Αιφνίδιος θάνατος μαθητευόμενης σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου - Συνδικαλιστές καταγγέλλουν τις κακές συνθήκες εργασίας

Αιφνίδιος θάνατος μαθητευόμενης σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου - Συνδικαλιστές καταγγέλλουν τις κακές συνθήκες εργασίας Facebook Twitter
7

Μία νεαρή Ουκρανή μαθητευόμενη υπάλληλος ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο πέθανε αιφνιδίως, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού, οι οποίοι καταγγέλλουν τις κακές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό Ζακύνθου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η εκπαιδευόμενη μαθήτρια Ουκρανικής καταγωγής λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της και κατά την μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε ανακοίνωση μετά το τραγικό συμβάν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει ότι η «εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων».«Οι βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό... Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, οι οποίοι αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση», αναφέρει μεταξύ άλλων.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δηλαδη θα πρεπει να κανουμε διακοπες στα κρατικα κεντρα αναψυχης που προσβαση εχουν αποκλειστικα τα μελη του κομματος? Ιδιωτικη πρωτοβουλια με κρατικο ελεγχο για τα δικαιωματα του εργαζομενου δεν γινεται? Αρα ή Β. Κορεα ή εξοντοτικες αποικιοκρατικες συνθηκες δουλειας?
όταν αφήνεις επίτηδες τον κρατικό έλεγχο να γίνει μη-λειτουργικός, είναι πολύ εύκολο να επικαλείσαι μετά τη νομιμότητα. Η αλήθεια είναι ότι με τα σημερινά πλαίσια ελέγχου, η ιδιωτική πρωτοβουλία ξεσαλώνει, ο κόσμος αγανακτεί και εκεί παίζουν το παιχνιδάκι τους οι οπαδοί της υποτιθέμενης ελεύθερης οικονομίας. Ακόμη κι αν συστηματικά ελέγξεις τις επιχειρήσεις αυτές πάντα μπορούν να απειλούν ότι θα πάρουν των ομματιών τους και θα φύγουν για χώρες με πιο ελαστική νομοθεσία - κι αυτό μερικοί το ονομάζουν ελευθερία εμπορίου. Την ίδια στιγμή μάς φταίνε οι μαύροι που πουλάνε μαϊμούδες... Λυπάμαι αλλά η μοναδική διαφορά ανάμεσα σε ένα απατεώνα και έναν επιχειρηματία τέτοιου είδους είναι η γραβάτα. Και το εννοώ το "τέτοιου" είδους, γιατί εγώ δεν είμαι ισοπεδωτικός όπως οι φιλελέδες οι οποίοι θεωρούν ότι σε όλες τις χώρες όλα είναι ωραία και τους έχει μείνει μόνο η Βόρεια Κορέα (των κακόμοιρων!) για να την επισείουν ως φόβητρο στο πόπολο. Αυτό ήταν το νόημα της τρολιάς μου λοιπόν για όσους δεν κατάλαβαν (ή προσποιήθηκαν ότι δεν κατάλαβαν)
Ειδικα στο κομματι του τουρισμου που τα περιθωρια κερδους ειναι απο ικανοποιϊτικα ως καλα το να δωσεις 751 ευρω το μηνα στο 8ωρο + ενσημα δεν ειναι αδυνατο για τον εργοδοτη. Να δωσει το κρατος φορολογικο κινητρο στους επενδυτες αλλα να τους εχει απο κοντα στον ελεγχο της φοροδιαφυγης και στις συνθηκες εργασιας που επικρατουν..
Είναι ψεύτες αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει μονο στα μεγάλα ξεοδοχεία αλλά και σε ενοικιαζόμενα που προσλαμβάνουν 1 άτομο για τη σεζόν να τους κρατήσει την επιχείρηση χώρις να έχει δυνατότητα ρεπό 12 ώρες τη μέρα για 700 ευρώ. Η κατάσταση είναι τραγική χωρίς κανένα σεβασμό προς τον εργαζόμενο. Πρέπει να ντρέπονται.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια της κοπέλας και κουράγιο στους υπόλοιπους εργαζόμενους που τέτοια ψυχολογία πρέπει να βγάλουν τη σεζόν.