Και επίσημα πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Και επίσημα πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
8

Όπως αναμενόταν, η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υπό την παρουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση των κομματικών οργάνων του κόμματος για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι του κόμματος μέχρι την άνοιξη του 2016 όταν και αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους 6 μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα.

«Η πατρίδα μας διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τις μερες εξαρτάται αν θα προχωρήσει μπροστά. Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι 6 μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ημασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.

«Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη των θυσιών.

Σύμφωνα με το μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα. «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης», είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

«Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουμε να είναι δυναμικά παρόντες», ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως απεργάζεται σχέδια πόλωσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε επίσης με πολύ θερμά λόγια στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και προσδιόρισε και την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κόμμα. «Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο, του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων. Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να συνδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε, προτάσσοντας την ανάγκη της εθνικής ενότητας.

Τέλος φρόντισε να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως το κόμμα του εργάζεται υπερ της εθνικής ενότητας. «Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται. Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Είναι η παράταξη της γνήσιας κοινωνικής ευαισθησίας. Η παράταξη που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παραγωγή, τη δημιουργία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ" Πηγή: www.lifo.grΚαι τον Άδωνι, τον Βορίδη, το Γιακουμάτο, το Βαρβιτσιώτη κλπ, τι θα τους κάνουν;
Είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ και απαιτώ να γίνει τώρα 30 αυγούστου εκλογή προέδρου απο την βάση. Πάτε καλά τι νομιμοποίηση έχει ο Μειμαράκης; Να κάνει τί; Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να κάνει στροφές είτε προς το κέντρο είτε προς την δεξιά; Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω έναν τύπο που δεν έχει ψηφιστεί απο την βάση. Έχω άδικο; Ο λαός της ΝΔ δεν πρέπει να αποφασίσει προς τα που πάει το κόμμα; Τι πάει να πεί είναι κρίσιμες οι στιγμές, κυβέρνηση έχουμε του τσίπρα και ο λαός όρισε την ΝΔ αντιπολίτευση δεν καταλαβαίνω τι παριστάνουν τώρα. Υγ. Στις τελευταίες εκλογές ο μειμαράκης πήρε 42,5χιλιάδες ψήφους όταν ο άδωνις πήρε 74χιλ. στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Να ξεκουμπιστεί να φύγει να έρθει ο Βορίδης.
Καλό νέο για όσους θεωρούν πως στην ΝΔ αξίζει η μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Νεποτισμός (μπαμπάς και θείος βουλευτές), σκάνδαλα (έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για τα εξοπλιστικά και για ξέπλυμα), σεξιστικές δηλώσεις και τσαμπουκάς καφενείου (πχ. εναντίον του Κακλαμάνη). Προσωποποίηση της παλιάς καλής ΝΔ δηλαδή...
Αγαπητέ, ο Μειμαράκης ως φοιτητής, ήταν εκ των πρωτεργατών της κίνησης της Βόλβης που ζητούσε την μετατροπή της ΝΔ σε κόμμα αρχών με δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία και ήταν αυτός που μετέτρεψε την ΟΝΝΕΔ από μια ακροδεξιά οργάνωση των Μιχαλολιάκων και των Μανωλάκων σε μια σύγχρονη δεξιά και εν πολλοίς φιλελεύθερη νεολαία - για τα ελληνικά δεδομένα. Μπροστά σε ορισμένα "στελέχη" που ενδιαφέρονται για την ηγεσία, αυτός ο συγκροτημένος κεντρώος και μετριοπαθής πολιτικός είναι ογκόλιθος. (Αυτό το κειμενάκι το πήρα έτοιμο απο τον Καρίπογλου γιατί με εξέφραζε απόλυτα).Όσον αφορά τα υπόλοιπα, επειδή βλέπω άρχισε η λασπολογία ήδη:1) Όσον αφορά το γενικότερο στυλ ομιλίας του δεν χρειάζεται να σχολιάσω καν. Δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία του ως πολιτικού, με τις απόψεις του και με τις πολιτικές του αποφάσεις. Διάβασα ότι είναι και ακροδεξιός σε χτεσινό άρθρο - επειδή βρίζει. Λίγη σύνεση παιδιά, κι ο Χειμωνάς βρίζει, είναι ακροδεξιός?2) Όσον αφορά τον νεποτισμό, ένα πράγμα φτάνει να πω. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ. Τι θα πει νεποτισμός? Αν δεν τους θεωρούσαμε ικανούς δεν θα τους ψηφίζαμε. Η Κωνσταντοπούλου τι είναι δηλαδή?Και για τον geo_1990 απο κάτω: Δυστυχώς θα γίνει η ψηφοφορία απο την βάση, απλά θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη. Κάτι με το οποίο διαφωνώ και θα έπρεπε να διαφωνείς κι εσύ - γιατί να έρθει κάθε πασόκος και κάθε συριζαίος να ψηφίσει για τον πρόεδρό σου; Αν είσαι ΝΔ θα πρέπει να εμπιστεύεσαι τα μέλη του κόμματός σου. Ο Άδωνης και ο Βορίδης ήρθαν στην ΝΔ τα τελευταία χρόνια, ούτε καν την πονάνε την παράταξη. Ακροδεξιοί είναι, στο ΛΑΟΣ δεν είχαν μέλλον, κι ήρθαν στην ΝΔ. Καλοί σαν βουλευτές και πολύ τους είναι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.Και τέλος, είναι δυνατόν να θέλεις, ως νεοδημοκράτης, να αφήσει η ΝΔ αυτήν την στιγμή την χώρα και να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της; Κι αν προκυρηχθούν εκλογές ξαφνικά τι θα κάνει? Θα βγει με έναν καινουργιο πρόεδρο χωρίς καν πρόγραμμα, χωρίς συντεταγμένη την παράταξη; Τις γελοιότητες του Σύριζα θα κάνουμε;Αν είναι έτσι τότε δεν ξαναψηφίζω εγώ ΝΔ.
K_vi, είμαι δεξιός και όχι κεντρώος. Η ΝΔ είναι δεξιό κόμμα όχι κεντρώο. Είναι η μετεξέλιξη της ΕΡΕ και όχι της ένωσης κέντρου. Ο Μειμαράκης όσο καλός και να τον θεωρείς δεν είναι εκλεγμένος, δεν μπορείς να τον επιβάλλεις στο κόσμο του κόμματος δεν του έχουμε δώσει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Τα κόμματα αλλάζουν συνεχώς μετασχηματίζονται είτε αριστερότερα είτε δεξιότερα συνεχώς. Αν ο κόσμος της ΝΔ επιθυμεί να πάει δεξιότερα είναι δικαίωμα του. Δεν με ενδιαφέρει η παράταξη, τα κόμματα τα ψηφίζουμε για την ιδεολογία τους και την ικανότητα τους να διαχειρίζονται την εξουσία, τι να τον κάνω τον καραμανλή που ήταν παντελώς ανίκανος να διαχειριστή τα οικονομικά του κράτους. Αν θεωρείς τον Βορίδη και τον Άδωνι δεύτερους μέσα στην ΝΔ ας κάνουμε εσωκομματικές εκλογές να δούμε ποσα απίδια πιανει ο σάκος.
Αγαπητή, η ΟΝΝΕΔ μετά την μετατροπή της από τον Μεϊμαράκη σε φιλελεύθερη νεολαία με δημοκρατική οργάνωση, δολοφόνησε τον Τεμπονέρα. Με κατηγορείς για λασπολογία αλλά εγώ έγραψα για συγκεκριμένα περιστατικά. Αντίθετα εσύ κατέφυγες σε τακτικισμούς.. η αιτιολόγηση σου στο (1) δεν αναφέρεται στο σχόλιο μου, αλλά σε κάτι που διάβασες σε άλλο αρθρο, τον τραμπουκισμό βουλευτή εκτός γραμμής τον βαφτίζεις τρόπο ομιλίας και για τα σκάνδαλα σιωπή... Για τον νεποτισμό φαίνεσαι αρκετά οργανωμένη για να μην ξέρεις πως για τα βλαστάρια τους οι κομματάρχες ενεργοποιούν τον κομματικό μηχανισμό και τα ρουσφέτια τους για να τα προωθήσουν.... Δημοκρατικό; Επίσης αν νομίζεις πως θα χαριστώ στην Κωνσταντοπούλου είσαι γελασμένη...Αλλά δεν σου κρατάω κακία, αφού συμφωνούμε πως ο Μεϊμαράκης είναι ο κατάλληλος άνρωπος για αρχηγός της ΝΔ...
@geo Η ΝΔ δεν είναι η ΕΡΕ. Είναι όπως λες μετεξέλιξη. Από την δεξιά ΕΡΕ, έγινε κεντροδεξιά και φιλελεύθερη ΝΔ. Ο κόσμος φυσικά και δεν την θέλει σκέτη δεξιά και ακροδεξιά (υπάρχουν οι ΑΝΕΛ, το ΛΑΟΣ, και η Χρυσή Αυγή αν θέλουν ακροδεξιά) γι'αυτό και έχουν πέσει τα ποσοστά της. Γι'αυτό και έφυγε ο Σαμαράς. Αν είναι να έρθει ένας ακόμα πιο δεξιός απο τον Σαμαρά ζήτω που καήκαμε. Και φυσικά αν ψηφίσουν όλοι οι συριζαίοι κανέναν τέτοιο, τότε τα αποτελέσματα φυσικά δεν θα είναι αντιπροσωπευτικά του τι θέλουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Μια λύση για να ψηφίσει η βάση θα ήταν το αντίτιμο να είναι 20 ευρώ κι όχι 2. Αλλά τέλος πάντων, όποιος και να έρθει πρέπει να έρθει όταν επιστρέψει η ομαλότητα στην χώρα, κι όχι τώρα.@jijics Όσον αφορά τα σκάνδαλα που αναφέρεις, περιμένω την εκδίκαση πριν κατηγορήσω κάποιον. Αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Γι'αυτό και δεν απάντησα κάτι.Για τον χαρακτήρα του ανθρώπου, και τον τρόπο που μιλάει, συμφωνώ μαζί σου και δεν μου αρέσει καθόλου που είναι βωμολόχος. Μπορεί να το έχει διορθώσει τώρα βέβαια, γιατί έχω καιρό να τον ακούσω να μιλάει έτσι. Απλά δεν κρίνω απο εκεί την πολιτική του νοοτροπία και ικανότητα (άσε που μερικούς που έχει στολίσει, πολύ καλά τους έκανε). Είναι ένας 60χρονος άνθρωπος, μεγάλωσε σε άλλες εποχές με άλλες νοοτροπίες, όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να έχει τις δικές μας ευαίσθησίες περι σεξισμού. Πιστεύω πως είναι ανοιχτόμυαλος όμως και διορθώνεται. Αυτό εννοούσα πριν, κανένας τακτικισμός.Τέλος για τον νεποτισμό επιμένω. Όσο και να προώθησε π.χ. ο Μητσοτάκης τα παιδιά του (ο οποίος παρεπιπτόντως έχει 4 παιδιά και μόνο τα 2 έχουν ασχοληθεί με την πολιτική), αν δεν τα ψήφιζε ο κόσμος δεν θα έβγαιναν ποτέ βουλευτές. Εγώ ας πούμε θεωρώ την Ντόρα πολύ αξιόλογο πολιτικό. Θα την έβλεπα και πρόεδρο τώρα (θα με φάει ο geo απο πάνω).