Εισαγγελική παρέμβαση για αναρτήσεις του Τζήμερου στο Facebook

Εισαγγελική παρέμβαση για αναρτήσεις του Τζήμερου στο Facebook Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
13

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή αναρτήσεις στο Facebook που αποδίδονται στον Θάνο Τζήμερο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η έρευνα αφορά το αδίκημα της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες ή διχόνοια. 

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν αναρτήσεις με τις οποίες οι πολίτες καλούνται σε ανατροπή και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου, αν η κυβέρνηση δεν υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε και θα ερευνηθεί περιλαμβάνεται συγκεκριμένα και το εξής απόσπασμα με φερόμενο ως συγγραφέα τον Θ. Τζήμερο: «Γι' αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».


Την έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Καψιμάλης με εντολή να διαπιστώσει αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πιο πολυ απ'όλα μου αρεσει που κανενας δεν σχολίασε ΚΑΙ το εξης γαματο: "....Θα παίρνεις λοιπόν μια σακούλα χαρτονομίσματα και δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα αυγό. Εγώ θα έχω να ζήσω. Έχω κάνει το κουμάντο μου. Εσύ δεν θα έχεις. Αλλά δεν θέλω να ζήσω σε μια χώρα που το 90% του πληθυσμού δεν θα έχει ούτε να φάει." Μιλάμε για ευαισθησία, όχι αστεία..
Ενώ ο καλός σου ο Αλέξης και η Ζωίτσα θα σε προσκαλούν σπίτι τους να σου κάνουν το τραπέζι. Γιατί αυτοί είναι γνήσιοι ψυχοπονιάρηδες αριστεροί. Τι εννοείς δώσανε ένα σκασμό λεφτά για αφίσες ενώ έχουν αφήσει τους πρόσφυγες να ψωμολυσσάνε στα νησιά; Δεν πιστεύω να είσαι κι εσύ προβοκάτορας σύντροφε;
Νομίζω πως απλώς δεν καταλαβες την ουσια του σχολίου μου. Δεν με αφορα ούτε ο Αλέξης, ούτε η Ζωίτσα, ούτε ο Σταύρος κοκ αφού γνωρίζω οτι κατα πασα πιθανότητα όλοι τους έχουν λυμένο το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Με ενοχλεί ο εν λόγω που καλεί τον κόσμο σε "εξεγερση", και μας λεει κιόλας οτι το κανει και επειδη θα τον ενοχλει να βλέπει και εμας τους φτωχούς..- αυτος ειπαμε το εχει λυμενο το θεμα, εχει κανει κουμαντα.- Τα σχολια μου παντα ειναι αποκομματοποιημένα - και δεν προσπαθω για αυτό, να ξερεις-Αλλα μαλλον εσυ βλεπεις "προβοκατσια" ακομα και την κοινη λογική;;
2-3 σκόρπιες σκέψεις.1. Ο τζήμερος είναι γελοίος.2. Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως κι αρκετές άλλες (πχ για περιύβρηση θρησκεύνατος-παστίτσιος) αντιβαίνουν ξεκάθαρα στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία έκφρασης.3. Σόρρυ αλλά βρωμά λίγο επιλεκτική ευαισθησία. Ο συριζα και οι συν αυτώ( Αυγή, Ανεξ.ελ. κλπ) καλούσαν σε ανατροπή κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή τα τελευταία 5 χρόνια κι επώασαν την ανομία στην κοινωνική συνείδηση,και τώρα φοβόμαστε το τζήμερο του 0,5%. Ελάτε τώρα.
2. η ελευθερία έκφρασης δεν είναι απεριόριστη,δεν είναι ασυδοσία.3. Αυτοί είπαν να μπουκάρει ο κόσμος στο Μαξίμου και να τους πετάξει έξω;Δεν νομίζω.Κάτι για δημοκρατική ανατροπή μέσω εκλογών έλεγαν (και για να μην ακούσω βλακείες,δεν τους υποστηρίζω καθόλου,αλλά αυτά που είπε ο Τζήμερος είναι στα όρια του νόμου)
βασικα θα επρεπε να τους εχουμε πεταξει εξω με τις κλωτσιες εδω και καιρο !!!! κανενας ανοητος δεν εχει το δικαιωμα να παιζει με την τυχη ενος λαου , απο ενα σημειο και μετα κατανταει εθνικη προδοσια !!!
Για τον Δελαστίκ και τον οχετό που κατέβασε δεν άκουσα καμία εισαγγελική παρέμβαση. Αλλά η δικαιοσύνη ανέκαθεν ήταν με την εξουσία και αυτό βέβαια δεν αλλάζει ότι χρώμα κυβέρνηση κι αν έχουμε.
Μόνο ο Δελαστίκ; Ο οχετός που βγαίνει από τις αναρχοαυτόνομες επαναστατικές ομάδες των Εκάλης εε....θέλω να πω των Εξαρχείων περνάει πάντα απαρατήρητος, όπως φυσικά και η προτροπή των κινημάτων τύπου "Δεν πληρώνω" σε πολίτες ωστε να παρανομήσουν. Δεν ξέρω αν ξύπνησε η δικαιοσύνη από τον λήθαργο της ή αν απλά κάνει επιλεκτικές παρεμβάσεις. Το γεγονός ότι ο Κάσι βγαίνει λάδι πάντως με κάνει να κλίνω προς το δεύτερο.
Να ερευνηθεί και να συλληφθεί όποιος προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχές και πραξικοπήματα. Από την άλλη, αν η κυβέρνηση δεν πράξει τα δέοντα, μπορεί και να μη χρειαστούν παροτρύνσεις.