Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις Σουλτς

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις Σουλτς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
21

Νεό μέτωπο ανοίγει με τις αποψινές της δηλώσεις η πρόεδρος της Βουλής η οποία εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση και τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε σχέση και με την διεξαγωγή και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Να ενημερώσει τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα του χρέους αλλά και να απόσχει από δηλώσεις που δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση των Ελλήνων, μέσα από το δημοψήφισμα, θα ζητήσει με επιστολή της προς τον Μάρτιν Σουλτς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε λίγο νωρίτερα.


Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως θα αποστείλει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, με την οποία θα ζητεί από τον κ. Σουλτς αφενός να «απόσχει από περαιτέρω δηλώσεις, οι οποίες δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση και στην ετυμηγορία μέσα από μια διαδικασία λαϊκής κυριαρχίας, όπως το χθεσινό δημοψήφισμα.

Επιπλέον θα του ζητήσει να συνδράμει αποφασιστικά στην ενημέρωση όλων των μελών του Ευρωκοινοβουλίου - που συνεδριάζει σε Ολομέλεια στο Στρασβούργο - σε σχέση με το ζήτημα του χρέους, την έλλειψη της βιωσιμότητας που συνομολογείται πια από το ΔΝΤ και σε σχέση με τις ακραίες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας από τις πολιτικές των Μνημονίων και των προγραμμάτων διάσωσης».


Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε σε αυστηρό ύφος πως η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι αυτή που ανελήφθη από τον κ. Σουλτς κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεν είναι η αρμοδιότητα της υποστύλωσης μιας πολιτικής που παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου είναι αρμοδιότητα ελέγχου της εφαρμογής από τις εκτελεστικές εξουσίες των διατάξεων που εγγυώνται την ευημερία των λαών και ταυτόχρονα ελέγχου της θωράκισης όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών που είναι κατοχυρωμένες στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

To δεύτερο μέτωπο που ανοίγει η κα Κωνσταντοπούλου είναι με τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία χαρακτήρισε διαπλεκόμενα.

Έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος, θα ασκήσει το Κοινοβούλιο - τόσο στην Ολομέλεια όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - καθώς η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει την Βουλή, δεδομένης και της εισαγγελικής διαταγής για προκαταρκτική εξέταση αλλά και της ανάλογης διαδικασία στο ΕΣΡ.

Μετά και την προαναγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ότι θα ασκηθούν όλα τα δικαιώματα των βουλευτών που εκπορεύονται από τον Κανονισμό «ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για το όργιο ψυχολογικού πολέμου και την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα συστημικά κανάλια της διαπλοκής», η κ. Κωνσταντοπούλου, ενημέρωσε πως εφόσον κατατεθεί επερώτηση για το θέμα θα εισηγηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων να συζητηθεί ίσως και την άλλη Παρασκευή.

«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του πολίτη για πρόσβαση στην αχειραγώγητη πληροφόρηση, αλλά αφορά και το εκλογικό δικαίωμα σε ένα σημαντικό δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιη ότι και ο αρμόδιος υπουργός θα είναι τη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει απάντηση της Δημοκρατίας στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι υποχρέωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προστατεύει την Ελληνική Δημοκρατία πρέπει, μέσω των θεσμών που υπάρχουν, να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε οι παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας να μην μείνουν ατιμώρητες» είπε ο κ. Πετράκος.

Δείτε όλη τη δήλωση της προέδρου της Βουλής:

πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Χαιρομαι απιστευτα που αντιδρα με αυτο τον τροπο η Ζωη. Δε μοιραζομαι κανενα συμφερον με τα βρωμοκαναλα, ουτε και με τον Σουλτς, αντιθετα πιστευω οτι η προπαγανδα τους ηταν αθλια και ακρως υποτιμητικη για τη νοημοσυνη και το δικαιωμα της αμεροληπτης ενημερωσης του καθε ανθρωπου. Η Ζωη λοιπον εχει ολη μου τη στηριξη σε αυτο που κανει.
βλαμμενη-ξεβλαμμενη, σπαστικια-ξεσπαστικια, σορρυ αλλα εχει απολυτο δικιο και κανενας τοσα χρονια δεν τολμαει να ακουμπησει τα καναλακια που μεταδιδουν οπως θελει ο εκαστωτε πολιτικος που τα χει καλα με τον ιδιοκτητη του καθε καναλιου ωστε να μην πληρωνουν ολα αυτα τους τα χρεη/προστιμα κτλ. βαλτους χερι ζωη!
Τα καναλάκια δεν ξεσάλωσαν τώρα, είναι γνωστά και οι παρανομίες και τα χρέη τους και η πολιτική τους. Θα πίστευα οτι το κίνητρο της Ζωης είναι η δικαιοσύνη και όχι η εκδικητικότητα για τη στάση που κρατησαν στο δημοψηφισμα αν ολα αυτά τα είχε πει μέσα στους προηγουμενους 5 μήνες. Δεν τα ήξερε τότε;
ναι ολοι το ξερουν για τα κονε τους, αλλα οταν γινει ενα τετοιο μπαμ εχεις και αφορμη για να ψαξεις τα παντα ολα! αν δηλ γινει τελικα και δεν ειναι απλες φανφαρες..
ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΖΩΗ. Με το newspeak της, την πλήρη διαστρέβλωση των εννοιών, τη στρεψοδικία και τη βαθιά αντιδημοκρατική της στάση. Η άβυσσος στο μάτια της με κάνει να απορώ για τα άπειρα dislike στα αρνητικά για αυτήν σχόλια. Δεδομένου ότι το LIFO διαβάζουν κυρίως νέοι άνθρωποι, αναρωτιέμαι γιατί γέρασαν τόσο...Περστικά σας σύντροφοι και καλημέρα.
Γιατι αδικο εχει; Παραβιαστηκε η εκλογικη νομοθεσια απο τα ΜΜΕ..ναι ή οχι; Προεβει σε απαραδεκτες δηλωσεις ο Σουλτς ολο αυτο το διαστημα και πριν το δημοψηφισμα για να επηρεασει την κοινη γνωμη τρομοκρατωντας αλλα και μετα το δημοψηφισμα για να μειωσει το αποτελεσμα...ναι ή οχι; Οριστε... δυο ΝΑΙ...αντε να μην στεναχωριεστε!Δεν καταλαβες ομως καλα κυριε Σουλτς...εμπλεξες με την Ζωη; Δεν σε ξεπλενει...ο Βοσπορος ολοκληρος!
Ετσι ! Μια μερα πριν τις διαπραγματευσεις .... Δεν καταφερνει να κρυψει την ανυπομονησια της να μας πεταξουν εξω! ( κανει οτι μπορει η γυναικα )
Αχ βρε Ζωιτσα...αχ βρε Ζωιτσα τι ωραια που τα λες για τη διαπλοκη!!!Η μανουλα που εγινε Προεδρος του ΥΣ του ΕΣΡ...το ξερει?ΥΓ. Για τον Σουλτς καλα τα λεει, αλλα πρωτον δεν ειναι δουλεια της, υπαρχει και διπλωματια ξερετε κυρια μου στην Ελλαδα, και δευτερον κ κυριοτερο ο τροπος και το υφος της ειναι τοσο ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ που ακομα κ οταν εχει δικιο το ΧΑΝΕΙ!!!
Αυτή η Οικογένεια (ο Θεός να την πει οικογένεια), δεν μπορεί να ζήσει χωρίς Προεδρία (μπαμπάς-μαμά- κόρη)Η Μαμά εκτός από πρόεδρος παρ'ολίγον να ήταν και τρόφιμος του Κορυδαλλού, για τα ποσά που επεξαίρεσε από τον Ελλ.Δημόσιο, παίρνοντας επί Δεκαετίες ΠΑΡΑΝΟΜΑ επιδόματα για την κορούλα της την Δρακουλίξ. Η Δικαιοσύνη, όταν τους ζήτησε να επιστρέψουν τα παράνομα επιδόματα πού εισέπραξαν, απάντησαν "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ".Δυστυχώς δεν είχαμε και καλή Αντιπολίτευση, ώστε να διεκδικήσει το Νόμιμο, και να τις κλείσουν ΦΥΛΑΚΗ για κλοπή και υπεξαίρεση Δημοσίου Χρήματος.Εάν βέβαια το ίδιο αδίκημα το είχε διαπράξει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, θα είχε μπουζουριαστεί στην Φυλακή. Την Βασιλομήτορα της κυράΖωής, ούτε καν πείραξαν τον υπέρογκο μισθό πού απολαμβάνει σήμερα ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ.Συμπέρασμα: Εάν ένας απλό πολίτης κλέβει το Δημόσιο, πάει Φυλακή. Εάν βουλευτής σε στυλ Ζωής κλέβει το Δημόσιο γίνεται Πρόεδρος.Ποιος ανόητος είπε ότι δεν έχουμε ισονομία και Δικαιοσύνη στην Ελλάδα????