Ο Χρήστος Θηβαίος απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη του

Ο Χρήστος Θηβαίος απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη του Facebook Twitter
3

Συγγνώμη ζητά ο Χρήστος Θηβαίος για τις δηλώσεις του σε ραδιόφωνο που ξεσήκωσαν αντιδράσεις. Με ανάρτηση του στη σελίδα του στο Facebook ο γνωστός ερμηνευτής ζητά συγγνώμη από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αυγερίδου δεχόμενος ότι την προσέβαλε ενώ για τις δηλώσεις του περί νέων που πίνουν όλη την ημέρα καφέ και δεν δουλεύουν, αναφέρει ότι  «πρόθεση μου ήταν να καυτηριάσω την «αριστοκρατική» αντίληψη που υπάρχει σχετικά με την εργασία». Η δήλωση του καταλήγει με την φράση: «Θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος όταν εκφέρω δημόσιο λόγο».

Η ανάρτηση:

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αυγερίδου γιατί στην προχθεσινή συνέντευξη, που είχε την καλοσύνη να μου πάρει, την πρόσβαλα ως εργαζόμενη και ως δημοσιογράφο, παρότι δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Επίσης πιστεύω ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που ασκήθηκαν, κυρίως τα τελευταία χρόνια, δημιουργήσαν τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στους νέους ανθρώπους. Πέρα από κάθε αμφιβολία.

Πρόθεση μου ήταν να καυτηριάσω την «αριστοκρατική» αντίληψη που υπάρχει σχετικά με την εργασία, σε κάποια μειοψηφία της νεολαίας, και γι' αυτό υπερέβαλα. Ξέρω ότι, μπροστά στις δοκιμασίες που περνάει η μεγάλη πλειοψηφία των νέων, αυτό είναι τουλάχιστον δευτερεύον.

Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη και από όσους είχαν την ατυχία να ακούσουν τη συνέντευξη και ένιωσαν οργή και απογοήτευση.

Θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος όταν εκφέρω δημόσιο λόγο.

 

Με εκτίμηση

Χρήστος Θηβαίος

Ο Χρήστος Θηβαίος απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη του Facebook Twitter

Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΑΜΟΥΗΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΝΔΩΝΗ

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκαν 53 κειμήλια από τη Βουλγαρία – Μενδώνη: «Πήραμε πολύτιμα εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια»

Τα 53 εκκλησιαστικά κειμήλια που επέστρεψαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, ύστερα από 109 χρόνια, παρουσιάστηκαν το Σάββατο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
THE LIFO TEAM
ΛΙΑΜ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ΝΟΕΛ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ΤΑΙΝΙΑ OASIS

Πολιτισμός / Oasis: Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ εξηγούν γιατί δεν προβλήθηκε η συμφιλίωση των αδελφών Γκάλαχερ

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε θετικές κριτικές, ωστόσο ορισμένοι θεατές αναρωτήθηκαν γιατί δεν παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο τα δύο αδέλφια «έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου» μετά την οριστική ρήξη της σχέσης τους το 2009
THE LIFO TEAM
Βίλεμ ντε Κούνινγκ: Η γυναίκα με τα δύο στόματα επιστρέφει δίπλα στον Ρέμπραντ

Πολιτισμός / Βίλεμ ντε Κούνινγκ: Η γυναίκα με τα δύο στόματα επιστρέφει δίπλα στον Ρέμπραντ

Έχει δύο στόματα, φορά ψηλοτάκουνα και κοιτάζει κατάματα όποιον την πλησιάζει. Εκατό χρόνια μετά τη φυγή του στην Αμερική, ο Βίλεμ ντε Κούνινγκ επιστρέφει στην Ολλανδία και φέρνει τις πιο ανήσυχες εικόνες του στο μουσείο των μεγάλων Ολλανδών ζωγράφων.
THE LIFO TEAM
Τι μύριζε μια κηδεία στην Κύπρο πριν από 3.400 χρόνια;

Πολιτισμός / Τι μύριζε μια κηδεία στην Κύπρο πριν από 3.400 χρόνια;

Δύο πήλινα αγγεία από την Εποχή του Χαλκού έκρυβαν κάτι πιο εύθραυστο από τα πολύτιμα κτερίσματα: ίχνη λουλουδιών, δημητριακών και φωτιάς. Μια νέα μελέτη αναζητά τη χαμένη αισθητηριακή πλευρά των αρχαίων ταφικών τελετών.
THE LIFO TEAM
Γιατί μια γυναίκα κουβαλούσε ένα στρώμα 23 κιλών στο πανεπιστήμιο;

Πολιτισμός / Γιατί μια γυναίκα κουβαλούσε ένα στρώμα 23 κιλών στο πανεπιστήμιο;

Μια επτάωρη διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ έφερε ξανά στο προσκήνιο μια εικόνα του 2014: μια φοιτήτρια, ένα μπλε στρώμα και ένα έργο τέχνης που ανάγκαζε τους περαστικούς να πάρουν θέση.
THE LIFO TEAM
Ο Όλιβερ Τουίστ ίσως ήταν γυναίκα: Η ξεχασμένη ιστορία που βρέθηκε 190 χρόνια μετά

Πολιτισμός / Ο Όλιβερ Τουίστ ίσως ήταν γυναίκα: Η ξεχασμένη ιστορία που βρέθηκε 190 χρόνια μετά

Μια νεαρή γυναίκα τιμωρήθηκε επειδή ζήτησε να βγει από το πτωχοκομείο όπου ζούσε. Οι μαρτυρίες που βρέθηκαν τώρα στα αρχεία ίσως αποκαλύπτουν μια άγνωστη πηγή έμπνευσης του Καρόλου Ντίκενς.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σχολίασα αρνητικά αυτά που είπε ο Θηβαίος σε άλλο ποστ, αλλά πιστεύω ότι δεν χρειαζόταν να ζητήσει συγνώμη. Είπε την άποψη του γιατί πρέπει να ζητήσει συγνώμη για αυτό;Είπε την γνώμη του, είπαμε εμείς τη δική μας. Διάλογος να γίνεται. Βέβαια ενδεχομένως έφαγε τόσο διαδικτυακό κράξιμο που παίζει να τρόμαξε. Από την άλλη, αν ήθελε να ζητήσει συγνώμη για τους λόγους π αναφέρει καλά έκανε.