Βουλευτής θηλάζει το μωρό της μέσα στη Βουλή

Βουλευτής θηλάζει το μωρό της μέσα στη Βουλή Facebook Twitter
10

Μια τρυφερή εικόνα μητρότητας. Η φωτογραφία της Victoria Donda Perez να θηλάζει την μόλις 8 μηνών κόρη της ενώ βρίσκεται στο Κογκρέσο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, προκαλώντας μεγάλες συζητήσεις, εάν αυτό είναι άσεμνο ή όχι.

Δεν χρειάζεται όμως να προσπαθήσει κανείς. Αν δεν θυμηθεί τη δική του μάνα, μπορεί να σκεφτεί τους μεγάλους ζωγράφους της Ευρώπης. Την Βρεφοκρατούσα Παναγιά των ελληνικών νησιών. Την μεταπολεμική Ελλάδα, όταν ακόμα η ειλικρίνεια δεν είχε κηλιδωθεί από την ανάστροφη υποκρισία των politically correct.

Αυτή είναι μια εικόνα μεγάλης ομορφιάς. Και δυνατή, σαν τη ζωή την ίδια

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημόσιος θηλασμός: το νέο εθνικό debate

Διάφορα / Δημόσιος θηλασμός: το νέο εθνικό debate

Οι μητέρες που συμμετέχουν στους δημόσιους θηλασμούς –φέτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή σε 53 πόλεις της Ελλάδας– χαιρετίζονται ως γενναίες και πρωτοπόρες από τη μια και στιγματίζονται ως επιδειξιομανείς και ξεδιάντροπες από την άλλη.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περικοπές Τραμπ κλείνουν κλινικές για τον HIV σε δεκάδες χώρες

Διεθνή / Οι περικοπές Τραμπ κλείνουν κλινικές για τον HIV σε δεκάδες χώρες

Το πρόγραμμα που έσωσε 26 εκατομμύρια ζωές από τον HIV ξηλώνεται από τις περικοπές Τραμπ. Νέα έρευνα καταγράφει κλειστές κλινικές, 16.000 χαμένες θέσεις και υπηρεσίες πρόληψης που σταμάτησαν σε δεκάδες χώρες.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Διεθνή / Ισπανία: Θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες

Το νομοσχέδιο επεκτείνει τους χώρους όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, απαγορεύει το κάπνισμα στους ανηλίκους κάτω των 18 ετών, εξομοιώνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τα προϊόντα καπνού και αυστηροποιεί τους κανόνες για την πώληση τους
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΛΙΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ

Διεθνή / Χούλιο Ιγκλέσιας: Μηνύει την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ισπανίας και ζητά 50.000 ευρώ

Ο τραγουδιστής κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Γιολάντα Ντίαζ, κατηγορώντας την για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, και ζητά αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Kαθόλου άσεμνο δεν είναι, και καθόλου προκλητικό. Είναι όμως απαράδεκτο.Οπως και αν ένας πατέρας έφερνε το μωρό στη δουλεια του και το ταιζε με το μπιμπερό. Οπως κι αν πάει ο/η οποιαδήποτε εργαζόμενος/η στη δουλειά με το παιδί το/της και το ταϊζει και ασχολειται μαζί του (γιατί το 8μηνο, εκτός από φαϊ θέλει και παιχνίδι μάλλον-δεν θα κάτσει αμίλητο και ακούνητο).Ας έπαιρνε άδεια αν δεν είχε που να το αφήσει. Ας μην πατούσε εκείνη τη μέρα.Μάλλον η μάνα τούτη έχει το συνηθες σε πολιτικούς σύνδρομο "να κάνω κάτι να συζητηθώ να γίνει ντόρος".
Το παιδί που θηλάζει μπορεί να θέλει τάισμα κάθε ώρα, άρα να το αφήσει κάπου είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Κατά τα άλλα, ναι, κάθε εργαζόμενος θα έπρεπε να παίρνει 1 χρόνο γονική άδεια. Αλλά δεν είναι εργαζόμενη, βουλευτής είναι. Να παραδώσει την έδρα επειδή έκανε παιδί; Να μην πατάει στο Κοινοβούλιο για 1 χρόνο; Αν "εκείνη τη μέρα" ήταν μια κρίσιμη ψηφοφορία; Κι όλα αυτά για κάτι που δεν είναι ούτε άσεμνο, ούτε προκλητικό;
Δεν εχω καμια αντιθεση στο δημοσιο θηλασμο αλλα αυτο μου κανει λιγο λαϊκισμο, δηλαδη "Α εγω η μανα θα θηλωσω τωρα το μωρο μου" και μαλλον περιμενοντας καποιος ανοητος να την κραξει για να χει πατημα να του τα "χωσει" και να κερδισει τη συμπαθεια των μαναδων. Παντως δεν ξερω ποσο θα πρεπε να λειπει απο το σπιτι ή ποσο σημαντική ειναι εκεινη η συνεδριαση που πηρε και το μωρο μαζι.Αν δεν υποβοσκει κατι απο αυτα που προανεφερα τοτε καλα εκανε..
Η συγκεκριμενη υπουργος παιρνει το παιδι της μαζι απο τους πρωτους μηνες της ζωης του..Αυτο ειναι κατι που επαναλαμβανεται συνεχως στην συγκεκριμενη βουλη..
To ωραίο είναι ότι του έχει και παιχνιδάκια !Τώρα για το θέμα του δημόσιου θηλασμού, να πω την αλήθεια, στο παρελθόν μου δημιουργούσε μια αμηχανία... Δεν κατηγορούσα τις γυναίκες που το έκαναν ποτέ αλλά μια αμηχανία την είχα.Από τότε που θηλάζει η γυναίκα μου (ακόμα στο σπίτι, καθώς το μωρό είναι νεογέννητο), κατάλαβα πόσο φυσιολογικό και απαραίτητο είναι να υπάρχει ο θηλασμός όποτε το παιδί το χρειάζεται. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να καταλαβαίνω αυτούς που τους δημιουργεί αμηχανία, όταν ακόμα οι ίδιοι δεν έχουν γίνει γονείς.
Ο θηλασμός πρέπει να είναι μαγική αίσθηση και πολύ αγνή, αλλή η οποιαδήποτε Βουλή δεν είναι ο καταλληλοτερος χώρος για να θηλάσεις το μωρό σου. Και δεν μιλάω απο αποψη σεμνοτυφίας, αλλα από άποψη του ότι η Βουλή υπάρχει για ενα συγκεκριμένο σκοπο και αυτός καλώς ή κακώς δεν είναι ο θηλασμός. Τέλος, τα μωράκια είναι τοσο ευαισθητα στο περιβάλλον τους, που ειναι αποδεδειγμενο οτι προτιμάνε ήσυχους και ήρεμους χώρους, ειδικά όταν τρώνε και όχι πολύβουους και γεμάτους ανθρώπους όπως η Βουλή.
Ότι κατηγορούμε τις θηλάζουσες μητέρες για άσεμνες όταν τρέφουν δημοσίως τα μωρά τους, αλλά εκθειάζουμε το καινούργιο 3 χιλιοστών φόρεμα της χ σελέμπριτι με φόρα παρτίδα ολόκληρο το σιλικονούχο στήθος της, ειλικρινά με ξεπερνάει!