Χρήστος Θηβαίος κατά πάντων! - Είπε στην παρουσιάστρια να μην κάνει ραδιόφωνο και να πάει για δουλειά στα λιπάσματα

Χρήστος Θηβαίος κατά πάντων! - Είπε στην παρουσιάστρια να μην κάνει ραδιόφωνο και να πάει για δουλειά στα λιπάσματα Facebook Twitter
24

Ο τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος έχει προκαλέσει πληθώρα σχολίων με τη συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή της Δέσποινας Αυγερίδου, στον FM100. Το hashtag #thivaios που έγινε trend στο ελληνικό twitter είναι ενδεικτικό των όσων είπε ο καλλιτέχνης...

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον τραγουδιστή να παίρνει αντιμνημονιακή θέση και να επιτίθεται στη συμφωνία και την Ευρώπη.

Στη συνέχεια όμως άρχισε να σχολιάζει την ελληνική κατάσταση λέγοντας πως υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που δε θέλουν να δουλέψουν και τόνισε πως όλοι περιμένουν μια θέση στο δημόσιο και ζουν από τη σύνταξη των γονιών τους πίνοντας φραπέ.

Πρόσθεσε επιπλέον πως υπάρχουν άπειρες δουλειές και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως είναι 52 ετών και δουλεύει από τα 13 ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού, αλλά δεν πήγε ποτέ να δουλέψει σε θέση διευθυντή ή στην επιχείρηση των γονιών του.

Ο τραγουδιστής συνέχισε λέγοντας πως οι καφετέριες είναι γεμάτες και μετά ρώτησε την παρουσιάστρια τι πτυχίο έχει και ποια είναι η δουλειά της. Η παρουσιάστρια του απάντησε πως είναι χημικός, αλλά δουλεύει στο ραδιόφωνο και εκείνος στη συνέχεια της είπε πως αυτό δεν είναι παραγωγική δουλειά και πως θα έπρεπε να δουλεύει στα λιπάσματα. Παράλληλα τη ρώτησε να του πει και τι είναι το πέλετ και τα βιοκαύσιμα και τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν μας χρειάζονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, αλλά εργάτες. Η δημοσιογράφος υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας πως αν αυτή πρέπει να πάψει να δουλεύει στο ραδιόφωνο, τότε θα πρέπει και εκείνος να σταματήσει να τραγουδά. 

Η συνέχεια περιελάμβανε τον Χρήστο Θηβαίο να λέει πως μπορεί να ζήσει την οικογένειά του με 15 ευρώ τη μέρα και λέει πως το να μεταναστεύεις είναι η εύκολη λύση, αλλά είναι λάθος μια και κατά τον ίδιο θα πρέπει όλοι αν μείνουν εδώ και να παλέψουν.

Πολιτισμός
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Άκουσα ολόκληρη τη συνέντευξη και παρατήρηση την εξής αξιωσημείωτη αντίφαση : ενώ ξεκινάει με το γνωστό επαναστατικό αντιευρωπαικό αφήγημα "πιστεύω στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό δεν είναι Ευρωπαική ένωση αλλά προστασία της Budensbank", καταληγει στο "να μην πάτε εξωτερικό φυγόπονοι, να δουλέψετε εδώ και καμάρι σας για 15E την ημέρα και ανασφάλιστοι", το οποίο μπορώ να εκλάβω είτε ως αποθέωση του ακραίου φιλελευθερισμού, είτε ως αποθέωση σοσιαλισμού με πενιχρότατα μέσα και "λιτό βίο", είτε μία ελιτίστικη αφυψηλού στάση ζωής τύπου 'Μαρίας Αντουανέτας'.
Η πλάκα είναι ότι - από ένα σημείο και μετά - θα μπορούσε να μας λέει ακριβώς τα ίδια και να είναι "φιλομνημονιακός": Δουλειές υπάρχουν, μπορείς να ζήσεις με 300 ευρώ, οι καφετέριες είναι φίσκα, οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν, θέλουν να παρασιτούν πίνοντας καφέ και να δουλέψουν στο δημόσιο, clasic. Εντάξει είναι και αυτό μία άποψη.
"υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που δε θέλουν να δουλέψουν και τόνισε πως όλοι περιμένουν μια θέση στο δημόσιο και ζουν από τη σύνταξη των γονιών τους πίνοντας φραπέ"Έτσι είναι οι αλήθειες. Πονάνε.
Έτσι ακριβώς είναι! Παρότι ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που περιγράφει ο Θηβαίος(αν εξαιρέσεις τον φραπέ),πρέπει να παραδεχθώ πως έχει δίκιο!Είναι,πάντως,ειρωνικό που το σωστό αυτό σχόλιο το κάνεις με ψευδώνυμο "ο υιός του Yo"!Οι άλλοι περιμένουν τα χρήματα του μπαμπά για να ζήσουν,εσύ για να αυτοπροσδιοριστείς,πρέπει να αναφέρεις τον μπαμπά σου,καταργώντας το νόημα του ΑΥΤΟπροσδιορισμού!!
"τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν μας χρειάζονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, αλλά εργάτες. Η δημοσιογράφος υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας πως αν αυτή πρέπει να πάψει να δουλεύει στο ραδιόφωνο, τότε θα πρέπει και εκείνος να σταματήσει να τραγουδά."Μπραβο στην κοπελα, επειδη απο λογια του αερα εχουμε μπουκτισει πια. Ας παρει την τσαπα ο Θηβαιος και ας δειξει τον δρομο αν τα πιστευει αυτα που λεει.
Πολύ άδικη σύγκριση γιατί των pearl jam Η συγκεκριμένη πρόκειται για μια από τις καλύτερες ζωντανές εμφανίσεις στην ιστορία της ροκ.Πάντως ούτε ο Vedder μπορεί να πει με αξιοπρέπεια το "ο Γοργίας".
Τελικά οποιαδήποτε τοποθέτηση και να έχει κάποιος, αν είναι ξερόλας (για να μην πω τίποτα χειρότερο) τα ίδια στερεότυπα χρησιμοποιεί ως επιχειρήματα...Αναφέρει πως έχει διδακτορικό... Σε ποια ειδικότητα έχει διδακτορικό και κάνει τέτοιες αναλύσεις;
Η δεκαετία του 80 ήταν καταστρεπτική για τους δεκάδες χιλιάδες έλληνες φοιτητές που πήγαν να σπουδάσουν στην Ιταλία. Κομματικοποίηση άνευ προηγουμένου, κλίκες και αυτόματη ηθελημένη γκετοποίηση για ανθρώπους που πήγαν στην Ευρώπη για να μάθουν και να ανοίξει το μυαλό τους και αντί να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες, γύρισαν πιο τούβλα από ότι ήταν. Κανένας τους δεν έκανε παρέα με Ιταλούς, όλοι την είδαν αριστεροί και έκαναν μόδα τον Αστερίξ και τον Λούκυ Λουκ σε μια χώρα με κορυφαία μουσεία και παγκόσμιες όπερες, απο τις οποίες δεν πέρασαν ούτε απ'έξω. Άνθρωποι που κλείστηκαν στο μίζερο εαυτό τους, περιμένοντας τα λεωφορεία της ΜΕΤΤ και του Κωτσίδη που θα τους έφερναν τα τάπερ με τα φαγητά σε μια χώρα με μια από τις καλύτερες κουζίνες του πλανήτη. Τι να λέμε τώρα!
Και με τι γκαφρά να φάνε στην καλύτερη κουζίνα του κόσμου ρε φίλε? Ο πατέρας μου έμενε με 500 άτομα και τρώγανε κάτι σάπια γνιόκι να πούμε. Μην βλέπεις που εμείς μεγαλώσαμε κυριλέ μέχρι το 09, δεν ήταν όλοι έτσι
Ο "αντιμνημονιακός λόγος" (το πιο γελοίο αφήγημα απ΄την μεταπολίτευση και δώθε) είναι καλό να ακούγεται. Κι ειδικά όταν ακούγεται απ΄τα βάθη τού μεσοπελάγου με 15 μπωφόρ τρικυμία από τούς Θηβαιους αυτού τού κόσμου.Απ΄το απίστευτο παραλήρημα του κρατάω ως μετανάστης ο ίδιος το εξής:"Η μετανάστευση είναι εύκολη λύση".Οχι. Ειναι τρομερά δύσκολη λύση κι ακόμα δυσκολότερη όταν δεν έχεις καθόλου καβάτζες ενώ την επιχειρείς.Ειναι ήττα, δραπέτευση, είναι αναποδογύρισμα κόσμου, είναι αναπροσαρμογή στα μεγαλύτερα μέχρι τα μικροσκοπικότερα πράγματα, είναι τεράστια επένδυση ενέργειας με καθόλου εγγυημένα αποτελέσματα, είναι συναισθηματική κι εγκεφαλική καταιγίδα, είναι μοναξιά κι ειναι και ο στόχος τής προσωπικής νίκης ως καυσιμο για να ανταπεξέθει κάποιος σε όλα αυτά.Παντως, το μόνο πού ΔΕΝ είναι είναι "ευκολη λύση".Ανόητε. Εντεχνε. Συριζαίε.
Ας κρατήσει λοιπόν, τα 15*30= 450 ευρώ/ μήνα, για να ζήσει την οικογένεια του και με τα υπόλοιπα ας ανοίξει μια βιομηχανία παραγωγής λιπασμάτων για να τονώσει την παραγωγή. Γιατί, καλά είναι στα λόγια να στέλνεις τον άλλο να δουλέψει...αλλά που να πάει να δουλέψει...σε ποια παραγωγική μονάδα να πάει να δουλέψει η χημικός; Ή εννοούσε να φτιάχνει μόνη της λιπάσματα...Και κάτι ακόμα...ναι χρειάζονται εργάτες...αλλά ο εργάτης(για να είναι εργάτης) θα πρέπει να δουλέψει σε μία καπιταλιστική επιχείρηση, της οποίας εσείς οι αριστεροί - έντεχνοι, είστε πολέμιοι...και η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση που συμπαθείτε, αποφάσισε να αποτελειώσει, αυτό που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι π@@@@ρες, με την υπερφορολόγηση της...
Η μετανάστευση είναι η εύκολη λύση. Αντί να κάτσετε να τυλίγετε βρώμικο με 400 μαύρα για να πάει επιτέλους μπροστά αυτή η χώρα.Πριν απο 50 μέρες πέθανε η μάνα μου και ακόμα τρέχουμε για χαρτιά για να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ μαγαζί. Φαντάσου τι θέλει για να ανοίξεις επιχείρηση.Στην Ελλάδα η θα παίρνεις λεφτά απο το δημόσιο ή θα παίρνεις μαύρα. Αλλιώς σήκω φύγε όπως είσαι.
Την άκουσα την συνέντευξη. Πάρα πολύ ευγενική η κοπέλα, νομίζω έπρεπε να τον βάλει στην θέση του πολύ πιο έντονα. Κατ'αρχάς έγινε προσωπική επίθεση εναντίον της κάποια στιγμή (εκεί που την ρώτησε τι έχει σπουδάσει και της είπε να δουλέψει στα λιπάσματα - έλεος). Αλλά κι εκεί που λέει ότι με 15 ευρώ ζει κάθε μέρα την 5μελή οικογένεια του, θα τον ρωτούσα τι ακριβώς τους ταίζει (λέει ο ανεκδιήγητος "δεν τρώμε 10 μπριζόλες και 10 μπιφτέκια την ημέρα, και δεν χρειαζόμαστε mall και fena" - έλεος, πόσο λαικιστής μπορείς να γίνεις, λες και το μπιφτέκι και το ζάρα είναι είδη πολυτελείας). Μα τα 15 ευρώ ίσα ίσα φτάνουν για δύο γάλατα, ένα κουτί δημητριακά, ένα πακέτο μακαρόνια και λίγο τυρί, αν υποθέσουμε οτι αυτά φτάνουν για 5 άτομα την μέρα που δεν τρώνε βραδυνό, βγάζοντας απ'έξω ενοίκια, λογαριασμούς, και λοιπές ανάγκες. Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά συγχύστηκα πρωί πρωί.
Τα σπάω με απόλυτο τρολάρισμα Θηβαίου, από την μία ξεκινάει μια αντιμνημονιακή λαίλαπα για να εξελιχθεί σε ένα καταπέλτη κατηγοριών εναντίων του αγνού, παρθένου και αμόλυντου λαού. Αποτέλεσμα να τον βρίζουν όλες οι πλευρές και εγώ να τον αγαπάω λίγο περισσότερο.