθαγιάζονται ετούτοι εδώ? Που είναι μωρέ οι αγανακτισμένοι που γέμισαν το Σύνταγμα για πολύ ολιγότερα απο αυτά που προκαλέσαν ετούτοι? Και δεν πουλάει πιά το παραμύθι για την κακιά Μέρκελ και τον παλιο-Σόιμπλε φίλε μου....
Δεν μίλησα για 'κακή Μέρκελ' κτλ. , δεν είναι δικό μου επιχείρημα αυτό, ούτε ύφος (το ad hominem είναι μάλλον δική σας προτίμηση). Η Γερμανική πολιτική τυγχάνει μεγάλης και αυστηρής κριτικής από σοβαρά έντυπα και σοβαρούς αναλυτές στην Βρετανία, που δεν έχουν κανένα λόγω να υπερασπίζονται την κυβέρνηση Συριζα. Περίεργο να το παρουσιάζετε ως μια υποκειμενική 'επίθεση' σε ορισμένα πολιτικά πρόσωπα της Γερμανίας, όταν είναι ακριβώς το αντίθετο. Το σχέδιο Grexit του οικονομικού επιτελείου της Γερμανίας έγινε ευρύτατα γνωστό εδώ στο Η.Β. κατά την διάρκεια των 'διαπραγματεύσεων'. Αν δεν θέλετε να σκεφτείτε την όλη εικόνα και την ιστορία του πως έφτασαν τα πράγματα μέχρι εδώ είναι δικό σας σας πρόβλημα (δεν χρειάζονται εκατομμύρια σελίδες για να σκεφτείς μια κρίση και την ιστορία της). Τώρα τα περί μαγικής λύσης στην κατοχή του Συριζα είναι αστεία πράγματα που τα ρίχνετε στην συζήτηση για να αποφύγετε τα σοβαρά επιχειρήματα. Ούτε είπε κανείς ότι δεν πρέπει να γίνεται κριτική στο Συριζα επειδή οι άλλοι ήταν κατά πολύ αισχρότεροι (που ήταν και είναι), αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ότι η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να επιστρέψει στους κατά πολύ αισχρότερους γιατί παίρναν μια διορία μέχρι το επόμενο αδιέξοδο . Tα πράγματα έφτασαν μέχρι εδώ όχι επειδή ο Συριζα διαπραγματεύτηκε άγαρμπα αλλά επειδή οι πάντες γνώριζαν για τα νέα πακέτα χρημάτων που χρειαζόταν η χώρα -κάτι που δύσκολα θα περνούσε από το Γερμανικό κοινοβούλιο- για την άνοδο του χρέους και της ανεργίας και την περαιτέρω πτώση του ΑΕΠ. Είναι αστείο (και θλιβερό συνάμα) να νομίζετε ότι όλα έγιναν επειδή το 'έπαιζε μάγκας' ο Βαρουφάκης.
Ασχέτως αν διαφωνείς ή όχι με το ποιόν του Βαρουφάκη το γεγονός είναι ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να μπουκάρει μέσα στο σπίτι σου.ΕπίσηςΚανένας δεν έχει δικαίωμα να μπουκάρει σε κλειστές συνελέυσεις πανεπιστημιακών / επιμελητηριών / δικαστικών συμβουλίων.Συμφωνούμε σε όλα τα παραπάνω η επιλέγουμε α λα καρτ?
@ trolloloΤο έχω ξαναπεί ότι έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί δεν ψήφισα ποτέ ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε κάποιο χαζο-αριστερό σχήμα που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως και στην περίπτωση του «πρώτη φορά αριστερά» Σύριζα που ξέσκισε ότι μνημόνιο βρήκε μπροστά του.Τώρα η καραμέλα είναι γνωστή: τα 40 χρόνια! Τα πετάμε έτσι χύμα και όπου πιάσει. Τους στήνουμε όλους μαζί απέναντι, τους δείχνουμε με το δάχτυλο να κοιτάνε οι αφελείς αυτούς και να μην βλέπουν την γύμνια μας. Μόνο που δεν είναι όλα ίσα κι όμοια και στην μεγάλη τους πλειοψηφία αυτά τα 40 χρόνια δεν τα κυβέρνησε η δεξιά. Αν εξαιρέσεις τα τρία χρόνια του Μητσοτάκη που προσπάθησε να πάρει μέτρα για να βάλλει την οικονομία σε σωστό δρόμο (και απέτυχε) και τα 6 περίπου του Καραμανλή, όλα τα άλλα τα κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ.Μη μου μιλάς εμένα για 40 χρόνια λοιπόν, αυτά να τα λες εκεί που σε παίρνει. Στην συντριπτική πλειοψηφία των 40 χρόνων υπεύθυνο είναι το (επίσης αριστερό) ΠΑΣΟΚ. Τώρα οι περισσότεροι απ αυτούς βέβαια (πιθανόν και συ να είσαι ένας απ αυτούς) έχουν μετακομίσει στην Κουμουνδούρου, έχουν αναβαπτισθεί στην νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται Σύριζα και το παίζουν πλέον αμόλυντοι και αναμάρτητοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα!Ομολογώ πάντως πως είναι προς τιμήν τους, για όσους δεν έφυγαν αλλά παρέμειναν σ αυτό το κόμμα, ότι προσπάθησαν να κάνουν με την συγκυβέρνηση το κατά δύναμη για να βοηθήσουν την πατρίδα σε μια κοινή προσπάθεια.Ακόμα όμως και όπως το θέτεις, ε ναι, αυτή η κυβέρνηση – μπάχαλο ξεπερνάει σε αρρωστημένες καταστάσεις όχι τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων αλλά του τελευταίου αιώνα τουλάχιστον:Υπουργοί να τσακώνονται μεταξύ τους, σκάνδαλα από την πρώτη στιγμή (Κατρούγκαλος, Μηλιός κλπ), το πρωί να μην έχουν λεφτά να πληρώσουν, το μεσημέρι να τα βρίσκουν και το βράδυ να μην ξέρουν τι έχουν και τι τους γίνεται,να κυνηγάνε την προβολή με life style τσιπούρες με φόντο την Ακρόπολη,να διαψεύδουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό!Να βρίσκονται κάθε μήνα στην ίδια θλιβερή κατάσταση: θα πληρώσουν ή όχι τους μισθούς;Τι να πρωτοπεί κανείς γιαυτό το θλιβερό και πανάθλιο τσίρκο; Κάποτε γελάγαμε με τον Αμίν Νταντά και τον Μουγκάμπε. Προφανώς ο Θεός μας τιμώρησε γιατί μας έστειλε κάτι αντίστοιχο και γελάνε πια οι άλλοι με μας.Δεν είναι ανοησία λοιπόν, είναι απλά η πραγματικότητα: 40 χρόνια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτό το 6 μηνών τσίρκο της «πρώτη φορά αριστερά»!Όσο για την ανεργία και μόνο το γεγονός ότι παραδέχεσαι έστω και έμμεσα ότι μειώθηκε (έστω και λίγο) μου φτάνει, ευχαριστώ για την παραδοχή. Η επί πλέον μείωσή της το πρώτο καιρό του Τσίπρα δεν σημαίνει ότι έκανε κάτι το βλαστάρι σας, ως γνωστόν μέχρι τώρα δεν έχει κυβερνήσει, η επί πλέον μείωση προήλθε από την (όποια) δυναμική είχε αναπτυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.Πήγαινε λοιπόν και στήσου τώρα στα ΑΤΜ και ζήτα κι άλλα φιασκο-δημοψηφίσματα για να ψηφίζετε μαζικά και περήφανα τα «ΟΧΙ» και η τσιρκο-κυβέρνησή σας να τα μετατρέπει σε «ΝΑΙ», να σας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια σας και να νοιώθετε ευτυχισμένοι γιαυτό. Μα τι παίρνετε πια και δεν μας το λέτε;ΥΓ. Ο Αντωνάκης δεν έφυγε, τον έδιωξε ο λαός στις εκλογές που εσείς προκαλέσατε. Και σ αυτό φταίει; Ας ψηφίζατε Πρόεδρο Δημοκρατίας να έμενε σ αυτόν η «καυτή πατάτα», αλλά φαίνεται ότι ο Τσίπρας σας, προτιμούσε να δει Πρόεδρο τον ασάλευτο Πάκη αντί του Δήμα έστω κι αν έκανε την θυσία και γινότανε πρωθυπουργός! Να τους χαίρεστε και τους δύο!!!
Αυτός έχει μπουκάρει στις ζωές μας, στις δουλειές μας και στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και την ενόχλησε που ένας φωτογράφος μπούκαρε - και αν - στον κήπο τους? Καλή μας Δανάη, να είσαι ευγνώμων που δεν μπούκαραν τίποτα κατεστραμμένοι από την πολιτική του άντρα σου, γιατί τότε δεν θα ήσουν εδώ να κάνεις καταγγελίες.
Διότι ως γνωστόν και χιλιωειπωμένο, 5 χρόνια μνημονίου (συν το PSI) δεν κατέστρεψαν κανέναν, ο κακός Βαρουφάκης τα έκανε όλα, το έχουμε ξαναπεί άλλωστε. Αααααχ ποτέ δε θα αλλάξει ο Έλληνας δυστυχώς.
.@ trollolo Ο Βαρουφάκης και ο Τσιπράκος και όλη αυτή η trellolo-παρέα υποσχέθηκαν ότι θα σκίζανε τα μνημόνια, θα ξαναδίνανε τις μειώσεις από μισθούς και από συντάξεις θα κάνανε επαναπροσλήψεις των απολυμένων κλπ κλπ. Έτσι ξέρω και γω να βγω πρωθυπουργός. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι με τις κουλαμάρες τους αύξησαν την ανεργία (που είχε αρχίσει να μειώνεται) και κατάφεραν να κάνουν μεγάλο και εξέχον θέμα κάθε μήνα το γεγονός αν θα βρούνε λεφτά να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις (που με τους άλλους δεν είχε γίνει ως τώρα).Και επειδή όπως λες ο Έλληνας δεν θα αλλάξει ποτέ καλά έκανες και ψήφισες «όχι» ώστε να είσαι περήφανος που αυτοί το κάνανε «ναι».Και τώρα κάτσε στην ουρά περιμένοντας να πάρεις την κατάντια σου (τα 60 ε) υμνώντας τους και σιγοτραγουδώντας σε ρυθμό trollolo!
Dimitri from Athens έχεις απόλυτο δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι χάρη μου έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση που με τη ριζοσπαστική της πολιτική δε μου άφησε ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα, με γλίτωσε όμως από ώρες αναμονής στα ΑΤΜ. Θυμήθηκα κιόλας τον φίλο σου τον Αντωνάκη ο οποίος απόρησε πως μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με 60 ευρώ την ημέρα αλλά παραδόξως δεν απόρησε πως ζει ένας άνθρωπος με βασικό μισθό ούτε 500 ευρώ το μήνα.Το θέμα είναι ότι όλοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση αλλά στον καθένα αναλογεί κι ένα μερίδιο ευθύνης. Είναι ανόητος (για να το πω κομψά) όποιος όμως θεωρεί ότι 40 χρόνια τέτοιων πολιτικών ωχριούν μπροστά σε αυτούς τους 6 μήνες.Όσον αφορά την ανεργία, γελάω. Πότε μειώθηκε η ανεργία; Ένα τρίμηνο με ένα ποσοστό 0,κάτι τοις εκατό; Και το προηγούμενο τρίμηνο μειώθηκε λίγο επί Τσίπρα, τι πάει να πει αυτό; Μην πετάμε βλακειούλες που ακούμε στα κανάλια, εντάξει; Η ανεργία ήρθε για να μείνει, το ποσοστό της δεν πρόκειται να πέσει κάτω απο το 25% για πολλά χρόνια ακόμα όποια πολιτική κι όσα μνημόνια κι αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα.Ελπίζω κι εσύ να είσαι περήφανος που ψήφιζες κόμματα που μας έφεραν μέχρι εδώ για να σε πείσουν ότι ακόμα αυτοί είναι οι ικανοί και οι "άλλοι" είναι οι ανίκανοι που μας κατέστρεψαν. Μια χαρά όμως, πάνω στην ώρα έφυγε η γάτα ο Αντωνάκης για να πέσει στον επόμενο η καυτή πατάτα και εκείνος πλέον να νίπτει τας χείρας του.
Μάλλον Ανέλ είναι ο Τρολωλός, και γι αυτό στηρίζει τον Τσίπρα. Λαϊκές δεξιές απόψεις έχει, ξενόφοβες και πσεκαζμένες (πιστεύει π.χ. πως την 11 Σεπτεμβρίου την έκαναν οι Αμερικανοί). Η τελευταία του εμμονή (μετά τους Γερμανούς) είναι πως όσοι σχολιάζουν τα σχόλιά του στο site είναι το ίδιο άτομο. Το λέει και στο προφίλ του, μάλιστα. Τρέχα γύρευε.
"Μάλλον Ανέλ είναι ο Τρολωλός, και γι αυτό στηρίζει τον Τσίπρα"Το τερμάτισες Ελέν Ντελάν (ή όπως αλλιώς γράφεις) δεν πάει άλλο. Πιες ξυδάκι, θα βοηθήσει πιστεύω.