Την παραίτηση Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup ζητά η ολλανδική αντιπολίτευση

Την παραίτηση Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup ζητά η ολλανδική αντιπολίτευση Facebook Twitter
5

Ο Εμίλ Ρέμερ, πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας, κάλεσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος του Eurogroup, μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Α και ο Ντάισελμπλουμ, απολαμβάνει τη στήριξη των περισσοτέρων ολλανδικών κομμάτων, σε συνέντευξή του στο NOS Radio, ο Εμίλ Ρέμερ επέκρινε τις πολιτικές που ακολουθεί ο Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι πρόκειται για κακή οικονομία, η οποία είναι «κοινωνικά ανεύθυνη».

 

«Είναι σχεδόν αδύνατο για αυτόν να καταλαμβάνει ακόμα μια θέση στο τραπέζι» μετά το δημοψήφισμα, είπε ο Ρέμερ.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ρέμερ σημείωσε: «Θα ήταν καλό εάν αυτό συνέβαινε και από την ευρωπαϊκή πλευρά».

Ο Ντάισελμπλουμ επιθυμεί την επανεκλογή του μετά τις 21 Ιουλίου για την προεδρία του Eurogroup και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Για μην έχουμε αυταπάτες με τέτοιες δηλώσεις : ο Roemer ηγείται ενός κόμματος που παίρνει ~10%. Δεν έχει δύναμη να παραιτήσει κανέναν. Αυτές είναι επικοινωνιακού τύπου καταγγελίες, σαν αυτές που κάνει το ΚΚΕ πχ και όλοι ξέρουμε ότι δεν θα περάσουν. Όσο ο Ντάισελ θέλει και έχει την υποστήριξη των 2 μεγαλύτερων-παραδοσιακών κομμάτων της Ολλανδίας (και ένα τρίτο αντιευρωπαϊκό και ακραίο κόμμα να εγκαλεί την κυβέρνησή του για επιείκεια στους κακούς τεμπέληδες Έλληνες) δεν πάει πουθενά. Ίσως να χάσει την προεδρία από τον Ντε Γκίντος, άλλο θέμα αυτό. Και δεν ξέρω κατά πόσον θα βοηθήσει αυτό την Ελλάδα.
Να παραιτηθει; Και τι να παει να κανει...να αρμεγει γελαδια; Οχι! Εχει σπουδασει ο ανθρωπος,εχει τοσα πτυχια! Συο βιογραφικο του λεει πως εχει κανει την διατριβη του πανω στα γαλατα γαργαλατα και κυριως ειδικευεται στο να μαντρωνει λαους,να τους αρμεγμει,να φοβεριζει και να σαλαγαει! Αμ πως! Ετσι ειναι οι καλοι Ευρωτσομπανοι!