Αρχίζει το κρυφτό με την Τρόικα στην Αθήνα

Αρχίζει το κρυφτό με την Τρόικα στην Αθήνα Facebook Twitter
4

Το μεγάλο κρυφτό ξεκινά την Πέμπτη, ημέρα που αναμένονται οι επικεφαλής της τρόικας, μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια.

 

Με την έναρξη του προγράμματος των επαφών στα Υπουργεία, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στο ΤΑΙΠΕΔ, ξεκινά και ένας αγώνας δρόμου, ώστε να μείνουν εντός κτιρίου τα στελέχη, αποφεύγοντας τα Μέσα Ενημέρωσης. 

 

Η άφιξη των Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (EKT), προμηνύεται επεισοδιακή και για να αποφευχθούν συναντήσεις με κάμερες, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ίσως εκπονηθεί σχέδιο όπως αυτό του Μαρτίου όταν σύμφωνα και με το ΒΗΜΑ, υπήρξε μυστική μεταφορά των τεχνικών κλιμακίων από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Ωστόσο η αυτοκινητοπομπή έγινε αντιληπτή, από το πάρκινγκ του ξενοδοχείου αναχώρησης.

 

Τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να αποσαφηνιστούν ώστε να γίνουν οι προβλέψεις και να δοθούν τα χρονοδιαγράμματα του νέου μνημονίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως το 2018.

 

Όλα θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί ως τις 20 Αυγούστου, καθώς την ίδια ημέρα λήγει το δεύτερο καλοκαιρινό ομόλογο της ΕΚΤ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ και τα λεφτά δεν υπάρχουν. Οι υπηρεσίες της ΕΕ και του ΔΝΤ ωστόσο βρίσκονται παραδοσιακά σε αργία τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Τα δύο βασικά σημεία του ελέγχου της τρόικας:

-Το βάθος της ύφεσης το 2015 και το 2016 μετά τα capital controls. Η Κομισιόν βλέπει «βουτιά» ως 4% του ΑΕΠ φέτος, αντί για ανάπτυξη 2,5% που προέβλεπε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014.

-Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το ποσό που προβλέπεται στο πακέτο είναι 25 δισ. ευρώ. Τα πρώτα 10 δισ. ευρώ θα δοθούν αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και ακολουθούν το Φθινόπωρο τα stress test των τραπεζών για να διαπιστωθούν οι περαιτέρω ανάγκες.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τι ζούμε! Η Τρόικα στην Αθήνα! Α, ρε Τσίπρα καυμένε. Πως την πάτησες έτσι; ό,τι κι αν είπες το ακριβώς αντίθετο έγινε. Μήπως τελικά έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε; ό,τι μας λέει θα έχουμε στο μυαλό μας ότι θα γίνει το αντίθετο!
Μήπως πρέπει να πάρουν κάποια πρωτοβουλία τα ΜΜΕ και να εγκαταλείψουν το κυνήγι με τις κάμερες ;Αυτού του είδους τα (....)ρεπορτάζ δεν έχουν αποδώσει τίποτα ειδησεογραφικά και μόνο ερεθίζουν τον πληθυσμό κι'αυτούς τους υπαλλήλους όλων των αποχρώσεων που προσπαθούν να κάνουν την όποια δουλειά τους.Ας δώσομε όλοι πρόσβαση και χώρο (γιατί χρόνος δεν υπάρχει), να γίνει ό τι συμφωνήθηκε.
Ε ναι βεβαία. Τώρα που ήρθαν οι δικοί μας στην εξουσία τα ΜΜΕ να κάνουν την πάπια για το θέμα αυτό.Οταν ομως οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν κανει παντιέρα τους τροικανους στα Υπουργεία και τα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης έστηναν μπλόκα στις εισόδους τους ήταν ολα καλώς καμωμένα.Τωρα που δεν έχουν πολιτικό όφελος απο αυτό ας το γυρίσουμε στη τρελή.Να τους λέμε θεσμούς, να κατεβάζουμε τις κάμερες όταν περνάνε, κλπ. κλπ.ΝΑ πιουν μέχρι τέλους το ποτηριον τούτο λέω εγώ!Να λουστούν με τη μεγίστη δυνατή δημοσιότητα ολα όσα δαιμονοποιούσαν!