Αργεντινή: Η συμφωνία της Ελλάδας ισούται με απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας

Αργεντινή: Η συμφωνία της Ελλάδας ισούται με απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας Facebook Twitter
EPA/LEO LA VALLE
8

Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους της επικρίνει η κυβέρνηση της Αργεντινής, η οποία είχε κηρύξει αθέτηση πληρωμών το 2001. Το Μπουένος Άιρες εκτιμά η συμφωνία είναι συνώνυμη της απώλειας μέρους της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αργεντινής, Ανίμπαλ Φερνάντες δήλωσε πως «πρόκειται για μια απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Το ΔΝΤ απαίτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προσυπογράψει ότι το Ταμείο θα επιβάλλει πώς θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων».

«Αυτό το οποίο προτάθηκε είναι μια σειρά πολύ σκληρών μεταρρυθμίσεων, που υποχρεώνουν την Ελλάδα να της βγει η γλώσσα έξω μισό μέτρο, να κάνει πολύ μεγάλες θυσίες», υποστήριξε ο Φερνάντες.

Δείτε όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Δυστυχώς ήταν μονόδρομος κ.Ανίμπαλ Φερνάντες. Πόσο μάλλον, που παρότι η δική σας χώρα (σε αντίθεση με τη δική μας)παραγωγός, είδαμε την προκοπή σας!
Αυτο το λέει η χώρα πού ότι επέλεξε ως μέτρο για να αντιμετωπίσει την κρίση ηταν τραγικά λάθος. Και πού είναι σε τραγελαφικά θλιβερή κατάσταση λόγω τών αποφάσεων πού πήρε.Η Αργεντινη "ξέρει" από τέτιες φάσεις.
Κατοπιν εορτης... Που ηταν ολοι αυτοι οι "φιλοι" οταν η χωρα ειχε μεινει μονη? Και δεν μιλαω ονο για Αργεντινη αλλα για ολους αυτους που παρεξηγειθηκαν με τη συμφωνια, χωρες, προσωπικοτητες, επιστημονες, δημοσιογραφοι κλπ
Είπε η χώρα που της είχαν κατασχέσει εκπαιδευτικό πλοίο του πολεμικού της ναυτικού ένα ιδιωτικό hedge fund όταν το πλοίο έκανε το λάθος και έπιασε λιμάνι σε ξένη χώρα (δεν θυμάμαι που) κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού... http://www.theguardian.com/world/2012/dec/20/argentina-sailing-ship-ghana-release Είπε η χώρα που 10 χρόνια μετά την χρεοκοπία της έχουν ακόμα πλιάτσικα σε σούπερ μάρκετ και διεθνείς δικαστικές διαμάχες για την αθέτηση πληρωμών της. Και συνεχείς καταδίκες για αυτήν την αθέτηση. Χώρα Πρότυπο... Να μιλάνε όλοι, να μιλάνε και οι...