ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Χαρδούβελης: Τα έχουν κάνει θάλασσα

Χαρδούβελης: Τα έχουν κάνει θάλασσα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

«Τα έχουν κάνει θάλασσα», δήλωσε αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση ο Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη του στο CNN.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η οικονομία που παρέδωσε έβγαινε από το μνημόνιο και πήγαινε προς την ανάπτυξη ενώ το χρέος ήταν βιώσιμο.

Τόνισε επίσης ότι η ψήφος στο δημοψήφισμα σχετίζεται ξεκάθαρα με την παραμονή ή μη στην Ευρωζώνη.

Σε άλλη συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την άλλη εβδομάδα αν είναι  θετικό το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ΕΚΤ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη πολιτική κατάσταση, αλλά αυτό θα λυθεί την Κυριακή αν ο κόσμος ψηφίσει ότι θέλει να ξαναμπεί σε πρόγραμμα.

Για το περιβόητο e-mail, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως περιείχε μέτρα που δεν υπερέβαιναν το 1 δισ. ευρώ.

5

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Εγώ στη θέση του θα ντρεπόμουν να μιλήσω, με χιλιάδες αυτοκτονίες, με ανθρώπους να τρώνε από τα σκουπίδια, με τους νέους να φεύγουν και τόσα άλλα. Αλλά πού ντροπή σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων!!!
«Παρέδωσα μια οικονομία που έβγαινε από το μνημόνιο»...και έμπαινε στο επόμενο μνημόνιο, έχω να προσθέσω εγώ. Κατά έναν περίεργο τρόπο όλοι της ΝΔ φαίνεται να ξεχνούν το χρηματοδοτικό κενό των περίπου 20 δις ευρώ. Που θα το έβρισκαν; Από την...αλματώδη ανάπτυξη που είχαμε;
"Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η οικονομία που παρέδωσε έβγαινε από το μνημόνιο και πήγαινε προς την ανάπτυξη ενώ το χρέος ήταν βιώσιμο."'Χρέη πάνω από 29 δις ευρώ καλείται να πληρώνει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal.' Πηγή: www.newmoney.gr'Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 179,8%, στο τέλος του 2014.Για το 2015, προβλεπόταν μείωσή του στο 174% του ΑΕΠ (στα €321,48 δις) , με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παρήγαγε πρωτογενή πλεονάσματα, θα προχωρούσε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και θα πετύχαινε ανάπτυξη 2,9%.' Πηγή: www.protothema.gr'Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο παρέμεινε σταθερό στο 11,5%. Η Ελλάδα, με στοιχεία Σεπτεμβρίου, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση με ποσοστό 25,7%, αν και παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο έτους (από 28% τον Οκτώβριο του 2013). Παράλληλα, η υψηλή ανεργία των νέων της Ισπανίας (53,5%) κράτησε στη δεύτερη θέση την Ελλάδα, με 49,8%.' Πηγή: ΚαθημερινήΣε ποια πλασματική πραγματικότητα ζει ο Χαρδούβελης; Ακόμη για πόσο καιρό θα επιμένει ότι πήγαινε καλά η ελληνική οικονομία επί διακυβέρνησης τους; Που την είδε την ανάπτυξη;