Σταθάκης: Πιθανόν σε δύο μήνες η άρση των capital controls

Σταθάκης: Πιθανόν σε δύο μήνες η άρση των capital controls Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε στο Bloomberg πως οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, κάτι που όπως εκτίμησε «θα συμβεί μόλις τα κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία» της Ελλάδας με τους θεσμούς. 

Όσον αφορά την άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), ο υπουργός είπε ότι αυτό θα συμβεί «πιθανόν σε δύο μήνες, γιατί τα capital controls είναι πιο σύνθετο θέμα», σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Ακόμα, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, καθώς η συμφωνία προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Σε ερώτηση, αν είναι δυνατόν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στη συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός είπε ότι το νέο ταμείο θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα ταμείο εγγυήσεων παρά υλοποίησης τόσο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεων, που προφανώς δεν υπάρχουν.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, επισήμανε ότι θα έχει λιγότερη λιτότητα, καθώς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που προβλέπονται με αυτό είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2026 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις 2026: Λήγει σήμερα η προθεσμία - Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Οι πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποβολή της δήλωσής τους καλούνται να ελέγξουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία πριν από την οριστική υποβολή, ώστε να αποφύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις και κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΤΙΜΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Οικονομία / Εκπτώσεις: Γιατί οι τιμές των προϊόντων τελεινώνουν σε «,99» και πώς επηρεάζει αυτό τον εγκέφαλό μας

Η εξήγηση που δίνει η ψυχολογία για τις «τιμές γοητείας» όπως λέγονται, που αποτελούν μια παράδοση πολλών ετών, αν και η προέλευσή τους δεν είναι απολύτως βέβαιη
THE LIFO TEAM
ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ 2026 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Οικονομία / Ανακαινίζω 2026: Τι αλλάζει στα κριτήρια - Οι ιδιοκτήτες που εντάσσονται

Στις αλλαγές του προγράμματος «Ανακαινίζω 2026» συγκαταλέγεται η μείωση του ελάχιστου ποσοστού πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας από 50% σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 20% στις κλειστές κατοικίες
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια