ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.7.2015 | 07:23

οχι ρε φιλε παλι ακμη..

απο που να αρχισω και απο που να τελειωσω..ειλικρινα εχω βαρεθει δν αντεχω αλλο!! λοιπον εγω ειμαι ενα αγορι 17 χρονων το οποιο και τι δν εχω κανει στο προσωπο μου! τοσες θεραπειες..τοσα λεφτα..αλλα και παλι εμφανιστηκε η ακμη! πριν απο 2 χρονια δλδ το 2013 αφου μετα απο τοσες θεραπειες πηγα στο δερματολογο μου και μου εδωσε κατι χαπια τα οποια ειχαν αψογα αποτελεσματα μεσα σε 2 μισι μηνες τα σπυρακια σταματησαν να βγαινουν χαθηκαν εντελως! απλως ειχαν μεινει λιγα σημαδια..στη περιοδο ομως 2014-2015 αφου πλεον ειχα σταματησει πλεον να παιρνω χαπια μετα απο 6 μηνες θεραπεια. Αντε να εβγαζα 2-3 το πολυ! αυτο ομως μεχρι πριν 3 μερες που ξαφνικα απο κει που ημουν μια χαρα απλως ειχαν μεινει καποια σημαδια σηκωνομαι και βλεπω καποια σπυρακια στο προσωπο μου λεω ενταξει μωρε ενα ,δυο ειναι θα φυγουν την επομενη ομως δλδ 24/7/15 οσο πηγαινε εβγαζα παραπανω..δν υπαρχει πιο απαισιο συναισθημα..μονο αυτοι που το εχουν βιωσει και το βιωνουν το καταλαβαινουν μονο αυτοι!! την δευτερα θα κλεισω ραντεβου παλι σε δερματολογο! δν φτανει που περναω δυσκολες στιγμες απο οικογενειακα..εχω και τα σπυρακια απο πανω δλδ ενταξει..μια φορα να σηκωθω και να δω το προσωπο μου να ειναι μια χαρα γινεται ? δν γινεται..ποναω μεσα μου αρκετα! εχω μαθει τα παντα για την ακμη και για τα σπυρακια! και για οσους εχετε ουλες απο ακμη οι λυσεις ειναι μονο 2!! 1) ειναι το χημικο πηλινγκ για ακμη! 2) ειναι το laser το οποιο ειναι η πιο καλυτερη μεθοδος για να απαλλαγειτε μια και καλη απο τα σπυρακια,και τις ουλες!! σκευτομαι τωρα που θα παω στο δερματολογο οτι αν μου πει η λυση ειναι να κανεις laser εχω φτασει σε σημειο να κανω τα παντα μονο και μονο να μου φυγουν τα σπυρακια και τα σημαδια απο το προσωπο μου μονο αυτο θελω αν μου πει παλι βαλε αυτες τις κρεμες αλοιφες και διαφορες μαλακιες θα σηκωθω και θα φυγω δν κανουν απολυτως τπτ!
5
 
 
 
 
σχόλια
Και εγώ τα ίδια με εσένα έχω!απο 13 χρόνων έχω ακμή.εχω βάλει ότι κρέμες υπήρχαν αλλά δεν έκαναν τίποτα.πηρα και αντιβιωσεις πάλι τίποτα !τελικα έκανα την βαριά θεραπεία για έξι μήνες και πραγματικά το πρόσωπο μου δεν είχε ίχνος απο σπυράκια! Το καλοκαίρι κατα την διάρκεια των διακοπών είχα γεμίσει σπυράκια στα μάγουλα και γύρω απο τα χείλη.πηγα αμέσως στον δερματολόγο μου και μου έδωσε μια αντιβίωση που είχα ξαναπάρει αλλά αυτή την φορά έκανε δουλειά αλλά προσωρινά!λιγες μέρες πριν την περίοδο έβγαλα σπυράκια στα μάγουλα αλλά το θεώρησα φυσιολογικό.δεν ήταν όμως γιατι τώρα εχω γεμίσει όχι μόνο στα μάγουλα αλλά και στο πηγούνι και στο μέτωπο που ποτέ δεν είχε πρόβλημα !δεν ξέρω τι να κάνω!
Ειλικρινα, διαβαζοντας την εξομολογηση αυτη ειναι σαν να διαβαζα καποια δικη μου εξομολογηση...Οπως κι εσυ εχω περασει απο διαφορες φασεις ακμης και εχω δοκιμασει πολλες θεραπειες!! Κανε υπομονη, κανε την ερευνα σου και βρες εναν καλο γιατρο ο οποιος θα παρει το ιστορικο σου και θα σε παρακολουθει συστηματικα...ακομα κι αν ξαναχρειαστουν χαπια, τωρα γνωριζεις τη διαδικασια και λογικα ο κυκλις θεραπειας θα ειναι μειωμενος. Παραλληλα, να ξερεις πως για τα σημαδακια και τις κοκκινιλες υπαρχουν λυσεις. Εχω δει τη διαφορα με τα ιδια μου τα ματια!! Και κατι τελευταιο που μπορει να σου φανει θεωρητικο και επουσιωδες, αλλα ειναι σημαντικο, ειναι η ψυχολογικη κατασταση! Το στρες σιγουρα δυσκολευει τα πραγματα. Ακολουθησε τη θεραπεια που θα σου συστησει ενας καλος γιατρος ευλαβικα, ηρεμησε και πανω απ'ολα περνα καλα! Πολλες φορες το προβλημα ειναι πολυ περισσοτερο στο μυαλο μας χωρις να ειναι τοσο σημαντικο! Καλη τυχη!
Πο σε καταλαβαινω απολυτα,τεσσερα και κατι χρονια με ταλαιπωρει η ακμη εχω παει σε δυο-τρεις δερματολογους εχω πληρωσει τα κερατα μου και ακομα τιποτα.Τι να πω υπομονη και ελπιζω καποια στιγμη να σταματησει να μας ταλαιπωρει
Μην υποτιμας την ιατρικη συμβουλη. Σε καποιους ανθρωπους η ακμη ειναι απλως αναποφευκτη. Θελει σχολαστικοτατη υγιεινη, πχ να απολυμαινεις μεχρι και το κινητο, δε μιλαμε για μαξιλαροθηκες και τετοια. Και μακρια τα χερια σου, φυσικα. Πηγαινε σε σοβαρο δερματολογο και ρωτα τον για ισοτρετινοϊνη και τις επιπλοκες, συνεπειες. Επισης να θυμασαι οτι η προσωπικοτητα σου δεν εχει να κανει με το αν εχεις και λιγα σπυρακια, εφηβος εισαι στο κατω κατω. Ειναι δυσκολο, αλλα θα περασει.
Το χημικό peeling με έχει βοηθήσει πολύ, κάποια σημαδάκια που είχα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και γενικά έχει βελτιωθεί πολύ η εμφάνιση του δέρματος που τώρα είναι πιο λαμπερό. Ακόμη και αν κάνεις laser (που όσον αφορά τις ουλές μπορεί να έχει πιο άμεσο αποτέλεσμα) θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις peeling κάποια στιγμή. Πάντως είναι σημαντικό να έχεις μια καλή ρουτίνα καθαρισμού και απολέπισης και να αποφεύγεις τις τροφές με πολύ ζάχαρη (γλυκά, λευκό ψωμί, τα γνωστά).