Μάρδας: Τι θα ισχύει με τις τράπεζες και τις θυρίδες από αύριο

Μάρδας: Τι θα ισχύει με τις τράπεζες και τις θυρίδες από αύριο Facebook Twitter
2

«Nαι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ και όχι στους όρους που προτάθηκαν» είναι το μήνυμα του ελληνικού λαού, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη σύσκεψη που είχε με τα τραπεζικά στελέχη. «Η κυβέρνηση έχει τονίσει και προεκλογικά και μετεκλογικά ότι ο προσανατολισμός της είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αύριο και θα λειτουργήσουν όπως λειτούργησαν την Παρασκευή 3 Ιουλίου (σ.σ. ώστε οι συνταξιούχοι να πάρουν τα 120 ευρώ)

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των θυρίδων είπε ότι για λόγους ισότιμης μεταχείρισης όλων των πελατών των τραπεζών, οι θυρίδες θα ανοίξουν όταν ανοίξουν όλα τα καταστήματα, και οι δικαιούχοι θα έχουν την απόλυτη κυριότητα.

Αναφορικά με τη ρευστότητα των τραπεζών επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Οικονομία / Πόθεν Έσχες 2026: Παρατείνεται η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων - Η καταληκτική ημερομηνία

Ακόμη θεσπίστηκε η ημερομηνία λήξης για τις δηλώσεις των επόμενων ετών, έτσι ώστε οι προθεσμίες να μην αλλάζουν κάθε φορά που παρατείνεται η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
THE LIFO TEAM
ANTHROPIC CLAUDE ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΥΜΟΣΗΝΗ

Οικονομία / Η Anthropic ετοιμάζεται για το χρηματιστήριο: Μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στην ιστορία της Wall Street

Η εταιρεία πίσω από το Claude κατέθεσε επίσημα τα έγγραφα για την εισαγωγή της στον Nasdaq, σε μια περίοδο που οι επενδυτές ανησυχούν για το τεράστιο κόστος ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης
THE LIFO TEAM
ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / Πότε πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ;

Στα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, που θα γίνουν οι πληρωμές, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οικονομία / Πετρέλαιο: Πάνω από τα 114 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο – Πιέσεις στις αγορές λόγω ΑΙ

Το Brent ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ενώ οι προβλέψεις της Meta για τις επενδυτικές δαπάνες εντείνουν τα ερωτήματα για τη βιωσιμότητα της κούρσας στην τεχνητή νοημοσύνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ,αυτός που κοιμάται (βλέπε σχετικές φωτος στα ΜΜΕ) όταν ομιλεί η έτερη αναπληρώτρια Οικονομικών η Βαλαβάνη (πρώην ασφαλίστρια, πρώην ξενοδόχος, πρώην ποιήτρια, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ!!), είναι ικανός μέσα σε 1 ώρα να διατάξει το κούρεμα των καταθέσεων, και παράλληλα να το ανακαλέσει κιόλας.Το πως παραμένουμε Κράτος εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, είναι θαύμα. Μόνον χάρις το DNA μας.Περιστοιχιζόμαστε από ηλίθιους & αμόρφωτους ψηφοφόρους, από ανίκανους ανεπάγγελτους πολιτικούς, από επαγγελματίες Διοικητές Δημοσίων Υπηρεσιών, από Φοροφυγάδες σε ποσοστό 95%.Κάποιοι τιμωρούνται πού και πού. Όχι βεβαίως η μαμά της κυρά Ζωής, πού έπαιρνε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ επί δεκαετίες ολόκληρες, και όταν την έπιασαν επ' αυτοφώρω με την γίδα στην πλάτη, ομολόγησε ότι ΝΑΙ, έκλεβε το Δημόσιο, αλλά τώρα δεν έχει λεφτά να επιστρέψει τα κλεμμένα. Η Τωρινή Κυβέρνηση, λυπήθηκε τόσο πού δεν έχει λεφτά να αποπληρώσει τα κλεμμένα, και έτσι την έκαναν ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ με εκατοντάδες χιλιάδες μισθό ετησίως και ΧΑΡΙΣΜΑ τα κλεμμένα!!!. Εχουμε δικαιοσύνη στην Ελλάδα, όχι αστεία !
Τι κρίμα που στο Λουξεμβούργο δεν ψήφισαν Σύριζα, υπουργάρα μου! Αυτοί οι πρωτόγονοι κουτόφραγκοι δε θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει capital controls. Κάτι ήξερες εσύ κι έβγαλες εκεί τις λιγοστές εκατοντάδες χιλιάδες € σου. Από τραπεζική αλληλεγγύη σ' έναν κατώτερο λαό ε; Μπράβο κύριε Μάρδας μου, πάνω απ' όλα άθρωπας, μπράβο, μπράβο!