Η Λούκα Κατσέλη κάνει τηλεφωνική παρέμβαση και διαψεύδει τους Financial Times και το "κούρεμα"

Η Λούκα Κατσέλη κάνει τηλεφωνική παρέμβαση και διαψεύδει τους Financial Times και το "κούρεμα" Facebook Twitter
9

Σε άμεση διάψευση του αποψινού δημοσιεύματος των Financial Times προχώρησε η Λούκα Κατσέλη κάνοντας τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αναφέροντας πως είχε επικοινωνία και με τους δημοσιογράφους των FT σχετικά. Η κα Κατσέλη ανέφερε μάλιστα πως το δημοσίευμα αυτό που κάνει λόγο για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ, σε τουλάχιστον μια ελληνική τράπεζα, σε ποσοστό 30% κρίνεται ανυπόστατο και εκ του πονηρού.

Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι εγγυημένες έως το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί, τόνισε η κα Κατσέλη η οποία ξεκαθάρισε πως ένα σενάριο κουρέματος δεν είναι καν στο τραπέζι.«Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Αυτά τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας», δήλωσε ρητά η κ. Κατσέλη.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

9 σχόλια
Η κ. Κατσέλη, εμπνεύστρια του «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ είπε και κάτι άλλο. Είπε ότι λεφτά υπάρχουν μέχρι Δευτέρα βράδυ. Απο κει και περα εξαρτώμαστε από την καλοσύνη των ξένων και συγκεκριμένα τον κ. Ντράγκι. Είπε μάλιστα ότι η πορεία του είναι τέτοια που δείχνει ότι έχει και σύνεση και αποφασιστικότηταΒέβαια πριν τρεις μέρες έβριζε ο πρωθυπουργός και εγκωμιαζε ο ΥπΟικ τον Ντράγκι, αλλά σήμερα βγαίνει ο ΥπΟικ και τον αποκαλεί πάνω-κάτω τρομοκράτη, αλλά η Κατσέλη τον ξαναεγκωμιάζει. Οπότε παιδιά, εσείς εκεί στο Μαξίμου, επειδή έχω μπερδευτεί, μπορείτε να μου στείλετε ένα νον-πέιπερ για να ξέρω ποιον βρίζουμε σήμερα;
Μιλάμε περί εγκληματικής παραπληροφόρησης. Είναι μια εξευρωπαϊσμένη εκδοχή της εξίσου κενής δήλωσης Τσίπρα ότι εγγυάται τις καταθέσεις. Οι άνθρωποι και δεν ξέρουν και αναίσχυντα παραπλανούν τον κόσμο. Να το γνωρίζετε αν σας ξαναπει κανείς αυτή την ανοησία: δεν υπάρχει ακόμα Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων. Οι καταθέσεις κάτω από 100.000 έχουν ως μόνο εγγυητή το (πτωχευμένο) Δημόσιο -συγκεκριμένα, ενα Ν.Π.Ι.Δ.-. Το οποίο έχει στην άκρη 2δισ στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων. 2 δισ, για συνολικές καταθέσεις 120 δισ! Απαντήστε στα ωμά ψέματά τους. Η μοιραία και καταστροφική απόφαση να μείνει η χώρα εκτός προγράμματος, χρεοκοπώντας στο ΔΝΤ και χωρίς νέα συμφωνία, οδηγεί νομοτελειακά σε κούρεμα καταθέσεων. Το ΝΑΙ είναι το μόνο που μπορεί να ενεργοποιήσει μια διαδικασία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, για να περιοριστούν κάπως οι ζημιές. Το ΟΧΙ είναι το τέλος.
Εξαρτάται ποιός το διαψεύδει.. Για μένα οι διαψεύσεις της παρούσας κυβέρνησης, ισοδυναμούν με επιβεβαιώσεις.(βασιζόμενη πάντα στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα τους που το έχουν περίτρανακαι πολλάκις επαληθεύσει).
Τις 100,000 τις εγγυάται το ελληνικό κράτος και μόνο, το οποίο ως γνωστόν έχει χρεοκοπήσει.Με μέσο όρο καταθέσεων τα 1500 ευρώ, είναι προφανές ότι το πλαφόν του κουρέματος θα κατέβει πολύ χαμηλά, δυστυχώς.Το πόσο, θα φανεί στην πράξη.