Χαραλαμπίδου από ΣΥΡΙΖΑ : Δεν ψηφίζω τα μέτρα και δεν παραιτούμαι

Χαραλαμπίδου από ΣΥΡΙΖΑ : Δεν ψηφίζω τα μέτρα και δεν παραιτούμαι Facebook Twitter
SOOC Alexandros_Michailidis
10


«Είναι ειλημμένη απόφαση, το σχέδιο αυτό που είναι ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσω», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου στο ραδιοσταθμό «Βήμα».

 

H κα Χαραλαμπίδου πρόσθεσε ότι «είχα ψηφίσει "ναι" στην εξουσιοδότηση, για να κάνει η ελληνική κυβέρνηση διαπραγμάτευση και ήμουν ανάμεσα στους βουλευτές που δήλωσαν - μετά την ψηφοφορία - ότι αν έλθουν μέτρα λιτότητας, δεν θα τα ψηφίσουμε».


Συμπλήρωσε πως «η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι τα κόμματα αυτά, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είναι εραστές του Μνημονίου και των μνημονιακών πολιτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ένα 3ο Μνημόνιο. Εξάλλου, το είχαν προετοιμάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όχι, οι συνάδελφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ που θα το ψηφίσουν, δεν είναι και αυτοί εραστές του Μνημονίου. Καταλαβαίνω τη στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και, κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, θέλουν να δώσουν μια στήριξη στην κυβέρνηση. Είναι μια λογική, την οποία εγώ δεν συμμερίζομαι και (η οποία) λέει ότι μπορούμε, έστω και με αυτό το Μνημόνιο, να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε μια άλλη πολιτική. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι αμείλικτα, δυστυχώς και με αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία άλλη πολιτική. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει σημασία ποιος το υπογράφει και ποιος υπουργός θα υπογράφει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν».


Ερωτηθείσα αν θα παραιτηθεί από βουλευτής, η κα Χαραμπίδου είπε:«Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
«Γιατί να παραιτηθώ; Εγώ εκλέχθηκα με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτές τις θέσεις. Την έδρα μου δεν θα την παραδώσω». Αυτή η πρόταση είναι τραγική. Εκλέχθηκε με βάση το πρόγραμμα του Συριζα το οποίο έχει πλέον εγκαταλειφθεί, και αν ισχύει το «Νομίζω ότι τα πράγματα είναι αμείλικτα, δυστυχώς και με αυτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία άλλη πολιτική», σημαίνει οτι δε θα μπορέσει να εφαρμοστεί καμία άλλη πολιτική απο κανένα άλλο κόμμα. Οπότε αν το παραδέχεστε δημόσια δε καταλαβαίνω γιατί δε παραδίδετε την έδρα σας; Θα δεχόμουν να την κρατήσετε αν πηγαίνατε με το ΚΚΕ ευθέως. Στο κάτω κάτω τα ίδια θα καταλήξετε να λέτε.
Όπως σε όλες τις περιπτώσεις στο παρελθόν, από όλους τους πολιτικούς χώρους, είμαι αντίθετος στην διαγραφή βουλευτών όταν διαφωνούν με την θέληση του αρχηγού του κόμματος τους, καθώς και αντίθετος με το να απαιτείται στους βουλευτές να παραδίδουν την έδρα τους στο κόμμα όταν διαφωνούν με την κομματική γραμμή.Η κομματική γραμμή είναι έλλειψη δημοκρατίας. Στις εκλογές εκτός από κόμματα ψηφίζουμε και τους βουλευτές ως εκπροσώπους μας για να εκφράζουν την άποψη μας στην βουλή. Δουλειά τους είναι ΚΑΙ να ελέγχουν την ηγεσία του κόμματος τους. Επειδή λοιπόν περισσότεροι, καλώς ή κακώς, ψήφισαν την συγκεκριμένη κυρία ως εκπρόσωπο τους και όχι τον επιλαχόντα, η συγκεκριμένη κυρία πρέπει να παραμείνει βουλευτής είτε φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι.
Αγαπητε θεωρητικα κ μονο αυτα που αναφερεις ειναι σωστα μονο που...ενας βουλευτης εκλεγεται βαση του προγραμματος καποιου κομματος για να το νομοθετησει.Με την δικη σου λογικη λοιπον, δηλαδη σε περιπτωση αθετησης του προεκλογικου προγραμματος (σιγουρακι για τα Ελληνικα δεδομενα) θα επρεπε να παραιτητω το συνολο των βουλευτων αρα κ η Κυβερνηση, χωρις ομως να παραδιδουν εδρες κ αρα επερχετε το χαος! Θεωρητικα και μονο ειμαι κ εγω κατα της κομματικης πειθαρχιας, αλλα σκεψου το απλο που συνεβει προσφατα...αν η Αντιπολιτευση προχθες δεν ψηφιζε, με τον "δημοκρατικο" Συριζα σημερα θα ειχαμε "δραχμας" και "δραχμας δε διδω"!!!
@ IQΑυτό που αναφέρεις ως σιγουράκι (το να αθετούν τα κόμματα τις προεκλογικές δεσμεύσεις) είναι προιόν και αυτής της πρακτικής (του να διαγράφονται οι διαφωνούντες ή να παραδίδουν τις έδρες τους παραιτούμενοι, οπότε το κόμμα να μένει αλώβητο). Ενδεχομένως αν ίσχυε αυτό που αναφέρω στο πρώτο μήνυμα ίσως να μην ήταν τόσο σιγουράκι... Τα κόμματα θα είχαν μάθει να υπόσχονται λιγότερα και να τα τηρούν για να μην πέφτουν οι κυβερνήσεις τους.Νομίζω (όπως και εγώ σε πολλές περιπτώσεις) μπερδέυεις το θεωρητικό με την ορθή λειτουργία και το πρακτικό με την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν ισχύει όμως γιατί η υπάρχουσα κατάσταση είναι προιόν αμέλειας της ορθής λειτουργίας.Όσο για την τελευταία σου αναφορά, αν σε αυτό και σε άλλα ζητήματα ακολουθούσαμε το θεωρητικό δεν θα είχαμε φτάσει εδώ.
Και η χυδαιότητα συνεχίζεται: Η αντιπολίτευση που θα ψηφίσει τα μέτρα είναι πουλημένοι, εραστές του μνημονίου. Οι σύντροφοί μου του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαρά παιδιά που φοβούνται μην πέσει η κυβέρνηση.
Αλιμονο...να παραιτηθητε Κυρια μου μετα τοση συνεισφορα στη Πολιτικη ζωη του τοπου? Εδω κυρια μου κ εσεις με το 6χιλιαρο...να συμβαλετε με το πολιτικο σας αναστημα στη ληστεια των δημοσιονομικων του Κρατους! Εδω λοιπον...οι μ@@@@@@ς πληρωνουν!!!
O Συριζα όμως κατέληξε σ' αυτή τη συμφωνία με τους χειρισμούς του αυτούς τους 5 μήνες. Αν δεν ήξερε, ας μην έπαιρνε την εξουσία.Είναι υποκριτικό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να "νείπτουν τας χείρας τους" ΤΩΡΑ, αφού επί 5 μήνες κατέστρεψαν την οικονομία, τον ιδιωτικό τομέα και γονάτισαν τη χώρα. Εντελώς ανεύθυνοι. Αποδεικνύουν γιαν άλλη μια φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βουλευτιλίκι τους, και τα "ψηφαλάκια".ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.Δηλαδή τηνε ευθύνη πρέπει πάλι να την αναλάβουν οι προηγούμενοι.