Η Αυγή μαστιγώνει τον Βαρουφάκη

Η Αυγή μαστιγώνει τον Βαρουφάκη Facebook Twitter
SOOC
9

Με ένα πρωτοσέλιδο άρθρο στον αντίποδα των διθυραμβικών σχολίων που μέχρι τώρα του αφιέρωνε, η Αυγή, επίσημο όργανο του Σύριζα, επιτίθεται στον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά και την απόδομηση που του επεφύλασσε και ο κ. Τσίπρας τηλεοπτικά.

 

Με τον "ανελέητο" τίτλο «Από γκουρού των οικονομικών... μετεξεταστέος της πολιτικής» το άρθρο αρχίζει ως εξής:

 

«Το ξεκίνημα φάνταζε ιδανικό... Όλα τα ΜΜΕ και τα social media αποθέωναν τον υπουργό, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν πολιτικό που αντιτίθετο στους δανειστές.

Το πρώτο ισχυρό θετικό σοκ ήρθε από την ελπιδοφόρα παρουσία του όταν με την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο δεύτερος αναφώνησε: ''Μόλις σκότωσες την τρόικα"», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Το κείμενο σχολιάζει ότι η συνέχεια για τον «μαθητευόμενο» πολιτικό δεν ήταν ανάλογη. «Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία χρεώθηκε (σ.σ. αν και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι ήταν εντελώς αντίθετος, αλλά την υπέγραψε κατ΄εντολήν του πρωθυπουργού), στιγματίστηκε από τη δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, βάζοντας σε μπελάδες την κυβέρνηση».

«Από τότε ο Βαρουφάκης επισώρευσε μια πληθώρα ζημιογόνων αντιφάσεων τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η φωτογράφηση στις 13 Μαρτίου στο «Paris Match» τις ημέρες που υποστήριζε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση ήταν ένα μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ για τον υπουργό, τονίζεται.

Από τότε, ξεκίνησε πλήθος μπρος-πίσω δηλώσεων του τότε ΥΠΟΙΚ για το τι γινόταν...

Από τις διφορούμενες (είπα-ξείπα) δηλώσεις σε ξένα μέσα για τα ΑΤΜ, τις τράπεζες, capital controls, μέχρι και το δημοψήφισμα.

Γράφει η εφημερίδα: «Ο ίδιος φέρεται να ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εισηγητών του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Πριν, δήλωνε: Θα είναι ανοησία να πάμε σε δημοψήφισμα». «Κακά τα ψέματα, ένα δημοψήφισμα θα είναι δραχμή ή ευρώ. Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε και δεν αφορούσε το δίλημμα».

Συνεχίζοντας τις ευθείες βολές στο πρόσωπο του «γκουρού» του «Game of Theory», όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα «Αυγή», αναφέρεται και στον τρόπο που χειρίστηκε τις καταστάσεις την ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας. «Στην κρίσιμη χρονική στιγμή του δημοψηφίσματος για εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση άδειασε τους ψηφοφόρους του επιλέγοντας να πάει στην Αίγινα για να είναι με την κόρη του. Ανέφερε δε πως αν ήταν παρών θα ψήφιζε "Ναι". Λίγες μέρες αργότερα ψήφισε "Οχι"...»

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Αν κατάλαβα καλά η Αυγή λέει τα ίδια μ' αυτά που υποστήριζαν δημοσιογράφοι που τους τραβολογάνε στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Αλήθεια τι έγινε μ' εκείνη την περίπτωση;
Παιχνιδάκια της Αυγής: τα ρίχνουμε στο Βαρουφάκη για να κρύψουμε τις πραγματικές ευθύνες εκείνων οι οποίοι τον τοποθέτησαν στη θέση του και τον ανέχθηκαν... Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι ενεργούσε χωρίς άνωθεν έγκριση...
Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τον βαρύ λογαριασμό από τα παιχνιδάκια του ΣΥΡΙΖΑ (αυτό, που όνομασε σκληρή περήφανη διαπραγμάτευση), ψάχνουν να βρουν το αποδιαοπομπαίο τράγο (με λένε Γιάνη).
Πιστεύω πως πρόκειται για την κλασσική περίπτωση του γκόμενου που άλλα θέλει πραγματικά και άλλα κάνει σαμποτάροντας υπογείως αυτά για τα οποία λέει πως προσπαθεί. Νομίζω πως δέχθηκε να μπει στην κυβέρνηση με την δική του κρυφή agenda και την ναπολεοντεια πεποίθηση ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει το έθνος στο [δικό του ] σωστό....
Δεν πιστεύω πως έγραψε τέτοια πράγματα η Αυγή.Για Τζήμερο μου κάνουν, για Μίχα, για Τέλογλου.Προβακάτσια σύντροφοι! Χάκεψαν το σάιτ και εξαγόρασαν και το δαίμονα του τυπογραφείου!