Σήμερα η συμφωνία στο φινλανδικό Κοινοβούλιο

Σήμερα η συμφωνία στο φινλανδικό Κοινοβούλιο Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
1

Σήμερα περνάει από το ένα από τα πιο δύσκολα κοινοβούλια, το φινλανδικό, η συμφωνία της Συνόδου με την Ελλάδα, καθώς η Μεγάλη Επιτροπής της Βουλής καλείται να δώσει την έγκριση της.


Η Φινλανδία ήταν η χώρα που κράτησε την πιο σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις καθώς στον κυβερνητικό συνασπισμό συμμετέχουν οι ακροδεξιοί Αληθινοί Φινλανδοί που ζητούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είχαν δώσει εντολή στον Πρωθυπουργό τους να επιμείνει στις διαπραγματεύσεις σε ένα Grexit.

Mάλιστα οι αναφορές έκαναν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του συνασπισμού εξαιτίας των διαφοροποιήσεων σε σχέση με την Ελλάδα.

Αύριο έχει προγραμματιστεί η ψήφιση της συμφωνία από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αντί άλλου σχολίου για τη γενικότερη στάση του κυρίου Alexander Stubb όλο αυτό το διάστημα, παραθέτω απόσπασμα από σημερινό άρθρο στην Guardian τoυ γνωστού δημοσιογράφου και κριτικού τέχνης Jonathan Jones: «Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την Ευρώπη χωρίς την Φινλανδία. Μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, όμως, δεν θα ήταν Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια χώρα. Είναι ένα ζωντανό σύμβολο της Ευρώπης. Χρειάζεται την ενίσχυση της μοναδικής κληρονομιάς της, αλλά και οι Ευρωπαίοι χρειάζονται όλα αυτά που η Ελλάδα αντιπροσωπεύει».