Απεργία την Πρωτομαγιά

Εικόνες ντροπής στη Λέσβο - Πεινασμένοι μετανάστες δίνουν μάχη για μια μερίδα φαγητό

Εικόνες ντροπής στη Λέσβο - Πεινασμένοι μετανάστες δίνουν μάχη για μια μερίδα φαγητό Facebook Twitter
5

Σοκαριστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του lesvosnews.gr με δεκάδες μετανάστες να δίνουν μάχη προκειμένου να πάρουν μία μερίδα φαγητό από το βαν του catering που μοίραζε το συσσίτιο.


Οι μετανάστες τα έβαλαν με το προσωπικό του catering και άρχισαν να διαπληκτίζονται μαζί τους. Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να χτυπά με καφάσι τους μετανάστες για να τους απομακρύνει ενώ κάποιοι έχουν εισέλθει στο όχημα.


Την ώρα που ο οδηγός συνειδητοποιεί πως η κατάσταση εκτροχιάζεται βάζει μπρος το βαν και απομακρύνεται ενώ άνθρωποι κρέμονται κυριολεκτικά από το όχημα και κάποιοι ήταν ακόμα μέσα για να πάρουν μερίδες φαγητού.

 

Οι μετανάστες εξακολουθούσαν να κυνηγούν το βαν για να πάρουν έστω και μία μερίδα φαγητού.

Υπολογίζεται πως στο νησί υπάρχουν σχεδόν 5000 μετανάστες.

5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχως η κατασταση ειναι τραγικη, οι ανθρωποι αυτοι ειναι εξαθλιωμενοι, πεινασμενοι, φοβισμενοι, κυνδινεψαν τη ζωη τους για να περασουν στην Ευρωπη. Η Μυτιληνη δεν εχει τις υποδομες να φιλοξενησει ολο αυτο τον κοσμο, ο δημαρχος του νησιου με δικη του πρωτοβουλια και χωρις καμια βοηθεια απο το υπουργειο εστησε σκηνες και υδροδοτησε την περιοχη αλλα αυτα φτανουν το πολυ για 800 ατομα και αυτη τη στιγμη εχουν φτασει τους 4000 και αυξανονται. Πολυ φοβαμαι οτι αν δεν γινει κατι γρηγορα θα εχουμε πολυ πιο ασχημες καταστασεις απο σπασμενα βαν. Ηδη υπηρξε αποπειρα βιασμου δυο 17χρονων κοριτσιων. Και παει στο καλο η κυβερνηση ειναι ανευθυνηκαι χωρις πορους, ολες αυτες οι οργανωσεις ομως που υπαρχουν, που βρισκονται? Γιατι δεν στελνουν βοηθεια?
Εξαιρετική λύση και αυτό, τι να πω... Οι "Βρυξέλλες" δεν είναι μόνο ένα φανταστικό κέντρο "λήψης αποφάσεων". Είναι και μια πραγματική πόλη. Με ήδη πολλούς μετανάστες. Είναι επίσης βασικός εξαγωγέας πολεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.