«Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή και θα φθάσουμε μέχρι και τον φούρνο!»

«Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή και θα φθάσουμε μέχρι και τον φούρνο!» Facebook Twitter
Ο νέος υπουργός κατά την χτεσινή ορκωμοσία. (Nikos Libertas / SOOC)
10

«Αυτό που χρειάζεται στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουμε τις φωτιές που δεν έχουν σβήσει ακόμα. Στο υπουργείο υπάρχουν φωτιές που κατατρώγουν την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real Fm.

«Ένα άμεσο πρόβλημα που έχουμε είναι το θέμα της φοροδιαφυγής και δεν πρέπει το καλοκαίρι του 2015 να χαθεί ούτε ένα ευρώ φόρος από αυτό που χάθηκε το καλοκαίρι του 2014. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά». «Είναι για μένα η ώρα να επιβεβαιωθεί αν όλα αυτά που έλεγα τόσα χρόνια ήταν λόγια του αέρα ή ανέξοδη κριτική ή αν ήταν υλοποιήσιμα. Και αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο δεν έχω καμία διάθεση να το χάσω», υπογράμμισε ο νέος υπουργός και συμπλήρωσε:

«Πρέπει όλοι να ζητάμε την απόδειξή μας, όλοι να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες τα φαινόμενα φοροδιαφυγής όπου τα διαπιστώνουμε, να καταλάβουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα και είναι πατριωτικό μας καθήκον να τη χτυπήσουμε».«Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή και θα φθάσουμε μέχρι και τον φούρνο, διότι όλοι πρέπει να πληρώσουν», τόνισε.«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε στην αγορά συνεργεία του ΣΔΟΕ, συνεργεία της Ειδικής υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων, την Οικονομική Αστυνομία. Θα υπάρχει μία πλήρης ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πράγματα. Μόνο τον στρατό δεν θα κατεβάσουμε», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Θα δουν σκηνές που θα τρίβουν τα μάτια τους. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν αυτή η κυβέρνηση που επιβάλει τόσο δύσκολα φορολογικά μέτρα να αφήσει οποιονδήποτε να κλέβει έστω και ένα ευρώ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως υπάρχει σχεδιασμός στο υπουργείο για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής . Δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν τα χαμηλά στρώματα όταν κάποιοι κάνουν πάρτυ, ανέφερε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «the party is over».


Για τις off shore εταιρείες είπε ότι είναι ένα εθνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπισθεί με τη σειρά του.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
τελικα καμια διαφορα απο τους προηγουμενουςοταν ακουω τετοια ,ειμαι σιγουρη οτι θα κυνηγουν τα ευρουλακια του καθε μικρομαγαζου που παλευει να μην κλεισει κι οι μεγαλοκαρχαριες κανουν γλεντιαεχουν υπ οψη τους αυτοι οι κυριοι οτι υπαρχουν εμποροι ανασφαλιστοι αυτη τη στιγμη ,που δεν εχουν να πληρωσουν τις εισφορες τους;
Αγαπητέ Τρύφων μιάς κα ανέφερες φούρνο, ελπίζω πραγματικά να γίνουν όπως τα λες τα πράγματα, με τη σειρά:Οικονομικοί δολοφώνοι εσωτερικού / εξωτερικούΑπατεώνεςΛαμόγιαΜικροκομπιναδόροιΦούρνος που βρίσκεται στο Κουκάκι, κοντά στο σπίτι που μένει ο Γίαννης ο Βαρουφάκης.Αν και κάνουν εξαιρετικό ψωμί, τέλεια κουλούρια salonica's με cranberry (σε πολλούς αρέσουν και τα γλυκά τους, εγώ τα βρίσκω πολύ ζαχαρωτά) έχουν ένα σοβαρό ελλάτωμα: δεν δίνουν απόδειξη, παρά μόνο σε κάποιους. Αυτό συμβαινει πάνω απο 3 χρόνια τώρα.Σε χρεώνουν το ΦΠΑ και πάνε να το φάνε.Ο κόσμος ουρές.Άμα ζητήσεις απόδειξη σε κοιτάνε περίεργα και καμμία φορά σου λένε ότι το ξέχασαν.Δεν είναι καθόλου περίεργο να μην έχει κάποιος φορολογική συνείδηση Τρύφων (νομίζεις μας έχετε πείσει ότι θα ενδιαφέρεστε για το κοινό συμφέρον;) άλλα όσοι δεν σκοπεύουν να αποδώσουν το ΦΠΑ για το δικό τους καλό, θα ήταν συνετό να μην προσπαθόυν να μου το χρεώσουν.Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ηλεκτρολόγους, γιατρούς, κλπ που δεν διαθ´ετουν τιμοκατάλογο, και αν δεν είσαι υποψιασμένος πας αδίαβαστος, αλλά για οτιδήποτε έχει αναγραφόμενη τιμή. Από τυρόπιτα και καφέ, μέχρι ψάρια και οικοδομικά υλικά.Όποιος πληρώνει φπα και δεν απαιτεί νόμιμο παραστατικό είναι άξιος της μοίρας του και χορηγός των φοροκλεφτών.
Ο επιχειρηματιας δε κερδίζει μόνο το ΦΠΑ που σου χρεώνει αν δε δώσει απόδειξη. Ένας εφοριακός σε και αυτούς που κράζω παραπάνω ή ένας λογιστής θα μας εξηγούσε αναλυτικότερα. Σίγουρα θα δηλώνει μικρότερα κέρδη από τα πραγματικά. Αυτό σημαίνει πως ο μισθωτος πληρώνει στάνταρ χρήματα σε φόρο ενώ ο επιχειρηματιας και ο ελευθερος επαγγελματιας μπορεί να δηλώνει ψίχουλα σε σχέση με αυτά που βγάζει. Αυτό πλέον όπως είδαμε με το τελευταίο μνημόνιο δε μας συμφέρει. Όσο υπάρχουν υπόνοιες φοροδιαφυγής τόσο θα ανεβαίνουν οι συντελεστές , κάτι που είναι άδικο και δυσβασταχτο για όσους είναι νόμιμοι. Άρα δε συμφωνώ με "όσοι δεν σκοπεύουν να αποδώσουν το ΦΠΑ για το δικό τους καλό, θα ήταν συνετό να μην προσπαθόυν να μου το χρεώσουν" γιατί μοιάζει σαν να αποδέχεσαι την εισφοροδιαφυγη αν περιέχει έκπτωση. Απ την τσέπη σου τα παίρνει λοιπόν όχι μόνο γιατί σου πουλάει κάτι άλλα επειδή αργότερα το κράτος θα μαζέψει χρήμα απ τις σίγουρες πηγές: μισθωτούς, συνταξιούχος και αυξηση φπα σε προϊόντα σουπερμάρκετ που αγοράζουν όλοι. Οπότε μη δέχεσαι να μη παίρνεις απόδειξη και αν κάποιος έχει ξεφύγει τελείως υπάρχει νούμερο καταγγελιών που δε ξέρω αν ισχύει ακόμα είναι το 11012.
Η φορολογική συνείδηση δεν διαφέρει από την εμπιστοσύνη.Χτίζεται. Δεν προκύπτει ξαφνικά, ούτε και μπορεί να προκύψει όταν δίδονται δεκάδες αντικίνητρα, από την άνιση φορολογική πολιτική και τις τρύπες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, μέχρι τη συνολική δομή της οικονομίας μας και την εικονική εκδοχή της δημοκρατίας μας. Νομίζεις είναι τυχαίο που σε χώρες που προηγείται υψηλό επίπεδο διαβίωσης και άρτια οικονομία, παρατηρούνται στους πολίτες όλα τα υγειή συμπτώματα φορολογικής συνείδησης;Να στο πω και πιο λαϊκά, όπως μιλάνε τα περίπου 300 λαμόγια στη βουλή, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι ο μισθουλάκος τους (6.000 εικονικά, 20.000 πραγματικά).Πρώτα θα σταματήσουν να κλέβουν οι ίδιοι και να μας **μάνε, σκορπώντας τα λεφτά από τους φόρους μας αριστερά και δεξιά, ικανοποιώντας μικροπολιτικά συμφέροντα, ατομικά συμφέροντα και τα συμφέροντα τρίτων, μετά θα φτιάξουν ένα άρτιο σύστημα που να μην έχει τρύπες, μετά θα ξηλώσουν / φυλακίσουν όσους χρηματίστηκαν με παραδειγματικές τιμωρίες και μετά θα αρχίσουμε να νοιώθουμε περήφανοι που πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ ή ΦΜΑΠ ή όπως θες πες το και ΦΠΑ.Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, έχουμε κάθε λόγο να νοιώθουμε **λάκες όσοι πληρώνουμε, και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ.Θα σου πω ένα πολύ μικρό παράδειγμα.Δεν γίνεται εγώ ως ένας ασήμαντος ιδιώτης να καταφέρνω να χτίζω νόμιμα 100 μ2, ποιότητα Α με 1000 ευρώ το μ2 και το κράτος, ολόκληρη Ελληνική Δημοκρατία, να χτίζει επίσης νόμιμα 20.000 μ2, ποιότητα Β, με 1600 το μ2 με εργολάβο το Μπόμπολα, ο οποίος τυχαίνει να έχει και τα διόδια και 2-3 άλλα μαγαζάκια που επωφελούνται από ειδικά καθεστώτα, και δυστηχώς, δεν είναι ο μόνος. Και αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα.Παράλληλα δεν έχει υπάρξει ούτε ένας άξιος υποψήφιος τα τελευταία 10 χρόνια. Μόνο **λάκες και λαμόγια.Τι νομίζεται, ότι με μικρο-αλλαγές και δανειακές συμβάσεις που πολλαπλασιάζουν το χρέος και το σπρώχνουν στο μέλλον μαζεύεται ένα τέτοιο ****ρδέλο;Για να βελτιωθεί το οτιδήποτε χρειάζεται πολύ και σοβαρή δουλειά. Όχι κομματικό branding από το παρελθόν.υ.γ. Μπήκε και στη βουλή ο Μπόμπος τώρα. Πολύ ευχάριστο αυτό για όσους πληρώνουμε φόρους.
Όταν ακούω τη φράση ''πατριωτικό καθήκον'' από υπουργούς, συγκλονίζομαι... Όσον αφορά στον κ. υπουργό, ως πρώην εφοριακός νομίζω ότι είναι σε θέση να γνωρίζει τα ''κόλπα'' τόσο εντός όσο και εκτός τειχών, και εάν θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορεί να συνεισφέρει στο κυνήγι της φοροδιαφυγής... Ας ξεκινήσει όμως εντός τειχών καλύτερα...
Μπορούμε μιας και τα σχόλια είναι ανώνυμα να κάνουμε ένα θρεντ με κουλά περιστατικά εφοριακων. Από την εφορία και την παράνοια του συστήματος που και αύριο μέρα είναι, μέχρι περιστατικά κερασμενων καφέδων, φαγητών. Ειδικές εκπτώσεις σε καταστήματα, ειδική μεταχείριση, εξωφρενικό μισθό που μάλιστα θεωρούν ότι τον δικαιούνται λόγω των εξετάσεων που περνάνε, ενώ έξω ξέρουν που θα πάνε για να τους βγει τζάμπα το τραπέζι ενώ αρκετοί τα παίρνουν από δίπλα. Η χειρότερη κάστα δυ.
Ρε σύντροφε, γιατί δεν ξεκινάς από:1. Το κεφάλαιο;2. Τους μεγαλοκαρχαρίες;3. Τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες;4. Τους έχοντες;5. Την πλουτοκρατία;Τον φούρναρη θα κυνηγήσεις ΜΩΡΕ;;; Αφήστε το, πάω Γκούλαγκ μόνος μου.