Και γιατί δηλαδή να νοιαστούμε για τον ξυλοδαρμό του Στρατούλη;

Facebook Twitter
105

Η καινούρια μόδα των φανατικών αριστερών είναι να σε κατηγορούν για εξίσωση των άκρων όταν πας να πεις κάτι που κάνουν στραβά. Κι όταν κατηγορήθηκε η (νέα) αριστερά για χρυσαυγίτικες τακτικές, οι υπερασπιστές των τακτικών έγιναν έξαλλοι. (Το να διορθώσουν κάτι δεν τους περνάει απ' το μυαλό.)

Πριν λίγη ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ξυλοκοπήθηκε στο γήπεδο από χρυσαυγίτες.

Με τι καρδιά όμως να τον υπερασπιστείς, με τι καρδιά να τον λυπηθείς όταν ξέρεις τα τραγελαφικά που έχει υποστηρίξει κι αυτός και το κόμμα του;

Ας μη θυμηθούμε τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις τις οποίες κάλυψε απόλυτα ο ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα που μεθαύριο θα κυβερνήσει και θα ορκιστεί να τηρεί τους νόμους), ας μείνουμε μόνο στα πρόσφατα τα οποία κάλυψε με χαρά - τις επιθέσεις στους "εχθρούς", όπως ήταν ο Γερμανός πρόξενος ή οι Δήμαρχοι που -στα μυαλά των διαταραγμένων συνδικαλιστών- θα έβλεπαν τον Φούχτελ.

1) Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου στην Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος στην απολογία του υποστήριξε πως δεν χτύπησε τον πρόξενο αλλά είχε υψωμένη την γροθιά του για να διαμαρτυρηθεί όταν το πλήθος(!) του πάτησε τη φτέρνα(!) και αυτομάτως η σηκωμένη γροθιά έπεσε πάνω στον πρόξενο. Στην συνέχεια ο δεύτερος υπάλληλος υποστήριξε ότι το πλαστικό ποτηράκι με τον καφέ του προσγειώθηκε πάνω στον πρόξενο γιατί επίσης το πλήθος(!) τον έσπρωξε κατά λάθος. Οι συγκεκριμένες απολογίες κρίθηκαν από το δικαστήριο σοβαρές παρόλο που τις ξεστόμισαν ενήλικοι άνθρωποι.  [#]

2) Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ (που διαμαρτύρονται δίκαια μόνο μέχρι ενός βαθμού - είναι γνωστές οι προσλήψεις απ' το παράθυρο, σε έβαζαν ως σκουπιδιάρη γιατι δε χρειαζόταν ΑΣΕΠ και σου έκαναν απόσπαση όπου ήθελες μετά) κόντεψαν να πνίξουν έναν αντίπαλό τους και έσπασαν το δάχτυλο ενός άλλου όταν επιτέθηκαν σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης για να τα εκδικηθούν που πήγαιναν να συναντήσουν τον Φούχτελ. Στην πραγματικότητα βέβαια ο Φούχτελ ήταν στη Γερμανία και καμία σχέση δεν είχε με όσα συνέβησαν τις προάλλες. 

Δεν με ενδιαφέρει αν οι τραμπούκοι των δύο παραπάνω παραδειγμάτων είχαν δίκιο. Έχει κουράσει η δικαιολόγηση της κάθε αυτοδικίας που μάλιστα γίνεται και κατά το δοκούν. Παρ' ό,τι γενικά συμφωνώ με την (όχι κρατικοδίαιτη και βολεμένη όμως!) αριστερά και μισώ την ακροδεξιά, δεν νοιάζομαι πια καθόλου για τις δικαιολογίες ούτε της μίας ούτε της πλευράς: Ούτε για το αν ο κοντός με την γραβάτα θα συναντούσε τον Φούχτελ ούτε για το αν ο Στρατούλης είναι πρόσωπο μισητό για κάποιους. 

Ας ξέρουν όλοι ότι όσο πιο φανατικά δικαιολογούν τη βία όταν την εξασκούν αυτοί, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπληξή τους όταν η βία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ...

Για να απαντήσω και στον τίτλο του ποστ μου: Εγώ νοιάζομαι για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή, και ανατρίχιασα στη σκέψη ότι τον έδειραν - και τον λυπήθηκα στ' αλήθεια.  Όπου και όπως να γινόταν πάντως απαράδεκτο θα ήταν - είναι ένας συνάνθρωπός σου, μέχρι πού θα φτάσει το μίσος σου; Χτες ένας δήμαρχος που πήγαν να τον πνίξουν, σήμερα ο Στρατούλης του Σύριζα, αύριο ποιος;

Δικαιολογίες για να βιαιοπραγούμε εναντίον των "εχθρών" μας έχουμε όλοι. Όμως η επίθεση στον Στρατούλη -όπως και όλες οι υπόλοιπες επιθέσεις για τις οποίες ακούμε πλέον καθημερινά- δεν μπορούν να πια να κρυφτούν κάτω απ' το χαλί. Οι πρακτικές των αγανακτισμένων με τις μούτζες, τις βρισιές, τις κρεμάλες και το ξύλο δεν πέτυχαν τελικά κάτι: ας μην τις συνεχίζουμε κι ας βρούμε άλλους τρόπους συνεννόησης, ή, έστω, και μίσους. Η δικαιοσύνη πρέπει να σταματήσει την ακροδεξιά -το έχω πει πολλές φορές- που ξεκίνησε το ντόμινο της βίας. Εδώ και τώρα. 

105

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

14 σχόλια
Δεν απομόνωσα τυχαία τη συγκεκριμένη φράση, που άλλωστε δίνει και τον τίτλο ουσιαστικά στο κείμενο, καθώς ανεξάρτητα από το υπόλοιπο περιεχόμενο δημιουργεί, ελπίζω όχι επιθυμητές, εντυπώσεις. Η απάντησή σας επίσης στο σχόλιο θα μπορούσε και αυτή να είναι πιο ψύχραιμη. Όχι;
Δεν απομονώσατε τυχαία τη φράση (αγνοώντας τη συνέχεια και όλο το υπόλοιπο κείμενο) και δικαίωμά σας, όπως και το ότι θέλατε και ακόμα πιο ψύχραιμη απάντηση :)Οι εντυπώσεις που σας έμειναν, ακόμη και μετά την προηγούμενη εξήγησή μου, έχουν περισσότερη σχέση με το πώς διαβάσατε (ή δεν διαβάσατε) το κείμενο παρά με το ίδιο το κείμενο.
"Με τι καρδιά όμως να τον υπερασπιστείς, με τι καρδιά να τον λυπηθείς όταν ξέρεις τα τραγελαφικά που έχει υποστηρίξει κι αυτός και το κόμμα του;" Ας μη τον λυπηθούμε λοιπόν. Αντ' αυτού ας γράψουμε κάτι που θα τεκμηριώνει τον ξυλοδαρμό του σχεδόν ως θεία δίκη για τις πρακτικές του κόμματός του. Μπορούμε όμως να είμαστε και πιο ψύχραιμοι από αυτό.Όχι;
Είτε διαβάσατε μέχρι τη συγκεριμένη φράση (και τίποτα απ' τα παρακάτω) είτε τα διαβάσατε όλα και τα ερμηνεύσατε όπως να 'ναι...Ξεκινώ από αυτό το ερώτημα (που ακούστηκε πολύ χτες στα social media) για να το αποδομήσω και να καταλήξω πως φυσικά και τον λυπάμαι και τον υποστηρίζω. Δεν πειράζει αν δεν διαβάζουμε προσεκτικά (ή χωρίς παρωπίδες) ένα άρθρο - ας μη γράφουμε απόλυτα σχόλια τουλάχιστον όμως... :)
Το περιστατικο Στρατουλη ειναι οντως τυφλη βια. Τα περισσοτερα ομως περιστατικα αριστεριστικης βιας καλυπτομενης απο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι καθολου τυφλα, ειναι επιλεκτικα και κατευθυνομενα. Τελικα, μηπως υπαρχει μιθριδατισμος και στη βια και σε λιγο σηκωνουμε αδιαφορα τους ωμους, αντι να τα καταδικαζουμε ομοθυμα απο οπου κι' αν προερχονται; Ας προσεξουν αυτοι που καλυπτουν ορισμενους και σβηνουν απο τη μνημη τους περιστατικα οπως της Marfin, για να μην κανουν κριτικη στο χωρο τους, τα πραγματα μπορει να στρεφονται και εναντιον τους.
Το ότι 3 άτομα πέθαναν σε ενα περιστατικό το οποίο χρεώθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο και:1)οι αρχές υποστήριξαν ότι είχαν αρκετά στοιχεία αλλά για κάποιο λόγο "δεν βρέθηκε κανένας" ενώ σε άλλες περιπτώσεις είναι μανούλες σε αυτά2)το γεγονός ξεχάστηκε εντελώς απότομα (μετάφραση:σταμάτησε να παίζει στις ειδήσεις μετά από 2 μέρες)3)η κρατική καταστολή σε πορείες και άλλες διαμαρτυρίες έγινε σημαντικά πιο άγρια από τότεδεν σου βρωμάει για κρατική προβοκάτσια,έτσι?
Όχι δεν μας βρωμάει για προβοκατσια αλλα για κρατικη συγκάλυψη στους αναρχικούς, έτσι όπως γίνεται πολλα χρόνια κυρίως στα πανεπιστήμια...
Εντάξει, καλό μου παιδάκι, οι μπάτσοι κάψανε τους ανθρώπους στη Marfin, σύμφωνοι. Μ'αρέσει όπως το έθεσες κιόλας: "3 άτομα πέθαναν σε ενα περιστατικό". Κοίτα, αν δεν σου κάτσει η Επανάσταση, στείλε κανένα βιογραφικό για εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου. Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται.
Όχι, πλάκα κάνω. Θα τους το έκλεινες το μαγαζί εκεί στην Washington. Ως γνωστόν στα Εξάρχεια δεν είστε ικανοί για προβοκάτσιες. Βλέπε την προκήρυξη/προβοκάτσια που σκαρώσατε όταν σκοτώσατε κατά λάθος το Αφγανάκι το 2010. Υποτίθεται ότι την γράψανε νεοναζί, αλλά παρόλα αυτά βρίθει καλολογικών στοιχείων, άσε δε τον βερμπαλισμό. Θέλει η πτανα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. "Το κίνημά μας έπιασε τον δειλό μαρξισμό και από εκεί εξήγαγε την έννοια του σοσιαλισμού. Κράτησε επίσης τον εθνικισμό της εξίσου δειλής μεσαίας τάξης. Από τα δύο αυτά στοιχεία προέκυψε ο τρόπος ζωής μας, τόσο καθαρός όσο ένα κρύσταλλο, η σύνθεση."Θα μου πεις τότε είμασταν στα 2010, που να ξέρετε πόσο ουγκ είναι οι χρυσαβγίτες στο γράψιμο, για να τους μιμηθείτε σωστά.
Κοίτα Ashton Heston,το να μου μιλούν συγκαταβατικά και να με αντιμετωπίζουν σαν ψευτοεπαναστάτη έφηβο είναι προσωπικό αγαπημένο μου,οπότε σε ευχαριστώ γι αυτό.Συνεχίζοντας όμως,αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπου αναρχικοί εντοπίζονται και συλλαμβάνονται στο πιτς φιτίλι επειδή έκλασαν στο δωμάτιο τους,η αστυνομία και γενικότερα οι κρατικοί μηχανισμοί έδειξαν περίεργη νωθρότητα όσον αφορά "μια υπόθεση τριπλής δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο".Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω,μπορεί πολυ απλά να είναι μια θεωρία συνομωσίας,έμενα πάντως η όλη φάση μου γεννά ερωτήματα.
Εγώ πάλι ξέρω πως έχουμε ένα γελοίο κράτος που δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα μυστικό (εκτός προφανώς από την προβοκάτσια εις βάρος των Εξαχρείων, που διαρκεί κοντά 35 χρόνια πλέον και διαμέσω δενξερωπόσων κυβερνήσεων). Πάντως, σοβαρά τώρα, αν βγάζατε τις κουκούλες δεν θα μπορούσαν να σας προβοκάρουν έτσι εύκολα, όπως λέτε. Βέβαια τότε θα μπαίνατε πιο εύκολα και φυλακή, θα μου πεις. Και θα έπρεπε να αρθρώσετε και πιό σοβαρό πολιτικό λόγο. Που να τα ψάχνεις τώρα, βρε αδερφέ...Οπότε μείνετε ως έχετε με τις κουκούλες, επαναστάτες εκ του ασφαλούς. Αυτοί να σας κλέβουν (τους γονείς σας, δηλαδή), κι εσείς να τα σπάτε.
Και δεν μου λες ρε validbodies, όλοι αυτοί που είχαν μαζευτεί έξω από την Marfin και λοιδορούσαν τους μελλοθάνατους, όλοι αυτοί, μπάτσοι ήταν; Προβοκάτορες, μήπως; Αυτό εγώ το ονομάζω λιντσάρισμα (μια και κόπτεσαι για τα δικαιώματα των μαύρων, σε σχόλιό σου παρακάτω).
Επίσης το γεγονός ότι τοποθετείς έναν ολόκληρο ιδεολογικό χώρο,που έχει ως προτάγματα του την τοπική αυτοοργάνωση και την συνδιαμόρφωση από τα κάτω,στα Εξάρχεια,λες και έχουμε τα "γραφεία" μας εκεί,δείχνει την παντελή άγνοια σου πάνω στο θέμα.
Ασχολούμαι μαζί σας, convolutor, γιατί τόσα χρόνια είστε τα ενεργούμενα, τα εργαλεία, οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" των διαφόρων μαφιών που λυμαίνονται των δημόσια πανεπιστήμια. Και είναι πολλά τα λεφτά. Απλώς προσπαθώ να το κάνω λιανά, για να το εμπεδώσετε.
Τα τρια προηγούμενα χρόνια ο Στρατούλης και οι σύντροφοί του πανηγύριζαν για κάθε τραμπούκικη απόπειρα λιντσαρίσματος πολιτικών τους αντιπάλων, για κάθε αντισυγκέντρωση σε κομματικές ομιλίες, για κάθε διάλυση πολιτιστικής εκδήλωσης όπου βρισκόταν πολιτικός, από καμιά δεκαριά δήθεν οργισμένους επαγγελματίες επαναστάτες, για τη διάλυση της παρέλασης και τις χυδαιότητες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μπροστάρη τον Κουράκη. Δεν συγκινήθηκαν από τα φασισταριά που πέταγαν καρέκλες στον Νταλάρα ούτε από τους θρασύτατους που μπήκαν στο εστιατόριο που έτρωγε ο Παπανδρέου και τον έβριζαν χυδαία. Φυσικά το ξύλο που πέφτει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με την ανοχή των κολλητών τους πρυτάνεων και φοιτητοπατέρων, όπως και οι κάφροι που πήγαν για να δείρουν τον Φούχτελ και μια και δεν τον βρήκαν έδειραν όποιον εύρισκαν μπροστά τους, από τους Συριζαίους θεωρούνται όλα επανάσταση, αγανάκτηση και αγώνας.Έχω θυμώσει πολλές φορές ακούγοντάς τους να δικαιολογούν όλα τα παραπάνω γεγονότα και πολλά περισσότερα. Θα συμφωνήσω με τον κ.Δημοκίδη ότι όποιος είναι πραγματικός δημοκράτης δεν χαίρεται με την επίθεση που δέχτηκε ο Στρατούλης. Όμως είναι καιρός να καταλάβουν όλοι, έστω και αργά, ότι η βία και ο φασισμός δεν έχουν χρώμα και δεν είναι πιο γλυκό το χέρι των ακροαριστερών ψευτοτσαμπουκάδων από των ακροδεξιών.
Δύο σχόλια, όχι δικά μου:«Θα ήθελα (από το ΣΥΡΙΖΑ) πιό απροσχημάτιστη καταδίκη της βίας. ΔΕΝ μ αρέσουν τα "ναι μεν αλλά". Για μένα ΔΕΝ υπάρχουν "ναι μεν αλλά".Υπάρχει η βία και την καταδικάζω απερίφραστα, επειδή φοβάμαι ότι αν ανοίξουμε το παράθυρο της βίας, άλλοι θα εισορμήσουν μέσα.»Λεωνίδας Κύρκος, 13/12/2008 SKAI http://youtu.be/etqI2_zY5eUΚι ακόμα πιο παλιά: «Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά.[...]Από την ώρα που ο Frankenstein γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, o κόσμος προχωράει μαθηματικά στην εκμηδένιση του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά γιατί συνήθισε να φοβάται. Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, απ’ το μυαλό της κότας. Απ’ το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ’ ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ’ ένα ζώο δυνατό πού βρυχάται. Τι να τους πω και πώς να τους το πω; Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις απλοϊκές και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μιας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί;[...]Το τέρας σχηματίζεται από τα ζώα κι απ’ τους εχθρούς.»Μάνος Χατζιδάκις, Κυριακή, 30 Ιουλίου 1978(Από το βιβλίο: «Τα Σχόλια του Τρίτου», Εκδ. Εξάντας)http://youtu.be/1ZHP2SUbBg0
όσα τσακάλια έχουν ανακαλύψει, δικάσει και καταδικάσει σύσσωμη την αριστερά για τους θανάτους των τραπεζικών στην Μαρφίν, παρακαλούνται να μας πληροφορήσουν κι εμάς πόσοι συριζαίοι έχουν μαχαιρώσει αντιπάλους τους και ποιό ποσοστό των αστυνομικών ψηφίζει Σύριζα και καλύπτει συριζαίους - μέχρι τότε, ναι, θα το λέμε πάντοτε όσοι εξισώνουν Σύριζα με Χρυσή Αυγή είναι υπεύθυνοι για την βία που συστηματικά εκτελούν οι Χρυσαυγίτες.
Ξεκίνα πρώτος να μας λες πότε καταδίκασε ένας Συριζαίος τραμπούκικη επίθεση σε πολιτικό αντίπαλο ή χουλιγκάνικες ενέργειες και καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.Ο ίδιος ο Στρατούλης κάθε φορά που τον πιέζανε δημοσιογράφοι ή συνομιλητές σε πάνελ έλεγε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και ποτέ δεν καταδίκασε.
Πολλες φορες (καθε φορα βασικα) αλλα μαλλον σου "ξεφυγε"..και δεν ειμαι Συριζαιος η οτιδηποτε αλλο.Οσο για τις "χουλιγκάνικες ενέργειες και καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας" αν τις διαδηλωσεις τις εβλεπες στο δρομο και οχι απο τα "πανελ" θα ειχες καταλαβει κατι παραπανω..
Προς τον ArapisΦαίνεται λοιπόν ότι εσύ είσαι συνέχεια στον δρόμο και δεν είδες ποτέ συζήτηση όπου ο ιδιος ο Στρατούλης και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασαν ΠΟΤΕ επίθεση σε άλλον πολιτικό. Αντίθετα τις δικαιολογούσαν. Ξέρεις, καμιά φορά χρειάζεται και λίγη ενημέρωση, δεν είναι κακό.
Πολύ σωστά τα λέει η Λήδα και άλλοι. Τον είχαν ρωτήσει σε εκπομπή τον Στρατούλη για κάποιο περιστατικό επίθεσης "εσείς καταδικάζετε τη βία;" και είχε απαντήσει "δεν είμαστε εισαγγελείς για να καταδικάζουμε".Εγώ, που δεν είμαι εισαγγελέας αλλά απλός δημοκρατικός πολίτης, καταδικάζω ρητά την επίθεση εναντίον του -- όπως καταδίκασα και τις επιθέσεις σε Πάγκαλο, Χατζηδάκη κλπ.Επίσης, δεν ξέρω πόσοι συριζαίοι έχουν μαχαιρώσει αντιπάλους τους. Ξέρω όμως ότι όπου προπηλακίζεται κάποιος, όπου πέφτει γκαζάκι, ένα τεράστιο μέρος της αριστεράς/συριζαίων/ανένταχτων όχι μόνο δεν το καταδικάζει αλλά αντίθετα συμφωνεί και επικροτεί.Τέλος, το ερώτημα περί μαχαιρώματος ήταν παραπλανητικό. Αν ρωτούσες όμως ποιοι αριστεροί πετούν μολότωφ, θα σου έλεγα ότι ο γιος του Βούρτση έχει καταδικαστεί για κατοχή βομβών μολότωφ και ληστεία τράπεζας.
Πολύ σωστά τα λέει η Λήδα και άλλοι. Τον είχαν ρωτήσει σε εκπομπή τον Στρατούλη για κάποιο περιστατικό επίθεσης "εσείς καταδικάζετε τη βία;" και είχε απαντήσει "δεν είμαστε εισαγγελείς για να καταδικάζουμε".Εγώ, που δεν είμαι εισαγγελέας αλλά απλός δημοκρατικός πολίτης, καταδικάζω ρητά την επίθεση εναντίον του -- όπως καταδίκασα και τις επιθέσεις σε Πάγκαλο, Χατζηδάκη κλπ.Επίσης, δεν ξέρω πόσοι συριζαίοι έχουν μαχαιρώσει αντιπάλους τους. Ξέρω όμως ότι όπου προπηλακίζεται κάποιος, όπου πέφτει γκαζάκι, ένα τεράστιο μέρος της αριστεράς/συριζαίων/ανένταχτων όχι μόνο δεν το καταδικάζει αλλά αντίθετα συμφωνεί και επικροτεί.Τέλος, το ερώτημα περί μαχαιρώματος ήταν παραπλανητικό. Αν ρωτούσες όμως ποιοι αριστεροί πετούν μολότωφ, θα σου έλεγα ότι ο γιος του Βούρτση έχει καταδικαστεί για κατοχή βομβών μολότωφ και ληστεία τράπεζας.
Απ'ότι δήλωσε κι ο ίδιος ο Στρατούλης,δεν ήταν μπροστά στον γιό του.Δεν έχει να κάνει όμως αυτό!Κάτι πρέπει να γίνει/να κάνουμε όλοι απέναντι στην τυφλή βία των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑ!
Αφού δεν κάναμε τίποτα μπροστά στην τυφλή βία του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών επαναστατικών θιάσων, τώρα είναι αργά. Θα πέφτει ξύλο κι όποιος μείνει όρθιος... Ουρακοταγκοχώρα είμαστε, θα ζήσουμε με το νόμο της ζούγκλας.
Θα ηθελα να μου πεις,έστω 1 περίπτωση τυφλής ή έστω επιθετικής βίας, που υπάρχουν έστω και αποχρώσες ενδείξεις για τους δράστες ότι ήταν μέλη ή οπαδοί του Σύριζα,για να τελειώνουμε με αυτή΄την ιστορία!Κάτι πρέπει να έγινε στον Στρατούλη στα σίγουρα,από τον κυβερνητικο εκπρόσωπο και όλα τα κόμματα (Πασοκ,Δημαρ,Κκε,Αν.Ελ,Δράση) όλοι ανεξαιρέτως καταδικασαν την επίθεση.Αν ήταν παραμύθι θα σιωπούσαν κάποιες παρατάξεις.Δείτε και την λυσσαλέα ανακοίνωση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής που αναφέρουν ότί δεν έχουν σχέση και θα καταλάβετε όλοι.Και περισσότερο κρατήστε την ανακοίνωση της ORIGINAL 21 των οπαδών της ΑΕΚ.Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πουν?Σύνδεσμοι ΑΕΚ: Ανεπιθύμητο το καρκίνωμα των φασιστώνΣκληρή ανακοίνωσε εξέδωσε και ο σύνδεσμος της ΑΕΚ «ORIGINAL 21» παίρνοντας θέση για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής, Δημήτρης Στρατούλης. «Για να τελειώνουμε μια και καλή μ΄ αυτό το καρκίνωμα των φασιστών, εμείς ως ORIGINAL 21 , ως απόγονοι προσφύγων / μεταναστών και τέλος ως απλοί άνθρωποι , θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη οτί είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι. Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ περιλαμβάνει ανθρώπους χωρίς χρώμα και σύνορα. Οι μισάνθρωποι δεν χωράνε ανάμεσά μας. Όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και ειδικά αυτά τα σκουλήκια.ΥΓ. απλά να υπενθυμίσουμε στους θρασύδειλους ότι την επόμενη φορά δεν θα καταφέρουν να εξαφανιστούν τόσο γρήγορα... γι αυτό να είστε σίγουροι.ORIGINAL 21»
Γιατί σήμερα ήταν ο Στρατουλης, αύριο εγώ και μεθαύριο εσύ.Αυτο δυστυχώς δεν έχουν σκεφτεί ούτε οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι δε της ναζιστικης συμμορίας.Τέλος, εφόσον συμφωνείς με την αριστερά γενικότερα θα πρέπει να καταδικασεις κάθε μορφή βίας απο οπουδήποτε και να προέρχεται και οπουδήποτε και να στοχεύει.
"Τέλος, εφόσον συμφωνείς με την αριστερά γενικότερα θα πρέπει να καταδικασεις κάθε μορφή βίας απο οπουδήποτε και να προέρχεται και οπουδήποτε και να στοχεύει."θα κλάψωαπό πού προκύπτει αυτό
Τελείωσα.Για πάμε.Θα μου μίλαγες για την ημέρα που,τελείως ειρηνικά,τα αφεντικά θα αποφάσιζαν πως αρκετά τράβηξε το δύσμοιρο το προλεταριάτο,και θα χάριζε αβέρτα δικαιώματα?Ή μιλάμε για την αριστερά της ΔΗΜΑΡ
Α, μάλιστα. Θα μιλήσουμε λοιπόν για ταξική συνείδηση, ταξική αλληλεγγύη και δικτατορία του προλεταριατου. Πετυχημένη και φρέσκια συνταγή. Ελεγα να μιλήσουμε για την αριστερά που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.
Α μάλιστα,είσαι απ αυτούς.Συμφωνώ ρε παιδί μου,φτάνει πια με την ταξική συνείδηση,το προλεταριάτο και όλες αυτές τις κνίτικες αρλούμπες,θέλω κάτι φρέσκο!κάτι πιο hot!Συγνώμη για την ειρωνία αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ.Πολύ λυπάμαι αλλά φοβάμαι ότι δεν θα συννενοηθούμε. Γενικότερα όλες οι έννοιες εκφράζονται με λέξεις.Όσο υπάρχει καπιταλισμός,πατριαρχία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα υπάρχουν λέξεις όπως προλεταριάτο και ταξική συνείδηση.Δεν βρίσκω τον λόγο να ψάξω για άλλες λέξεις που θα περιγράφουν τα ίδια πράγματα.
Δε με ενδιαφέρει καν να συνεννοηθω με κάποιον που απαντάει με ένα "είσαι απο αυτούς". Εβγαλες προφανώς τα συμπεράσματα σου και μου κοτσαρες και την ταμπέλα επειδή έχω διαφορετική άποψη και θεωρώ ως παρωχημένη μια κοινωνιολογικη θεωρία που αναπτύχθηκε πριν 120 χρόνια και γιατί στην εφαρμογή της προκάλεσε και προκαλεί δυστυχία και θάνατο.
Σου έβαλα την "ταμπέλα" αυτού που θεωρεί αυτές τις έννοιες ξεπερασμένες,γιατί για μένα όντως αποτελεί ένα ρεύμα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια,εκφράζεται κυρίως μέσα από αυτό το site και είναι μια άποψη που εξέφρασες εσύ ο ίδιος.Δεν νομίζώ ότι έβαλα λόγια στο στόμα σου.Είμαι αναρχικός οπότε δεν με αφορά η εφαρμοσμένη θεωρία για την οποία μιλάς.Τώρα αν την αντιπαραθέτεις με τον καπιταλισμό ο οποίος γεννά ευτυχία και ζώη...
Γεια. Πιο κάτω λες ότι η ότι πρέπει να μιλήσουμε για μια αριστερά που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Και για μια δεξιά δεν θα μπορούσαμε να πούμε; Οπότε θέλω να σε ρωτήσω: σε τί διαφέρει η δεξιά από την αριστερά για σένα; Καθαρά για λόγους κατανόησης της άποψής σου. Ευχαριστώ.
Συμφωνώ απόλυτα και σας ευχαριστω για το θάρρος σας να μπορείτε να εκφράζεται αυτη την άποψη. Θέλω δε να σημειώσω , επειδη ακόμα ενθεν και ενθεν οι φασιστες δεν αποτελούν πλειοψηφεια να κινηθούμε και προς τα αριστερά αλλα και προς τα δεξιά , με αποφασιστικότητα, για να εξαλείψουμε την βία και να επιβάλλουμε το κράτος δικαίου.Πριν είναι πολυ αργά ...
Επιλεκτική ευαισθησία λέγεται...αλήθεια νοιάστηκε κανείς απ'τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αντι-εξουσιαστές έδειραν τον Χατζηγάκη? Ή επίσης τον Πλεύρη?(τον υιό). Αλλά θα μου πείτε εδώ για τους φόνους στην ΜΑΡΦΙΝ λέξη δεν έβγαλαν τότε,τον φόνο του Αλέξη τον κανα σημαία όμως.Φανατικοί υπερασπιστές βίας της μιας (δικής τους) πλευράς που λούζονται τις συνέπειες των πράξεων τους.
Έλεος με τις ανακρίβειες του καθένα εδώ μέσα... Πάρε τα σχετικά άρθρα για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι... http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/91817/katadikazei-o-sun-tin-epithesi/ http://www.zougla.gr/politiki/article/siriza-aperifrasti-katadiki
κλαιω απ τα γελια που τον ακουσα να λεει οτι "με βαρουσαν και φωναζα: "Βουλευτης Στρατουλης και με δερνει η Χρυση Αυγη". Ολο μαζι το γηπεδο...ριξτε και άλλο, ριξτε και αλλο!!!!
Κάτσε ρε φίλε δηλαδή εσύ τι προτείνεις? Να κάτσουμε σπίτια μας και να περιμένουμε νωχελικά το τέλος? (να μην ενοχλούμε και τους οδηγούς κλπ) Επειδή αν σε ενοχλούν οι μούτζες, τα υβριστικά συνθήματα κλπ κ περιμένεις να αλλάξει το ελλαδιστάν από μόνο του τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
μα το κατεβατο ειναι το θεμα: "βουλευτης Στρατούλης" δηλαδη αν δεν ηταν βουλευτης? φυσικα ειμαι και κατα τις βιας ουτε κατα διάνοια για κατι αλλο. απλά γελάω αν βαραγαν εσας η εμενα τι θα φωναζαμε? δημοσιογραφος Αρης ή Αλεκος Γραφίστας με βαράει η χρυση αυγη? αλλα ειναι τοσο κολλημενοι στην καρέκλα ή στο "αξιωμα"...που θα επρεπε για αυτον να τρεξει η αστυνομια να τον σωσει! οποτε κοροιδευτικά εβαλα και την ιαχη του γηπέδου...Αυτα προς αποφυγην παρεξηγησεως.
Άρη, ο γιος του Στρατούλη τυχαίνει να είναι φίλος μου, και δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό. Ήταν μαζί του στο γήπεδο, αλλά όχι όταν βγήκε ο πατέρας του να κάνει τη βόλτα στο ημίχρονο. Επίσης είναι 24 χρονών, δεν είναι κανένα παιδάκι. Νομίζω και ο πατέρας Στρατούλης είπε το ίδιο χθες στη συνέντευξη με το Μάνεση, οπότε μπορείς να το διορθώσεις.Η σύγκριση με το Φούχτελ εντελώς άκυρη, φαντάζομαι δεν χρειάζεται να αναλύσω το γιατί. Ένας γερμανός επίτροπος που κάνει τη φρικαλέα (λόγω της ιστορίας της Κατοχής) δήλωση περί 3 Γερμανών και 1 Έλληνα και προτείνει (=επιβάλλει ουσιαστικά) την απόλυση υπαλλήλων με αόριστα κριτήρια, δέχεται έναν ελαφρύ προπηλακισμό από εν δυνάμει θύματά του, απελπισμένους εργαζομένους. Και ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, του πρώτου κόμματος με βάση τις δημοσκοπήσεις, ο οποίος τέλος πάντων δε νομίζω ότι προκαλεί με τη δημόσια παρουσία του (και πάει συχνότατα στο γήπεδο παρεμπιπτώντως), δέχεται τραμπούκικη επίθεση από ακροδεξιούς χουλιγκάνους οι οποίοι εν συνεχεία τρέπονται σε φυγή. Οι συνδικαλιστές που κατηγορούνται ότι προπηλάκισαν το Φούχτελ υπεράσπισαν ανοιχτά τις όποιες πράξεις τους και τραβιούνται ακόμα στα δικαστήρια. Οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής απολαμβάνουν προκλητικής ασυλίας εδώ και δεκαετίας. Το αφήνω εδώ.Κατά τ'άλλα όσοι αμφισβητούν το περιστατικό να αναρωτηθούν αν τους φαίνεται λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να έστησε προβοκάτσια με δεκάδες άτομα αυτόπτους μάρτυρες.. Η ανακοίνωση της Original, που μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει από όλους εμάς για το τι συμβαίνει στο γήπεδο της ΑΕΚ, δε αφήνει καμιά υπόνοια.
"Οι πρακτικές των αγανακτισμένων με τις μούτζες, τις βρισιές, τις κρεμάλες και το ξύλο δεν πέτυχαν τελικά κάτι: ας μην τις συνεχίζουμε κι ας βρούμε άλλους τρόπους συνεννόησης, ή, έστω, και μίσους."Πλάκα κάνεις,έτσι?
validbodies η βια ειναι μια , ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες .Αυτος που την χρησιμοποιει εναντια στην βια της εξουσιας οταν καταφερει να την ανατρεψει θα συνεχισει με βια σε οσους εχουν αντιθετη αποψη.Αυτο ακριβως το μηνυμα εχει η βια , η κυριαρχια του πιο δυνατου που οταν νικησει λεει σε ολους πως δεν θα δεχθει αντιθετες γνωμες και θα ευτελιζει τις ζωες των αλλων , φαυλος κυκλος.
"validbodies η βια ειναι μια , ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες"Αυτό το κομμάτι της ρητορικής σας δεν μπορώ να καταλάβω.Δικαιολογίες για τι πράγμα ακριβώς?Για ξύλο?Διάβασε τα σχόλια μου.Σου δίνω την εντύπωση ενός άμυαλου χούλιγκαν που απλά θέλει να ξεκαυλώσει?Νομίζεις ότι μια αντισυγκέντρωση σε μάζεμα της ΧΑ στην οποία μπορεί να φάω το ξύλο της χρονιάς μου είναι κάτι το οποίο θεωρώ διασκέδαση?Μα γιατί δεν ακούτε τον Woody επιτέλουςhttp://www.youtube.com/watch?v=ptxkVhDYog8
Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα και μάλιστα τεράστιο, για τον απλούστατο λόγο, πως οι πόροι μιας χώρας είναι πεπερασμένοι. Πχ στον Καναδά, αν δεν είσαι πολίτης και πας σε νοσοκομείο αν δεν έχεις 7000 απλά σε πετάνε στο δρόμο να πεθάνεις. Γιατί? Γιατί έχουν την καλλίτερη περίθαλψη για τους Καναδούς δωρεάν. Και γιατί έχουν κάνει budget για συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων. Ναι είναι σκληρό αλλά ακόμα και ο Χριστός είπε να δώσεις τον δεύτερο χιτώνα σου. Σε περίπτωση που είναι 2 οι άνθρωποι κάποιος θα μείνει γυμνός.
Το γεγονός ότι έκανες quoting τον Χριστό το κάνει πολύ δύσκολο να σε πάρω στα σοβαρά,παρόλα αυτά:Το μεταναστευτικό δεν είναι το πρόβλημα.Οι οικογένειες οι οποίες μαζεύουν λίγο λίγο χρήματα,τελικά εξασφαλίζουν το εισιτήριο γι'αυτο το καραβάκι που είτε θα βουλιάξει ανοιχτά της Λέσβου,είτε θα τους μεταφέρει στην χώρα που στην καλύτερη θα μαζεύουν φράουλες και στην χειρότερη θα δολοφονηθούν από νοσταλγούς του Χίτλερ δεν είναι το πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι ο ιμπεριαλισμός.Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές αυτές (τις οποίες στηρίζει ξεκάθαρα οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια) οι οποίες ξεριζώνουν οικόγενειες από τον τόπο τους και τις οδηγούν στην εξαθλίωση.Κι αν δεν έχουμε τα κότσια ή την όρεξη να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση,το μόνο που έχουμε να κάνουμε έιναι να κάνουμε μόκο.Να κάνουμε μόκο και να υποδεχτούμε αυτους τους ανθρώπους με σεβασμό και αλληλεγγύη.Γιατί είμαστε υπόλογοι σε αυτούς.
Σωστά έπρεπε να μιλήσω για Μαρξ, διότι ο Χριστός είναι τόσο ντεμοντέ. Αλλά τέλος πάντων μπορώ να σου δώσω μια πληροφορία. Ο Ιμπεριαλισμός είναι μια πολύ παλαιά υπόθεση. Από την εποχή του Σαργών αρχικά και των πρώτων Σουμεριακών αυτοκρατοριών, οι άνθρωποι παλεύουν για αυτό που σου ανέφερα. Τους πόρους. Κάποτε ήταν το νερό, μετα η Γη και ούτο καθεξής. Οπώτε λοιπόν με τα ευχολόγια τύπου "ααααχ αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί" δε γίνετε τίποτα. Όσο για αλληλεγγύη και σεβασμό σε πληροφορώ πως είναι δυτικές έννοιες. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις μαρτυρίες πχ από το Αφγανιστάν και για το πως το ένα χωριό πλακώνετε με το άλλο για ένα πηγάδι νερό.
validbodies μια χαρα τα λες και δεν θελω να σε κρινω γιατι δεν σε ξερω αλλα τα τελευταια 3-4 χρονια ακουω για ιμπεριαλισμο και καπιταλισμο σχεδον απο ολους,ακομα και αυτους που καποτε ηξεραν να συζητανε μονο για αυτοκινητα και μπαλα.Φανταζομαι πριν 10 χρονια που υπηρχαν χρηματα δεν τον απασχολουσαν τον λαο ψευτοκουλτουριαρικες πολιτικες συζητησεις,ειναι γνωστο αλλωστε οτι πριν 10-20 χρονια ζουσαμε στην καλυτερη και πιο τελεια χωρα του κοσμου.
Αγαπητέ tkas,πολλές καταπιεστικές σχέσεις ήταν "παλαιές υποθέσεις",όπως ο θεσμός της σκλαβιάς,τα δικαιώματα των μαύρων,των γυναικών κλπ μεχρις ώτου οι εν λόγω κοινωνικές ομάδες σταμάτησαν απλά τα ευχολόγια και ανέλαβαν δράση.Κι η δράση αυτή τις περισσότερες φορές περιελάμβανε και την βία.Ναι γυναίκες του φόρουμ που καταδικάζετε την βία από όπου και αν προέρχεται,το ότι μπορείτε να ψηφίζετε δεν συνέβη επειδή ένα πρωινό οι άντρες αποφάσισαν ότι η πατριαρχία είναι σκατά και οι γυναίκες αξίζουν τα ίδια δικαιώματα.Γυναίκες στριμώχτηκαν σε πορείες,έσπρωξαν και κλώτσησαν,και κάποιες από αυτές πέθαναν διεκδικώντας ότι δεν τους χαρίστηκε.Το ίδιο ισχύει με τα εργατικά δικαιώματα,τα δικαιώματα των μαύρων,των ομοφυλοφίλων κλπ.στην τελική έλεος δλδ ανοίξτε κάνα βιβλίο τι κάθομαι και γράφω 3 ωρα το βράδυ
Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Να τα λύσουμε όλα με τη βία. Αλλά ξέρεις, η βία φέρνει βία. Και είναι λίγο παράξενο να σκούζουμε για τη βία που διαφωνούμε και να χαιρόμαστε για τη δικιά μας. Τελικά δεν είναι φασισμός άμα το κάνουμε εμείς? (κάτι άλλο φίλτατε. τα δικαιώματα των μαύρων, των γυναικών, κτλ κερδίθηκαν γιατί ήταν οικονομικά συμφέρων. Αν δεν ήταν ακόμα δούλους θα είχαν στην Αμερική. Και ναι, ο εμφύλιος έγινε από καθαρά οικονομικά κίνητρα, οι μαύροι ήταν απλά το καραμέλωμα.)
"(κάτι άλλο φίλτατε. τα δικαιώματα των μαύρων, των γυναικών, κτλ κερδίθηκαν γιατί ήταν οικονομικά συμφέρων. Αν δεν ήταν ακόμα δούλους θα είχαν στην Αμερική. Και ναι, ο εμφύλιος έγινε από καθαρά οικονομικά κίνητρα, οι μαύροι ήταν απλά το καραμέλωμα.) "Μάλιστα.Επειδή κατ'εμέ αυτή η δήλωση είναι αναληθής και σε μεγάλοβαθμό προσβλητική στην μνήμη όλων αυτών που βγήκαν εκεί έξω,διεκδίκησαν και κέρδισαν πολλά από αυτά που σήμερα εσύ απολαμβάνεις, θα σου ζητήσω να παραθέσεις τις πηγές σου και αφού κρίνω την εγκυρότητα τους μπορεί να αλλάξω γνώμη.Μέχρι τότε,θα σου πρότεινα να διαβάσεις ιστορία ανθρώπινων δικαιωμάτων και εργατικών αγώνων.Όχι τίποτα εξειδικευμένο,τα βασικά.
Μια πηγή είναι ο Μαρξ και πολύ ακόμα οικονομολόγοι που υποστηρίζουν πως η κοινωνική οργάνωση είναι στηριγμένη πάνω στην οικονομική. Κοινώς το οικονομικό κίνητρο είναι το ποιό ισχυρό όλων. Μετά μπορείς να δεις το λόγο που γίνανε όλοι οι πόλεμοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. (Το Planet Earth σε ένα επεισόδιό του δείχνει τον ανελέητο και βάρβαρο πόλεμο μεταξύ 2 ομάδων χιμπατζήδων, για το ποιός θα ελέγξει τα resources.) Δεν το υποστηρίζω και δεν μου αρέσει, αλλά προτιμώ να ζω στον πραγματικό κόσμο και να ξέρω τι μπορώ να αλλάξω με την υπάρχουσα παιδεία και τεχνολογία παρά να ευαγγελίζομαι ουτοπίες. Και κάτι τελευταίο. Παρόλο που δεν μοιάζει αλήθεια, η συνολική βία στη Δύση έχει μειωθεί κατά πολύ τους 2 τελευταίους αιώνες,(υπολογίζωντας και τους 2 πολέμους) Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τo the better angels of our nature του Pinker, έχει ενδιαφέροντα στοιχεία.