Το σκληρό μήνυμα Τσίπρα στα 32 ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ

Το σκληρό μήνυμα Τσίπρα στα 32 ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
10

Στις 11 το βράδυ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που ξεκίνησε στις πέντε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο πέρασαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο Γραμματέας της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και ο υφυπουργός Επικρατείας Τ. Κουίκ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, κατά την εκτίμησή του, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλημμα που αντιμετωπίσαμε.


Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Κατόπιν τούτων ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη.


Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου ο πρωθυπουργός τόνισε: «Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών.


Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Όταν είσαι παρτάκιας, ανερμάτιστος, τυχοδιώκτης και αρχομανής, σκέφτεσαι ΜΟΝΟΝ τον εαυτό σου.Μάς λέει ο μπαρουφολόγος "τί πέρασε..." και πρέπει να τον λυπηθούμε...Πού πήρε 11 εκατομμύρια κόσμο και μία χώρα ολόκληρη στο λαιμό του, είναι προφανώς μία ασήμαντη λεπτομέρεια...
Η λέξη έωλος δεν σημαίνει μόνο μπαγιάτικος, αλλά και ανυπόστατος, αβάσιμος...Η λέξη αίολος πρωτοεμφανίστηκε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, χωρίς να υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση για την ιστορία της σημασία της...Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ->https://sarantakos.wordpress.com/2011/12/16/eolos/
Το σκληρο μηνυμα να το στειλει στον εαυτο του. Ο απατεώνας και σίριαλ μακιαβελικός ψεύτης, που ακόμα και τα παιδια του θα πουλήσει προκειμένου να μείνει στη καραεκλα.
Καλά όλα αυτά, την αριστερά που την είδε ακριβώς, στο πορτοκαλί των σημαιών του Σύριζα;Έβαλε καμία φορολογία στις καταθέσεις εξωτερικού ή φορολογία στον πλούτο; Αυτά τα δεν προλάβαμε τα έλεγα εγώ στο γυμνάσιο όταν δεν είχα κάνει τις ασκήσεις μου γιατί έπαιζα Nintendo.Ο διαφημιστής του μέλλοντος θα κάνει ειδική μνεία στην υπόθεση rebranding του ΠΑΣΟΚ σε Σύριζα.
Ξαναποσταρω...γιατι εχω χασει τη μπαλα με αυτα που βλεπω σ αυτον τελικα τον ανεκδιηγητο!!!Καλα παρακαλαει για παραιτησεις? Θεωρει οτι προβλημα του ειναι η ΚΟ?Εχει παρει χαμπαρι οτι ολα τα οργανα του κομματος του, τον εχουν στην απ εξω?Παραιτησου οσο ειναι καιρος γιατι εκτιθεσαι ανεπανορθωτα!!!
Ωραία τα λέει ο Αλέξης. Ότι έλεγαν πιο πριν ο ΓΑΠ, Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς αλλά τότε τους τραμπούκιζαν.Περασμένα ξεχασμένα. Να ζήσετε να τους χαίρεστε.